Sayfa 1186/1223 İlkİlk ... 186686108611361176118411851186118711881196 ... SonSon
Arama sonucu : 9779 madde; 9,481 - 9,488 arası.

Konu: Viop 24 muhabbet

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Borclari ve borcun gdp ye orani son 50 yildir istisnasiz her sene rekor kiran bir ulke icin ayakta demesi icin bir insanin super cahil olmasi lazim
    hahahah.. mandrake..

abd yi batıramadın hala..

cehalet konusunda kimse eline su dökemez..

hala abd nin borcundan bahsediyor.. bu konu defalarca açıklanmasına rağmen.. ülkedeki dincilerde aynı şeyi söylüyor.. ama tamamen yannış.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,210
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by Whitewalker Yazıyı Oku
    .....
    Bu dincilerin islam dini ile ilgisi yoktur .

Oysa ibadet kul ile Allah arasındadır .
    Laik bir ülkede söylenebilecek sözler.

Ama iş biraz çığrından çıkınca namazına orucuna zekatına haccına hepsine bakılır.

"Kul ile Allah arasındadır" diyenlerin bir kaç sure/ayete göre dinde bozgunculuk yapmaktan kelle leri gider.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

3.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Çok yanlış bir düşünce. Neden dersen, hatırlarsan bir araştırma yapılmıştı. İslam ahlakını en iyi uygulayan ülkeler sıralaması. Bu sıralamanın üst sırası halkının büyük çoğunluğu ateist olan Avrupa ülkelerinden çıkmıştı. Güya yönetimleri İslam olan ülkeler sonlarda yer almıştı. (Google'dan sorgulatabilirsin).

Yani, ahlaklı olmak için bir yaratıcıya inanmak şart değildir, insan olmak, adam olmak, eğitimli-çağdaş olmak yeterli.

Son olarak, bir kavram kargaşasını daha düzeltelim. Dinci, dini kendi çıkarları için kullanan ahlaksız-******** demektir. Dindar ise gerçekten inanan, inanmayanı ötekileştirmeye çalışmayan, dini çıkarlarına alet etmeyen ahlaklı insandır.

Dindarlara saygı duyar, dincilerden nefret ederim. Bu da benim düşüncem. Ateistim, nasıl bir insan olduğumu beni tanıyan bilir. Söylediğin gibi, "inanmadığı için bu dünyada herşeyi yapar" dediğin hiç bir ahlaksızlığı yapmadım, yapmam.

Yazın, çok yanlış bir yazı olmuş, haddini aşan, karşı tarafa yargısız infaz yapan bir yazı olmuş.

Üzüldüm.

Lenovo P1a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sosyoloji okuduğum için ilgi alanıma girer. Dinler insanlar için ihtiyaç bu yüzden ortaya çıkıyor.
    Hem ahlak bakımından, hem hırsızlık, insan öldürme vs. gün geçtikçe evrilip savaş amacında kullanılıyor.
    Lakin bugünün dünyasında adalet sistemi teknolojiyle birleştirildiği için dine gerek duyulmuyor.

Dinler mitolojilerin devam. Hristiyanlık ilk yayılan din. Bizans da oluyor.

Mitolojilerde de ütopik hikayeler var, insanı ineğe çevirme, deprem yaratma vs.
    Dinlerde de denizi ikiye yarma gibi ütopik hikayeler mevcut.

abd nin dolar borcu batmasına neden olmaz..borcun fazla olması bu gerçeği değiştirmez..

ama TR nin dolar borcu batmasına neden olabilir..

bu net gerçeği bu ülke insanları yıllardır öğrenemedi..hala cahilce yorumlar yapıyorlar, "abd batacak, çok borçlu" şeklinde abuk ifadelerle..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by METEPOSTA Yazıyı Oku
    Yaratıcıya inanır ama yeryüzünde yaratıcının gönderdiği bir din olduğuna inanmaz dolayısıyla ona dinsiz demek gerekir..
    Eyvallah.. Terminolojik meseleler.. İnançlı ama dinsiz mevzu..
    Bir dine inanmak ve mensubu olmakla, bir yaradanın-yaratıcının varlığına inanmak elbette birebir aynı değildir ve olamazda..
    Neyse, en azından bizim inancımıza göre bunlar bile takdiri ilahi, nasip ve bazen de hak ediş mevzuları anca zaten..

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    hahahah.. mandrake..

abd yi batıramıdın hala..

cehalet konusunda kimse eline su dökemez..

hala abd nin borcundan bahsediyor.. bu konu defalarca açıklanmasına rağmen.. ülkedeki dincilerde aynı şeyi söylüyor.. ama tamamen yannış.
    Icinde yasayan benim ceremesini ceken benim

Parasizliktan federal devlet kac defa kapandi ancak borc tavani yukseltilince actilar

Trump naftayi dagitti cinle ticari savasa girdi simdi nato uyelerinden para isteyecek.

Zengin bir ulkenin yapacagi seyler degil bunlar.

Robot diyince bana bi gulme geliyor. Bi gelip gorseni buradaki sistemleri makinalari aglarsiniz

Alıntı Originally Posted by Mister_Nobody Yazıyı Oku
    Bende çok şaşkın bir şekilde yazılanların nesini anlamadığınızı anlamadım..

Hisse.net : "Dikkat delidir, söylediklerini umursamayın..!"
    Giriş, içerik ve bağlantıyı kuramadım, bi de nihayetinde ne anlama vurgu yapmıştın ?, yani o anlamda..

Kusura bakma Mr. bayım, öyle olmuştu işte..

3-4 tur okumuş oldum böylelikle ama durum böyle de olur bazen nabalım, art niyetli yazmadım..

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    abd nin dolar borcu batmasına neden olmaz..borcun fazla olması bu gerçeği değiştirmez..

ama TR nin dolar borcu batmasına neden olabilir..

bu net gerçeği bu ülke insanları yıllardır öğrenemedi..hala cahilce yorumlar yapıyorlar, "abd batacak, çok borçlu" şeklinde abuk ifadelerle..
    Ancak cahil ve egitimsiz bir insan abd nin sonsuza kadar borclanabilecegini soyler.

Roma imparatorlugu savasla batmadi borctan batti

Bilmediginiz konuda ahkam kesiyorsunuz

Sayfa 1186/1223 İlkİlk ... 186686108611361176118411851186118711881196 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •