Sayfa 12/14 İlkİlk ... 21011121314 SonSon
Arama sonucu : 110 madde; 89 - 96 arası.

Konu: Düzenli Bedelsiz Veren Hisseler

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Beyyanname hazırlarken yardımcı olan müşavirin oğlu master için ABD'ye gitmiş.

Orda yaşaken topladığı tüm fişlerin VAT (KDV) iadeleri buradaki adresine çek olarak gönderilmiş !!!!

Geliri olmadığı için , mahsup edeceği kalem yok.
    benim anlamadığım olay şu,

düzenli maaşı olan ve kira geliri olan ve maaş + kira + temettü geliri yıllık 65 bin TL'yi geçen toplam geliri için beyanname dolduracak mı? Mesela 5000 TL temettü alıyor ama diğer gelirleri ile miktarı aşıyor?

Yoksa temettü gelirinin mi 65 bin TL'yi geçmesi gerekiyor?

Zira maaşın vergisi kaynağında kesiliyor. Kira için ise kira vergisi veriliyor. İşler karışık.

2.  Alıntı Originally Posted by ekonom Yazıyı Oku
    Çünkü geliriniz 65.099 olmuştur.
    Kanunlarımız o kadar garip ki, bu fikrinizin soruna çözüm olup olamayacağına emin değilim (beni aşar)

Kar payı beyan sınırı 65.000 TL ; yani, bu rakamın altında beyanname kabul edilmiyor dendi...

İlave 100 tl , kar payı değil.

Faiz gelirini kar payına ilave etmek ne kadar doğru bilmiyorum.

Birinde istisna var (%50)

Öbüründe yok.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    PAGYO'da niye vergi vermiyoruz anlamadım?

Benim bahsettiğim kurumlar vergisi değil ki benim ödediğim gelir vergisi. Ben beyanname verip de gelir vergisi vermekten bahsediyorum.
    cevap goremedim, gyo'lar stopajdan muaftir. Ama vergileme zaman icinde degisebilir. Hisse satimindan olusan kar su anda vergiden muaf, ama baska ulkelerde degil, ya da belli bir sure sonra muaf oluyor. Tl mevduatlari ve doviz mevduatlari icin gectigimiz haftalarda bir degisim oldu netekim. Bizde de yabancilar ve bizim stopajlarimizda farklilik olabiliyor.
    Saygilarimla

4. GYO larda stopaj kesintisi olmadığı için, 65.000 sınırını aşarsanız normal vergi baremlerine göre gelir vergisi ödersiniz.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Kanunlarımız o kadar garip ki, bu fikrinizin soruna çözüm olup olamayacağına emin değilim (beni aşar)

Kar payı beyan sınırı 65.000 TL ; yani, bu rakamın altında beyanname kabul edilmiyor dendi...

İlave 100 tl , kar payı değil.

Faiz gelirini kar payına ilave etmek ne kadar doğru bilmiyorum.

Birinde istisna var (%50)

Öbüründe yok.
    Gelir vergisi kanunun 86.maddesi.(yalnız alacak faizinin miktarı 2000 TL olsun.) Toplama yapılacak kardeşim.

6.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku

düzenli maaşı olan ve kira geliri olan ve maaş + kira + temettü geliri yıllık 65 bin TL'yi geçen toplam geliri için beyanname dolduracak mı? Mesela 5000 TL temettü alıyor ama diğer gelirleri ile miktarı aşıyor?

Zira maaşın vergisi kaynağında kesiliyor. Kira için ise kira vergisi veriliyor. İşler karışık.
    Topla.hepsini.

7.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku

2017 için sorunuzun cevabı : http://www.muhasebex.com/gelir-unsur...mesi-ve-beyani

2018 yılı için en azından beyan sınırları dışında bir değişiklik olduğunu sanmıyorum.

Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    2017 için sorunuzun cevabı : http://www.muhasebex.com/gelir-unsur...mesi-ve-beyani

2018 yılı için en azından beyan sınırları dışında bir değişiklik olduğunu sanmıyorum.
    verdiğiniz linkte

"Tek işverenden alınan ücretler için tutarı ne olursa olsun yıllık gelir vergisi beyannamesi verilmeyecektir. Diğer nedenlerden beyanname verilmesi gerekse bile bu gelir beyannameye dahil edilmez."

deniyor. O zaman hepsini niye toplayayım ki, tek işverenden ücret alıyorum sonuçta? Karıştı yine kafam.

Yani basit bir örnek yapalım

Kira geliri: 10 bin TL

Temettü: 10 bin TL

Tek işverenden maaş 50 bin TL

bu kişi temettü için yani menkul sermaye iradı için beyanname verir mi vermez mi?

Yukarıdaki açıklamaya göre vermemeli.

Sayfa 12/14 İlkİlk ... 21011121314 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •