Sayfa 118/1004 İlkİlk ... 1868108116117118119120128168218618 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 937 - 944 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIV

Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    Elvan yerine Nebati gelmiş.
    Bunlar iyice işi cıvıttı.!!
    Mevsimlik işçinin biri geliyor.!!
    Diğeri gidiyor.!!
    Crash tüm hızıyla otobanda.!!
    Kendime masallar.!!
    Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

2.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Bu günkü müdahale dövizin arzu edilen seviyeye ulaştığı mesajı içeriyor...Büyük olasılıkla Aralık pass geçilir ...Elde ki kurşunlar doların ivmesini kısa vade de yavaşlatabilir ama uzun vade de sıcak para bulunamaz ise sorun çok büyür ve üçhaneye bile gider....

Dolardaki sert hareket yarın devam etmez ise momentum düşer ve aşağı salınıp ne olacağına bakarlar....Yarın bakalımnasıl bir gün bizi bekliyor
    Size bir soru sorabilir miyim , geçen günde bazı arkadaşlar 13.50 den 11 küsürlere düşünce arzulanan seviye diyorlardı bu arzulanan seviye nasıl belirleniyor acaba? bu Sefer 40 kuruş yukarda mi o seviye?

Alıntı Originally Posted by y.aras Yazıyı Oku
    Size bir soru sorabilir miyim , geçen günde bazı arkadaşlar 13.50 den 11 küsürlere düşünce arzulanan seviye diyorlardı bu arzulanan seviye nasıl belirleniyor acaba? bu Sefer 40 kuruş yukarda mi o seviye?
    Adam bu gün elini açık oynadı..Hem fx de hemde viop da açığa satış yaptı ve rahatsızım dedi ...Bunun arkasından normalde faizi pass geçip yılı bu seviyelerde kapatmak isteyebilirler...Ocakdan sonra yeni aksiyon filmi sahne alır diye düşünüyorum...Yarın işin rengi belli olur

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    al birini vur ötekine

vasıfsız eleman , kırtasiye işlerine bakar

dümeni gerçek iktisatçı devraldı !!!!
     Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    Elvan yerine Nebati gelmiş.

5. Topik genelini okuyorum sürekli Benjamin bir yerden döner mode on var ,elde bir argüman yok ya graf ya 2018 benzeşmesi ama şort gömleği giyilmiş ve ilginçtir çıkarılmıyor , oradan döner burada döner dendi durdu burada okudum hep ama sonuç ortada...

Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Hazine ve Maliye Bakan yardımcısı Nurettin Nebati: Türkiye Ekonomi Politiğini tüm ezber ve önkabullerimizi bir yana bırakarak, bilimsel veriler ışığında netleştirelim ve bilgi karmaşasını ortadan kaldıralım. Türkiye ekonomisini sadece döviz kurunu baz alan dar bakış açısı yerine büyük bir pencereden değerlendirmemiz gerekiyor.

1) Sadece faiz ve döviz kuru ikilisini esas alan bir makroekonomik yaklaşım yerine düşük faiz yüksek üretim hacmine dayanan temel politika ekseninde yüksek istihdam, yüksek ihracat, düşük cari açık ve düşük dış borç hedeflenmektedir.

2) Düşük faiz avantajı ile birlikte ihracat artışından elde ettiğimiz geliri ithalatımızın en büyük kalemleri olan enerji, hammadde ve ara malı yatırımlarına yönlendireceğiz. Bu sayede hem enflasyon üzerindeki kur baskısını azaltacağız hem de istihdamın artmasını sağlayacağız.

3) Yakın ekonomik sürece baktığımızda 2019 yılında Çin’de başlayan Kovid-19 salgınına rağmen, IMF'ye göre, 2020 yılında G20’de büyüyebilen iki ekonomiden birisiyiz. Fakat herkesin bildiği gibi ekonomimizin en büyük sorunu cari açıktır. Bu da bizi hep dış borca bağımlı tutmuştur.

4) Küresel salgın sonucu tedarik zincirlerinin aksadığı bir dönemden geçmekteyiz. Bu durum küresel çapta emtia, enerji ve navlun fiyatlarının fahiş oranlarda işlem görmesine neden olmuştur. Yani enflasyon sadece ülkemizde değil, küresel çapta ortaya çıkan dönemsel bir sorundur.

5) Mevcut piyasa koşullarında politika faizinin enflasyonun altında tutulmasında herhangi bir sorun yoktur. Talep enflasyonunu azaltmak için faizlerin arttırılması gerekirken, küresel salgının neden olduğu arz enflasyonunu azaltmak için faizlerin düşürülmesi gerekmektedir.

6) Düşük faiz politikamız sonucu TL’ye yapılan manipülatif ataklar ekonomimize ciddi zararlar veremez. Örneğin; bankacılık sektörünün sermaye yeterlilik oranı yasal ve hedef oranın oldukça üzerindedir. Bunun yanında bankacılık kredilerinin geri dönüşlerinde hiçbir sıkıntı yoktur.
    Neden bakan yardımcısı iken boyle bir paylaşım yaptı diyorduk meğerse durum başkaymış ..

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

7.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    yurtdisina kacan cok hemsire taniyorum

hemde baya cok
    Almanya direct alır, hemşire , bakıcı açığı var.

8. Her gün aksiyon...süper

Sayfa 118/1004 İlkİlk ... 1868108116117118119120128168218618 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •