Sayfa 119/684 İlkİlk ... 1969109117118119120121129169219619 ... SonSon
Arama sonucu : 5472 madde; 945 - 952 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by Çağan Yazıyı Oku
    Tecno Mobil nasıl ki Türkiye de üretime geçtiyse.
    Bunu Türkiye pazarına girmek isteyen yabancı solar markaları ićinde düşünebiliriz.
    Tecno mobilin Resmi Distribütörüyüz.
    Şu an Pendikte açılan 2. Tekno mobil fabrikasının tam karşısında çalışıyorum.
    Geçen ay gibi yoğun işçi alımı vardı.Şuan bitti gibi.
    Gençler çalışıp üretiyorlar.Sonuçları ilk çetrege yansır umarım.

2. Tahtanın hali içler acısı.. Tahtaya alıcı gelmiyor. Aynı geçen seneki gibi alıcı gelmedikçe kendi aralarında top çevirip hisseyi bastıkça basıyorlar. Yapıkredi 1500 lot satış yazdıkça diğerleri hisseyi aşağı basıyor..

3. ADORABLE peki temettü olarak nasıl bir şirket arena temettü bazında. Genelde böyle birden çok ortağı olan şirketler iyi kar payı dağıtıyorlar çünkü nakit olarak ceplerine koymak istemek en doğal hakları.

4. Geçen sene bugün 18 liradan kapanış yapmışız tl bazında.Yol çok uzun da.İllaki çöl yolculuğu olmak zorunda mı?

5.  Alıntı Originally Posted by Çağan Yazıyı Oku
    Emirhan Bey Üstadım değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
    Benim anlamadığım belkide isyan ettiğim durum tahtadaki bana anormal gelen hareketler.2 şubat tarihinde 16 liraları görmüşken ne değiştide tekrar 13 lere geri geldik
    Endeks deseniz endeks o zamanda 2000 lerdeydi.
    Bilişim endeksi deseniz 1200 lerdeydi.Gene yaklaşık aynı.

İşte hocam benim de demek istediğim bu. Baktığınız zaman aralığını ne kadar daraltırsanız , o kadar büyük tutarsızlıklar görürsünüz.

Şimdi siz 2 hafta önce endeks buradaydı ama hisse 16 liraydı şimdi ne değişti de 13.70 olduk derseniz ben de size , USD 18 liraya çıktığı gün endeks 2400 idi biz de 14 lira civarındaydık , endeks %20'ye yakın düşmüz ama biz %3 düşmüşüz , bu durumda bizim durumumuz iyi derim.

Bakın çerçeveyi genişletip , zaman periyodunu 2 haftadan 2 aya çıkarırsanız tablo nasıl tersine döndü.

Hatta endeks seneler önce 1150 iken ( Ocak 2018 ) biz o zamanlar bölünmüş halimizle 1,30 lira idik. Şimdi endeks daha 2 katına çıkmamışken biz 10 kattan fazla artmışız dersem durum daha da lehimize döner.

O yüzden bu şekilde 3-5 haftalık karşılaştırmalar yapmayalım. İyi bir bilanço gelir 2 tane tavan yapar çıkarız tekrar 16 üstüne. Armada yaptı.

Geçen sene 64 milyon kar açıkladık şirket değeri 2 milyar TL'nin üstüne çıktı , bu sene belki yine aynı karı edeceğiz hatta belki üstünü ama 2 milyar liranın üstüne çıkmamız için hisse fiyatının 20 lirayı aşması lazım. Bence 70 milyon kar bile açıklasak 20 lira olmayız. Ama 2022 ilk çeyrek bilançosunda 30-40 milyon arası çeyreklik kar açıklarsak o zaman aşarız.

Yani her zaman endeks ile hisse arasında birebir korelasyon olmaz. Hissenin kendi bile her zaman aynı tepkileri vermez. Perea 2,4 milyon lot aldı 6-7 günde hisse 9 liradan 12 liralara kadar çıkmıştı. Alımı kesti 9 liraya geri döndük. Ne değişmişti ? Hiç birşey sadece talep bitmişti.

O yüzden bizim önce talebi arttırıcı birşeyimizin olması lazım. O da ya güzel haber yada güzel bilanço.

Şimdi hemen Paynet satış haberi geldi ya bundan güzel haber olur mu diyeceksiniz. Evet o haber geldi ama o haber geldiğinde zaten 3 ayda %50 prim yapmıştık , hem de o haberin şu an için parasal karşılığı yok. Hele bir satılsın. Kaça satıldığını görelim asıl yükseliş o zaman olur.

6.  Alıntı Originally Posted by kıbrıscık Yazıyı Oku
    Şu an Pendikte açılan 2. Tekno mobil fabrikasının tam karşısında çalışıyorum.
    Geçen ay gibi yoğun işçi alımı vardı.Şuan bitti gibi.
    Gençler çalışıp üretiyorlar.Sonuçları ilk çetrege yansır umarım.

O fabrika ihracata da çalışır. Bizim üretimde ve ihracatda bir payımız yok. Ama tabii iç piyasa satışları çok artarsa ondan payımız var.

7.  Alıntı Originally Posted by UYSAL61 Yazıyı Oku
    Hintli redington; redıngton turkey holdıngs s.a.r.l adında bir şirket kurmuş ve bu şirket bizim arenanın %49,4 nün sahibi. Arena nın yönetimi hakim ortak olarak bu şirket de yani hintlilerde. Buraya kadar herşey normal. Normal olmayan redington türkiye arena dan ayrı olarak birçok yazılım ürün ve hizmetinin türkiye distribitörlüğünü yapıyor. Yani arena üzerinden yapabileceği işleri farklı bir şirket üzerinden yapıyor. Acaba bu distribitörük faaliyetlerini neden arena üzerinden yapmıyor??? Bu faaliyetler daha karlı olduğu için olabilir mi?

evet ben de bu yüzden dedim , neden bu ikisi birleşmez ki diye .

Benzer iş yapıyorlar ama başka mali yada hukuki bir engel olabilir.

8. Helal olsun size yine tek kalemle devre kestirdiniz.

Sayfa 119/684 İlkİlk ... 1969109117118119120121129169219619 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •