arzum satıldı diye googlede arama yaparsanız 2018 yılında Çinlilere satılacağına ilişkin bir haber var. değer 100 milyon dolar. ama bu haberde 100 milyon dolar değeri nasıl hesapladınız deyince ciroyu esas almışlar. 2020 yılı cirosu 435 milyon tl şuan değer tespit raporuna göre 547 milyon. yan eynı ölçüyü dikkate alırsanız şuan %20 pahalı. bu halka arzdan yabancı yatırımcı ne kadar alacak 226 milyon. kaç dolar yapar 28 milyon. tamamı ne eder 56 milyon dolar .yani yabancı kar ediyor diyorlar ya bence yabancı 2018 de 100 değil 60 milyon dolara bile satmadığına pişmandır. diye düşünüyorum. Ama bu yabancı fon arzumu ne kadara aldı bilen varsa paylaşırsa yabınca kazık mı atıyor yoksa adil bir satış mı daha sağlıklı yorum yapılır diye düşünüyorum. Ayrıca arçeliğin bilançosundaki toplam yükümlülük ve toplam kaynaklar oranı ile kıyasladığınızda arzumun çok daha iyi durumda olduğunu görecekseniz yine her iki şirketin borçlarının toplam kaynaklara oranı yaklaşık aynı. yani arçelik ne kadar borçlu ise arzumda aynı oranda borçlu. arçeliğin sadece borçları uzun vadeli arzumun daha çok kısa vadeli. ama unutmayın şu an arçelik satılıyor deseniz şimdiki hisse değer 2 ye katlar onun için arzum çok pahalı demek bence biraz abartılı ama halka arz sonrası ilerde bedelli yapıp borçlarını düzene koyarmı bilmiyorum. ama en iyisin Allah bilir
Ben de sürekli bütün arzlara katılan bırı olarak bu arza katılmayı düşünmüyorum(ya da çok az sembolik bir rakamla katılabilirim) .. Eğer kurumsal adı altında verilecek kısma yeterince talep gelmezse elde patlayabılır.. Talepleri gorelım olmazsa bızde sonradan bır ucundan tutarız..
Normal arzlardan farklı bır durum var.. Şirkete para girmemesi buyuk bir handikap..
Arz olan şirketlerden halka arzdan gelen parayı şurda şöyle kullanacağız dıye bırşeyler duyuyorduk..bunlar bize hangi hikayeyi anlatacak. Borçlarına mı ortak olacağız. Umarım talep girecek arkadaşlar istediklerini fazlası ile alır.. İnşallah kat be kat fazla talep gelirde bundan sonraki arzları da olumsuz etkilemez..
Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.....Sadece beni bağlar...
" Borsa baştan sona pişmanlıktır. Aldım pişmanım, sattım yine pişmanım."
Şöyle bir durum da yok değil.. Kervan da 286 bın bireysel yatırımcı talepte bulunmuş. Burada da 200 bın yatırımcının talepte bulunduğunu kabul edelim. Bu durumda her bır yatırımcı 100 lot talepte bulunsa 20 mılyon senet talep edilmiş olur.. Her halukarda senet sayısının talep miktarını karşılamayacağı gibi bır durum var ortada.. Ky nın bu kadar arzlara talep gösterdiği bir dönemde çakılmayacak gıbı görünüyor..
Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.....Sadece beni bağlar...
" Borsa baştan sona pişmanlıktır. Aldım pişmanım, sattım yine pişmanım."
Durumu biraz inceleyip analiz eden bir ky bu arza neden katılmaması gerektiğini anlar. En başta senin şirkete yatırdığını zannettiğin para şirketin kasasına girmiyor. Peki nereye gidecek? Yabancı ortağın cebine..bilmiyorum bundan daha önemli ne gibi bir ayrıntı olabilir.
Burada aslında bir halka arzdan çok yabancı ortağın bana paramı verin ben gidiyorum buralardan demesi sözkonusu..
Zaten ky lere de bu seferki arzda o yüzden çok yüksek bir hisse oranı ayırmışlar. KY lerin sazan gibi balıklama atlayacağını bilinçli kurumsal yatırımcıya fazla satamayacaklarını düşündüler tahminimce..
Sn İnternational ve cennetyolu,
Sizin şahsınızda veya herhangi birinin şahsında bir ithamda bulunmadım. Nasıl internette yazan her şeye inanmıyorsak, ben de bu konuya talep girmeyeceğini söyleyen arkadaşlardan bazılarının talep günü geldiğinde talepte bulunma ihtimalinden söz ettim. İster dile getirirsiniz, ister getirmezsiniz ama bu ihtimal -bizim dile getirip getirmememizden bağımsız- var. Tepkinizi anlıyorum, yanlış anlaşıldıysam da kusura bakmayın fakat tekrardan, herhangi birinin şahsında değil.
İlk mesaj konusuna gelirsek, elbette ilk mesajın buraya atılmış olmasının arkasında bir maksat olduğunu düşünebilirsiniz. İnternet zaten bu özgür düşünce ortamıyla güzel. Fakat Alman filozof Hegel'in, varoluşçulara "Herkes bir yerde olmak zorunda" dediği gibi, "Herkes ilk mesajını bir konuya atmak zorunda" diyebilirim sadece.
Sn kerrake,
Teşekkür ederim fakat sadece internette kısa bir araştırma yaptım.
Bak şimdi! İyice kuşkulandım sayın bogaziçi.
Türkçeyi bu forumda hatasız kull***** ilk kez görüyorum. Ara sözler dâhil bu denli sağlam bir dil, halkla ilişkiler deneyiminiz olduğunu düşündürtüyor doğrusu.
Tabii ki her şeyin bir ilki olmak zorunda. Ama ben tesadüf diye bir şeyin olmadığına inanırım çoğu zaman.
Hegel'i bırakıp Namık Kemal'e gelirsek barikaihakikat, müsademeiefkârdan doğar. Yani, hakikat şimşeği, fikirlerin çarpışmasından doğar.
Hakikati arıyoruz kısacası.
Saygılar...
Bu yabanci çıkışına neden bu kadar takildiniz anlamadim doğrusu. Adam zamanında gelmiş yatirim yapmış, simdi de karini alip çıkıyor, gayet normal bir durum. Ticaret böyle, biri akacak biri satacak
Bir önceki arzda da yabancıya satılıyor diye eleştiriler vardi,
Yer İmleri