yine aynı numara.......![]()
Bu pilav daha çok su kaldırır.
bilinen , gözönünde olan , çoğunluğun sadece temettü gözü ile yığıldığı hisselerde , maalesef kazanç az oluyor,,
örneğin TTRAK ,, son 4 yıldır elinde tutan yatırımcısına büyük zarar ettirmiş ,
bunun yanında aynı hisse yıllardır istikrarlı , müthiş kâr ediyor ve güvenli liman.
ama hisseyi elinde bulunduruna para kazandırmıyor, ( tam ters orantı )
kazanan sadece şirket , patron ise tok ,,, Tüpraş var o var şu var , yani tek tek kendi ilgilenmiyor,, kamu şirketi gibi , sirkülasyon yok ,,,
fakat talebin yoğun olmadığı , kıyıda köşede kalmış , halka açıklık oranı az olan , fiyatı pahalı olan , hacmi az olan , risk oranı yüksek kimi hisseler 2.5 ayda % 30 kazandırabiliyor,,,
yani 4 yılda kazanamadığınızı 2.5 ayda kazanıyorsunuz ,,,
bazıları şöyle düşünebilir , uzun vade , iyide uzun vade gelince de elde var sıfır oluyor, bu hisse 4 yıl öncede 75 tl şimdide 75 tl ...
Egeen bile kıpır kıpır,,, sürekli icraat peşinde ,,, uyyy bana göre hiç değil bu hisse,,, çok çok sıkıcı ve bayıyor, fuzili zaman kaybı ,,, akıllı , sürekli yatıp uyuyan spek değil ,,, aktif , tahtayı daima canlı tutulan hisseleri seviyorum....
ısctr hissesi bile son 2 ayda kaç kez gitti gitti geri geldi ,
sonuç : aşırı kurumsal şirketlerde , para kazanmak kimi yatırımcıya göre değil,,
örneğin büyük babalar veya yabancı ,5 -10 yıllık tahvil ihracında % 6-8 faiz almak yerine , parayı bu gibi yerlere gömüyorlar, sonra yıllarca unutuyorlar,, yani bu adama senede 100 lirasına 0.7 kuruş para versen gene razı oluyor,,, çünkü tok ,,, olsa da olur olmasada olur misali...
TTRAK , Aylık grafiktir..
Tüpraş'ta aynı , sözde çook büyük şirket ama kocaman hüsran ,,, pahalı pahalı hisseyi 145 tl den satıp milleti kilitlediler, ardından % 25 değer kaybedip ,son 4 aydır milim ,,kıpırdamıyor
Son düzenleme : İzmir; 08-03-2018 saat: 22:59.
Aslinda dediklerinize katiliyorum. Ben ttrak'i 17tl den aldim daha sonraki alimlarimla ortlama maliyetim 30tl civari. Ilk 2-3 yil portfoyumun flash senediydi ama son 3 senedir resmen bitti. Sakarya fabrikasi malesef bekledigim etkiyi gostermedi. Sanirim bizi ayaga kaldiracak tek sey devlet tesvigi
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...78#post1842278
Haftalık hisse yarışmamızda kurallara uygun 3 hisse seçin 1 hafta yarışalım.
bir halt olacağı yok.
Senin derdin ne yaa.Hergün aşağı.Benim bildiğim temettü verecek hisse temettü vereceği güne kadar yükselir.Şimdiden neredeyse temettü vermiş kadar aşağı indin Temettü sonrasını düşünemiyorum.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O iyi insanlar o güzel atlarına binip gittiler...
yani...bunca yıldır emek verdim...ama böyle bir şey görmedim...arkadaş senin alıp veremediğin nedir anlamadım...sürekli gözün aşağıda.....alllah senin.....................versin......endeks yukarı düşersin...endeks aşağı düşersin....hani ocağa incir ağacı derler ya......ulan ben bir kaç bin lira kaybediyorum....ya sen nerene sokacan onca takası.....seni anan buraya git baskı yap mı diye doğurdu ....ulan ................siz yüzlerce hisse var..git orada eğlen
Yer İmleri