Sayfa 12/938 İlkİlk ... 210111213142262112512 ... SonSon
Arama sonucu : 7498 madde; 89 - 96 arası.

Konu: Viop LXVI

1. (Yenileme) Bazı fotovoltaik hücreler ile devre levhaları ithalatına yönelik birim gümrük kıymetleri yeniden belirlendi

Bazı fotovoltaik hücreler ile devre levhaları ithalatında kilogram başına 170 dolar gözetim uygulanmasına karar verildi.

Ticaret Bakanlığınca hazırlanan İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair tebliğler, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, "bir modül halinde birleştirilmemiş veya panolarda düzenlenmemiş fotovoltaik hücreler" ile "dope edilmiş silisyum (yalnız mavi devre levhaları)" ve "diğerleri (yalnız mavi devre levhaları)" başlıklı eşyaların ithalatında kilogram başına 85 dolar olan birim gümrük kıymeti 170 dolara çıkarıldı.

Tebliğler 60 gün sonra yürürlüğe girecek. Matriks
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

2. JPMorgan: Trump'ın Fed'in bağımsızlığını zayıflatması enflasyonu ve faiz oranlarını artırabilir

JPMorgan analistleri, Federal Reserve'e olası siyasi müdahalelere dair endişelerini dile getirerek, Başkan Jerome Powell'ın görevinden alınma riskinin piyasalar üzerinde geniş kapsamlı etkileri olabileceği konusunda uyardı.

Analistler "Powell'ın İşi Ne Kadar Güvende?" başlıklı bir notta, banka, Powell'ın "sebebe dayalı" olarak görevden alınmasının yasal açıdan tartışmalı olduğunu kabul etmekle birlikte, böyle bir girişim algısının bile Fed'in kurumsal bağımsızlığını zayıtabileceğine dikkat çekti.

Analistler, "Powell'ın görevden alınma riski yasal olarak sorgulansa bile, başkanın para politikasına kesin bir şekilde müdahale etmesini engelleyecek başka kurumsal güvenceler var" ifadelerini kullandı.

JPMorgan, Fed'in özerkliğinin zayıflamasının, enflasyon beklentilerinin ve tarifelerin zaten yukarı ittiği fiyat baskıları nedeniyle enflasyon risklerini artırabileceği konusunda uyardı.

Eğer piyasalar, Fed'in enflasyonla mücadele kararlılığını sorgulamaya başlarsa, yatırımcılar uzun vadeli borçları tutmak için daha yüksek prim talep edebilir ve bu da uzun vadeli faiz oranlarını yükseltebilir.

JPMorgan, yükselen faiz oranlarının ekonomik aktiviteyi yavaşlatabileceğini ve ABD'nin mali görünümünü daha da zorlayabileceğini belirtti.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Günaydın TÜRK MİLLETİ

Mert45 Hoşgeldin.Tatil yaramıştır inşallah.

Tokatyıldızı aile herşey onlarla varsın ve İnşallah Gerçek Türk MİLLETİN'İN yanında olursun.Yani bu aidiyet hissedenlerden de olabilir.

Sonuçta soy değişmez.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

Bu nedir ÇİFTÇİME yapılan.

Mısır tarlada, AKP ithalatın peşinde
    Çiftçi hasada hazırlanırken ithalat kapıları yeniden açıldı. 15 gün için sıfır vergi ile 500 bin ton mısır ithalatına izin verildi. Üreticinin emeğine tüccarlar el koyacak.

Çiftçiye bir darbe daha… Sıfır gümrükle 1 milyon ton mısır ithal edilecek!
    Bir yandan artan maliyetler, diğer taraftan da zirai don ile mücadele eden çiftçiye bir darbe daha indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; 31 Temmuz 2025'e kadar kullanılmak üzere 1 milyon tonluk mısır ithal edilecek.

https://www.veryansintv.com/ciftciye...ithal-edilecek
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    Soran arkadaşlar abi nerdesin.?...Onların meraklarını gidereyim.............
    Bugün sizlere şimdiye kadar alışageldiğiniz konulardan farklı içerikte bir mesajımı iletmek istiyorum. Aldığım karar üzerine yaklaşık 28 yıldır aktif borsa hayatımı noktaladım......
    ...11-12 gün oldu bakmıyordum.....hayatımda kökten değişiklik yaptım borsa konusunda......artık borsayı tamamen terk ettim.....vob artık kesinlikle yok zaten....her şeyi çocuklara devrettim....o da sadece Kuveyt Türk fonlarından alıp satatacak....neden bıraktım doğruyu söylemek gerekirse ailem artık istemiyor ilgilenmemi....Rabbim herkese doğru karar almayı nasip etsin....
    sadece formu özlüyorum....ara ara bakacam ama işlem kesinlikle olmayacak....inşaallah....
    Hepinize başarılar diliyorum.
    Borsa kendisinden başka hiçbir uğraşıya yaşama şansı tanımıyor, öyle kıskanç. Artık, koca bir yaşam size kalacak ve en çok aileniz, çocuklar sevinecek borsayı terk etmenize. Hoşça kalın.

6. Deutsche Bank, 1 Ağustos haftasında piyasaları sarsabilecek 3 kritik riske karşı uyardı

Deutsche Bank, Ağustos ayının başında piyasaları yeniden resesyon korkularıyla karşı karşıya bırakabilecek önemli riskler konusunda uyarıda bulundu. Banka, 1 Ağustos tarihi civarında üç önemli gelişmenin çakışmasının, geçen yılın aynı döneminde yaşanan sert dalgalanmalara benzer şekilde, piyasada ciddi çalkantılara yol açabileceğine dikkat çekti.

Geçen yılın Temmuz sonu ve Ağustos başı, 2024'ün en ciddi piyasa türbülanslarından birine sahne olmuştu. Deutsche Bank, bu yılın aynı haftasının da benzer riskleri barındırdığını belirtiyor.

1. Gümrük Tarifesi Süresi Doluyor

İlk risk, 1 Ağustos'ta sona erecek olan yeni ABD gümrük tarifeleri için belirlenen son tarih. Bankaya göre piyasa bu konuda oldukça kayıtsız görünüyor ve yüksek tarifeler ihtimali fiyatlara henüz yansımış değil. Ancak son dakikada sert bir politika değişikliği olursa, bu yatırımcıları hazırlıksız yakalayabilir ve dalgalanmayı artırabilir.

2. ABD İstihdam Verisi Piyasalarda Gerilim Yaratabilir

İkinci önemli risk ise yine 1 Ağustos'ta açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi. Deutsche Bank, beklentilerin biraz altında gelebilecek bir verinin bile, hassas piyasa koşullarında büyük fiyat hareketlerine yol açabileceğini vurguladı. Banka, "Geçen yıl küçük bir sürprizin bile satışları tetiklediğini gördük. Bu yıl da benzeri yaşanabilir," dedi.

3. Uzun Vadeli Tahvil Getirileri

Üçüncü risk faktörü ise halihazırda yüksek seviyelerde bulunan uzun vadeli ABD tahvil getirileri. Banka, bu seviyelerin üzerinde yaşanacak küçük bir artışın bile ABD'nin mali sürdürülebilirliği konusundaki kaygıları yeniden gündeme taşıyabileceğini belirtiyor. Bu da yatırımcı güvenini sarsabilir.

Resesyon Endişeleri Yeniden Gündeme Gelebilir

Deutsche Bank, eğer hem tarifeler yükselirse hem de istihdam verisi beklentilerin altında kalırsa, piyasa anlatısının hızla olumsuz bir yöne kayabileceği uyarısında bulunuyor. Zaten kırılgan olan yatırımcı duyarlılığı, politika belirsizliği ve zayıf ekonomik verilerin birleşimiyle yeni bir stres dalgasına neden olabilir.

Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    Soran arkadaşlar abi nerdesin.?...Onların meraklarını gidereyim.............
    Bugün sizlere şimdiye kadar alışageldiğiniz konulardan farklı içerikte bir mesajımı iletmek istiyorum. Aldığım karar üzerine yaklaşık 28 yıldır aktif borsa hayatımı noktaladım......
    ...11-12 gün oldu bakmıyordum.....hayatımda kökten değişiklik yaptım borsa konusunda......artık borsayı tamamen terk ettim.....vob artık kesinlikle yok zaten....her şeyi çocuklara devrettim....o da sadece Kuveyt Türk fonlarından alıp satatacak....neden bıraktım doğruyu söylemek gerekirse ailem artık istemiyor ilgilenmemi....Rabbim herkese doğru karar almayı nasip etsin....
    sadece formu özlüyorum....ara ara bakacam ama işlem kesinlikle olmayacak....inşaallah....
    Hepinize başarılar diliyorum.
    Sn. Tokatyıldızı740,

Hakkınızda hayırlısı olmasını dilerim...
    Paylaşımlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez... Ne mutlu TÜRK'ÜM diyene...

8. Not düşsün, seçime kalmaz geri gelir tokatlı hoca

Sayfa 12/938 İlkİlk ... 210111213142262112512 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •