Sayfa 1182/7020 İlkİlk ... 1826821082113211721180118111821183118411921232128216822182 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 9,449 - 9,456 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Victoria doneminin onemli sairlerinden Ingiliz Elizabeth Barrett Browning'in olum yildonumu (29 Haziran 1861)

Seni nasil seviyorum? Anlatmaya baslayayim mi?
    Seni derinlikler ve yukseklikler kadar seviyorum
    Ruhum duygularimin ulasamadigi noktalara kadar ulasiyor
    Varligini ve zerafetini seviyorum
    Ben seni gunlerin otesinde seviyorum
    Gunes ve mum isigi kadar çok
    Seni ozgurce seviyorum bir erkegin hakki oldugu gibi
    Seni safca seviyorum bu ovulmeye degmez mi?
    Sehvetle seviyorum
    Eski uzuntulerim adina seviyorum seni cocuk ruhumla
    Kaybedebilecegim kadar seviyorum
    Butun azizler adina nefesimi tutarak seviyorum
    Gulusler, gozyaslari kadar cok ve Tanri izin verirse
    Seni oldukten sonra bile sevecegim.

2. Fransiz sair, yazar, gazeteci, pilot ve aristokrat Antoine de Saint-Exupéry'nin dogum yil donumu (29 Haziran 1900)

"Buyukler sayilara bayilirlar. Onlara yeni bir arkadasinizdan bahsettiginizde gerekli sorulari asla sormazlar. "Sesi nasil?" diye sormazlar mesela. "Hangi oyunlari sever? Kelebek koleksiyonu yapiyor mu?" diye sorduklarini asla goremezsiniz. Onlar sadece, "Kac yasinda? Kac kardesi var? Kac kilo? Babasi ne kadar kazaniyor?" diye merak ederler. Bunlari ogrenince arkasinizi taniyabileceklerini sanirlar. Buyuklere, kirmizi tuglali, pencerelerinden sardunyalar sarkan, catisinda guvercinlerin ucustugu cok guzel bir ev gordum" derseniz bu evi gozlerinde canlandiramazlar bile. Onlarin anlayabilmesi icin, "Yuz milyonluk bir ev gordum", demeniz gerekir. Iste o zaman, "Aa, ne kadar da guzelmis!" derler." Kucuk Prens

"Agli adulti piacciono i numeri. Quando raccontate loro di un nuovo amico, non vi chiedono mai le cose importanti. Non vi dicono: "Com'è il suono della sua voce? Quali sono i suoi giochi preferiti? Fa collezione di farfalle?" Le loro domande sono: "Quanti anni ha? Quanti fratelli? Quanto pesa? Quanto guadagna suo padre?" Solo allora pensano di conoscerlo.Se dite agli adulti: "Ho visto una bella casa di mattoni rosa, con gerani alle finestre e colombi sul tetto.", loro non riescono a immaginarsi la casa. Dovete dire: "Ho visto una casa di centomila franchi". Allora esclamano subito: "Oh, che bella!"

3. Ispanyol sair Manuel Altolaguirre’nin dogum yildonumu (29 Haziran 1905)

Gidecegin yerleri gorunce
    Mutlulukla degisebilirim;
    Ruhunun derinliklerindeki
    Mutlu ulkeleri

Eger yolculugun gececekse
    Yesil patikalardan
    Ve korulerin ustunden
    O zaman gorebilirsin gozlerimden
    Seni nasil takip edecegimi bildigimi.

Al ver por dónde huyes
    dichoso cambiaría
    las sendas interiores de tu alma
    por las de alegres campos.

Que si tu fuga fuera
    sobre verdes caminos
    y sobre las espumas,
    y te vieran mis ojos,
    seguirte yo sabría.

4. Sirp sair Vasko Popa’nin dogum yildonumu (29 Haziran 1922)

Kapa bir gozunu
    Gozetle kendi icini
    Her köşene göz at
    Gor ki ne tirnak var ne hirsiz
    Ne de guguk kusu yumurtasi
    Sonra obur gozunu kapa
    Comel ve zipla
    Zipla yuksege yuksege yuksege
    Kendi tepene
    Sonra butun agirliginla dus
    Gunlerce dus derine derine derine
    Ucurumunun dibine
    Parcalanmaz da
    Saglam kalkarsan
    Oyuna baslarsin

5. Italyan yazar ve gazeteci Oriana Fallaci'nin dogum yildonumu (29 Haziran 1929)

"Yalnizca cok aglamis olanlar yasami tum guzelligi icinde algilayabilir, keyifle gulebilir. Aglamak kolay, gulmek guc."

"Bizim yarinimiz gelmemisti, belki de hic gelmeyecekti. Her zaman vaatlerle aldatilacaktik: Bir tesbihin taneleri gibi birbiri ardina dizili dus kirikliklariyla dolu yasamimizin cilesini cekmemize, yalanci avuntular, degersiz armaganlar, yarim yamalak rahatlamalar yardim edecekti sesimizi kistirip."

"Il nostro domani non era giunto, e forse non sarebbe mai giunto. Avrebbero sempre continuato a imbrogliarci con le promesse: in un rosario di delusioni alleggerite da falsi sollievi, miserandi regali, pietose comodità per tenerci quieti."

6. Italyan aktor, oyun ve senaryo yazari, besteci Ettore Petrolini’nin olum yildonumu (29 Haziran 1936)

7. Ingiliz rock grubu Pink Floyd, 2.studyo albumu A Saucerful of Secrets’i 29 Haziran 1968’de EMI ve Columbia Records etiketleriyle piyasaya surdu.

8. Roger Moore, Lois Chiles ve Michael Lonsdale’in rol aldigi, 11. James Bond filmi Ay Harekati (Moonraker - Agente 007 - Moonraker: operazione spazio) 29 Haziran 1979’da Amerika’da vizyona girdi.

Sayfa 1182/7020 İlkİlk ... 1826821082113211721180118111821183118411921232128216822182 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •