-
Amerikali thrash metal grubu Testament, 8.studyo albumu The Gathering'i 28 Haziran 1999'da Spitfire Records etiketiyle piyasaya surdu.
-
Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom'un rol aldigi Karayip korsanlari - Siyah inci'nin laneti (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl - Pirati dei Caraibi: La maledizione della prima luna) 28 June 2003'de Disneyland'de gosterime girdi.
-
Superman dönüyor (Superman Returns - Il ritorno di Superman) 28 Haziran 2006'da Misir, Güney Kore, Filipinler ve Amerika'da vizyona girdi.
-
Fransiz sair, roman yazari ve elestirmen Robert Sabatier'in olum yildonumu (28 Haziran 2012)
"Gozkamastiriciydi sokagim.
Yillar akip gecti. Bir hayli sey ogrendim, baska isiklar gordum; bitkilere oldugu kadar insanlara da gerekli aydinligin goklere, guneslere ve denizlere gore degisen essiz renklerini bir bir saydim. Ama hicbir sey, ne doga, ne de kitaplar, sokagim’daki gunesin o amansiz, o degismez beyazligi kadar yer etmedi anilarimda.
Suphesiz, bu goz kamasmasi sadece ozneldi ya da sadece bellegin gecirdigi baskalasimlarda vardi ve gercekliginden emin olamazdim bunun. Ama hayatin esenligiydi gunesten yansiyan bu esenlik. On yasimdaydım ve ilk defa duyumsuyordum hayati bir ilk yarayla duyuruyordu kendini; insanlar arasina karistiVe bir yavru kedi degil de kucucur insan oldugum icin kurumus bir damla gozyasikaldi yanagimda.
Evet, gunesin beyaza boyadigi kulrengi binalariyla, aralarindan yesil otlarin bittigi sokak taslariyla, kendi yalnizligini kusatan sinirlariyla sokagim, yasadigim her ani hicbir zaman unutamayacagim kadar goz kamaştiriciydi. Sanki ben degil de, bembeyaz bir isik icine gomulen kendi kaybolmus cocuklugum soz konusuymuş gibi, ilk acilarin karsisinda gozlerini kirpistirarak butu safligiyla duran ve kalbi bambaska carpan bu urpermiş cocugu tekrar goruyorum. O zamanlar dunya yine de sevinclerle doluydu." Isvicre Kibritleri

"Eblouissante était ma rue.
Des années se sont écoulées. J'ai un peu appris, beaucoup voyagé, connu d'autres lumières, c'est-à-dire, selon les ciels, les soleils et les mers, dénombré les gammes incomparables de la clarté nécessaire à l'homme comme à la plante. Mais rien, ni la nature ni les livres, ne m'a laissé dans le souvenir cette sensation de blancheur forte, implacable, immuable du soleil de ma rue.
Sans doute cet éblouissement n'était-il qu'intérieur, ou n'existe-t-il que dans les métamorphoses de la mémoire, ne puis-je être sûr. Mais cette salutation solaire était celle de la vie. J'avais dix ans et pour la première fois, je ressentais la vie : elle s'annonçait avec une première blessure; du végétal je passai à l'animal, à la bête séparée de la bête ; et parce que j'étais un petit des hommes et non un jeune chat, une larme finissait de sécher sur ma joue.
Oui, éblouissante , avec ses immeubles gris que le soleil peignait en blanc, ses pavés nacrés sertissant l'herbe verte, ses bornes qui préservaient sa solitude. Eblouissante au point de fixer les instants sur le négatif de la mémoire. A jamais. Et je revois cet enfant frémissant et pur en face des premières tragédies, avec un tremblement de paupières, un battement particulier du cœur, non comme s'il était moi-même, mais comme s'il s'agissait de mon propre enfant, dissous jadis dans trop de lumière blanche. Le monde alors était pourtant joyeux."
-
Tom Holland, Michael Keaton ve Robert Downey Jr'in rol aldigi Orumcek-Adam: Eve Donus (Spider-Man: Homecoming - Scarica sfondi Spider-Man il Ritorno a casa) 28 Haziran 2017'de Los Angeles, California'da gosteriime girdi.
-
"Bir maske, bize bir yuzden daha fazlasini anlatir. / Una maschera ci dice di più di una faccia. / A mask tells us more than a face. " Oscar Wilde

Ayin (The Rite/Riten, 1969) Yonetmen: Ingmar Bergman.
-
"Kafanizin icindeki birkac santimetrekup disinda hicbir sey sizin degildi. / Nulla vi apparteneva, se non quei pochi centimetri cubi che avevate dentro il cranio. / Nothing was your own except the few cubic centimetres inside your skull.” George Orwell, 1984

Bohemya'da Stalinizmin Sonu (The Death of Stalinism in Bohemia - A Morte do Stalinismo na Boêmia, 1991) Yonetmen: Jan Švankmajer
-
"Bazen kahvaltidan once alti tane imkansiz seye inandigim olurdu. / Diamine, certe volte ho creduto fino a sei cose impossibili prima di colazione. / Why, sometimes I've believed as many as six impossible things before breakfast." Lewis Carroll, Alice Harikalar Diyarında / Le avventure di Alice nel Paese delle Meraviglie / Alice in Wonderland

Alice (Neco z Alenky, 1988) Yonetmen: Jan Švankmajer
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri