Sayfa 120/250 İlkİlk ... 2070110118119120121122130170220 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 953 - 960 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,113
     Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    TCMB DOĞRUSUNU YAPTI

Sn.Roxette MB tam da benim istediğim gibi davrandı... 4,80-4,90 TL den USD almak isteyen alsın.. MB sı faiz yükümlülüğünü yerine fazlası ile getirmiştir. Sorunun faizler olduğunu sanmıyorum. MB sı da aynı fikirde olmalı...

Faizlerde geldiğim durum Nijerya'nın iki katıdır.....

Çok açık yazıyorum; Seçimler sonrasında yabancı Türkiye'yi hızla demokrasi çizgisinden uzaklaşan tek adam liderliğinde bir ülke olarak değerlendirdi.

Üzerine Moody's ve Fıtch'den gelen not indirimleri son sert darbeyi vurdu.

Sn.CB nın da Ekonomi ve Maliye Bakanı olarak damatını ataması ilk başta sanki yabancının tüm endişelerini haklı çıkarır gibi durdu..

Yabancı fonlar ve kredi derecelendirme kuruluşları bu yeni hükümete hiç ama hiç KREDİ tanımadı. DİREKT SIFIR ı verdi.

Bence haksızlık edildi.. İdam sehpasındaki mahkuma bile hak tanınır.

Oysa; Sn.Albayrak tüm siyasi görüşteki ekonomistleri, tüm fon yöneticilerini, tüm üniversite temsilcilerini bir araya getirdi. OVP yi tek başına yapmayacağını ortak akıl, fikir alış verişi ve piyasa beklentileri doğrultusunda EYLÜL ayından önce hayata geçirileceğini, bu toplantıların ise devamlılığı olacağını beyan etti..

Bence oldukça makul...

MB sına gelince.. MB bence hayli kuvvetli frene bastı. Bugün tahmin edilen 150-200 baz puanlık faiz artışı zaten durmuş olan piyasayı direkt kapatabilirdi..

Tahminimce; hükümet tarafından kabul görecek %3-%4 arası bir ekonomik büyüme ve enflasyon önleyici ekonomik önlemler, kamu maliyesindeki disiplin ile yeniden KUR gevşeyecek, borsa yükselecektir.

Ben her zaman önceki yazılarımda da belirttim... Bu büyüme derdimiz nedir? Neden büyümek zorundayız? diye ama kimse makul bir cevap yazamadı.

Nüfus geliyor büyümek lazım diyenler oldu; nüfus kontrolü yaparsın olur biter...

%11-%13 büyüme nedir allah aşkına?

Türkiye'de ekonomiyi durdurmadan yumuşak bir yavaşlama çok önemlidir.. BIST te fiyatlanan 88,000 endeks ekonominin STOP ettiğinin fiyatıdır.

Oysa, yavaşladık, hatta durma hızına geldik... Ama durmadık. Araç yavaşta olsa yoluna devam ediyor.. Bence herkes dersini de aldı. Makinist FREN e basıyorsa VAGON ların itiraz etme şansı yoktur. İtiraz edip hız artırırsa ilk virajda devrilir.

Şİmdilik kaza yapmadan SN.Albayrak durumu anlamış görünüyor...

TCMB sı da yapacağı ekstra fren ile ekonomiyi durdurabilirdi.. Ama faiz artırmadı....

Önümüzdeki 6 aylık süreçte durum daha net anlaşılacaktır...

Bol Kazançlar...
    Eğer bugün MB faiz artirsaydi faiz talebinin arkası kesilmiyor olurdu.bence yerinde bir karar ..faiz artırılacak sa bile bu piyasanın istediği zamanda olmamalı.kur gevserken yapılmalı.esas olan piyasalara güven vermek.enflasyon mutlaka bistte fiyatlanir.ve yükselişe neden olur.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,113
    Piyasa bir faiz artışıni daha kaldiramazdi.

Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Eğer bugün MB faiz artirsaydi faiz talebinin arkası kesilmiyor olurdu.bence yerinde bir karar ..faiz artırılacak sa bile bu piyasanın istediği zamanda olmamalı.kur gevserken yapılmalı.esas olan piyasalara güven vermek.enflasyon mutlaka bistte fiyatlanir.ve yükselişe neden olur.

sN.Human tam da anlatmak istediğim şey bu idi. Piyasa bir faiz artışını daha kaldıramaz. Kredi talepleri sıfıra inebilir. 2 dükkanı olan adam bir diğerini kapatabilir...

Kredi talebi olmayan yerde mevduat talebide olmaz. Yükselen politika faizine rağmen azalan Mevduat faizleri gibi tuhaf anamoly ler ortaya çıkar...

O sebeble borcumu ödemeye devam edebilmek için bu iki dükkan açık kalmalıdır.. Belki 3.cü dükkanı açma fikrinden vazgeçip kalanları ile devam etmeliyiz...

O sebeble MB doğru idi..

Burada GÜVEN problemi HÜKÜMETİN... Hükümet CB lığını, meclis çoğunluğunu, milletvekili sayısını, meclis başkanlığını, bakanlıkları aldığını YABANCIYA iyi anlatsın yeter...

Berat Albayrak süpriz, kabul... Lakin Ali Babacan da geldiğinde 37 yaşında idi.. Sn.Albayrak 40 yaşında...

Sn. Albayrağı savunduğum filanda anlaşılmasın... Ama her kim olursa olsun en az 6 ay süre tanımak gerekirdi... Oysa; 1sn bile tanınmadı..

Enflasyon elbette BIST te fiyatlanacaktır... %20 mevduat faizlerinin olduğu yerde maaş artışlarıda o oranda devamında üretilen mal ve hizmetlerin bedeli de o oranda artacak, hasılatı etkileyecek, yüksek hasılatta yüksek kar getirecektir...

Lakin ilk faiz artışı devamında gelen ilk bilançolardaki karlılıklar bir nebze düşük gelebilir... Ama 4. çeyrekte bu enflasyon artısıda bilançolarda yer alacaktır...

4.  Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    Güzel tespit. Sermaye birilerinin elinde ve istedikleri gibi yön veriyorlar. Biz ise farenin peynirden tırtıkladığı yer kadar kendi payımızı çıkarmaya çalışıyoruz.

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
    Sn.Karamizah hep dedim ve demeye de devam ediyorum. Türk halkı olarak; belki haklı gerekçeler olarak belki ekonomik kriz sebebi ile; her zaman PASİF lerde yer aldık. Türklere sorsan herkesin tarla, bağ, bahçe, ev, kat, daire vardır... Der ki; hepsi 1,000,000 USD eder.. Oysa aynı kişilere sorsan 50,000 USD var mı? Yok ki derler...
    Genelde Yahudi ve Ermeni tüccarlar pasiflerde olmaz lar.. Aktif kalemlerdelerdir. USD, Euro, Altın gibi... Bunlar ile borç verirler, alırken USD, altın isterler... Ev yada daire istemezler.. Senin pasif kalemin güçlüdür ama borcun vadesi geldi mi lazım olan USD dır.. Hem de NAKİT...

O an nakit yok ise; seninle "Kedinin Fare ile oynadığı gibi oynarlar"

Geçenlerde bir grafik inceledim.. Son 10 yılda borç alınan her 3 USD ın 2 si Gayrimenkullerde kullanılmış...

Gerçekten çok vahim bir tablo idi.. Oysa bu evler ne katma değer sağlar ne de borcu geri ödemek için kar...

Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Geçmişte yapılan hatalardan ders alınmadığını, aynı bildik yoldan devam edileceğini ilan etmiş oldular.

Enflasyonla mücadele sadece sözde, ancak gerçekte her ne pahasına olursa olsun, sanal da olsa büyüme tek hedef görünüyor. Büyümeyi de enflasyonla finanse etmek istedikleri çok açık, zira dışarıdan kaynak gelmiyor.

Bundan sonra enflasyonun giderek hızlandığı, gelir dağılımının giderek bozulduğu, her ne kadar istemeseler de faizlerin hızla yükseleceği bir rotaya girmeye zorlanmış görünüyoruz.
    Sn.Elma elbette haklısınız. Lakin, o vakit dükkanı kapatıp gitmek gerekir.. Bunu yapamayacağımıza göre tekrar bir noktadan başlayıp 2010 lar da yapabildiğimizi tekrar yapmalıyız. O zaman 2 yıllık tahvil faizimizin %4,5 lar da olduğunu biliyorum... Şimdi %20 küsürlerde...

Bu faiz artışının tamamının finansal odaklı olduğunu düşünmüyorum. O zamanda aynı oranda CARİ açık vardı, o zamanda da enflasyon vardı, o zaman da da borç vardı.. Çalışıp borcumuzu ödüyoruz..

Bence sıkıntı acaba HÜKÜMET demokrasiyi askıya alır mı? Yabancının endişesi budur..

Bu konuyu hükümet yabancıya iyi anlatır, ikna ederse; sıkı mali politika izleyeceklerini söylerler ise, paraları ile çok hızlı bir şekilde geri dönerler.

Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    Kurun yüksekliği enflasyona neden olur. Eğer enflasyon üzerinde reel pozitif faiz verilmezse yabancı kaçar. Yabancı kaçtıkça kur daha da yükselir. Kısır döngü böyle sürüp gider. Zaten bilanço küçülten bir fed var, özel sektörün borç ödemelerini üzerine ekleyin. Mart 2019 da seçim var. Ne kadar sıkı bir mali politika güdülebilir ki? Bunları da düşündüğünüzde kurun gevşeyebileceğine gerçekten inanabiliyor musunuz?

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
    Bu argümanlara itirazım yok... Cevaplarım var...

FED olayı %0,25 lik bir faiz artışı... Ancak; Türkiye'de tüm faiz artışlarının ve USD bilanço küçültme riskinin tamamıyla fiyatlandığını düşünüyorum. Hem de abartılı bir şekilde...
    FED sonsuza dek faiz artıramaz..

Unutmayalım ki FED %0,50 olan politika faizini 2012 Mayıs ayında TED BERNANKE ile yapılan açıklama ile %0,25 kademeler ile %2 ye kadar artırmış durumda... Geleceği nihai nokta %2,50 ile en fazla %3,0 olacağıdır...

Belki de %2,5 ile bitirecekler... Çünkü gelişmiş 350 milyonluk bir ekonomide çarkları STOP ettirmek çok kolaydır.. gelişmiş ekonomilerde faizler ile oynamak; Gelişmekte olan ülkeler gibi basit değildir...

Mesela Japonya...

Yani; FED olayının ve özel sektör borç yapısının; Türkiye'de TL varlıklarda dibine kadar fiyatların içinde olduğunu düşünüyorum..

Bakın bugün AKBNK borsa nın en değerli markası ve bankasıdır.. 1.ci dir. 2018/7 ayında 6,42 TL ile fiyatlandı.. Bugünden itibaren %10 düşürürek giderseniz 2008 yılı 7 ayında 2,46 TL yi görürsünüz...

2008 yılı 7.ay da ABD ve tüm dünyada GLOBAL BANKACILIK ve FİNANS krizi tüm gücüyle patlamıştı.. Hergün ABD de 2 yada 3 banka 1 yıl boyunca battı... ABD de 2008 ve 2009 yılında 250 adet irili ufaklı finans ve banka kuruluşları batmıştı...

Batanlardan birisi Amerikan DOLARI nı tarihte ilk basan BANKALARDAN birisi olan 1700 lü yıllardan beri faaliyet içinde olan LEHMAN BROTHERS idi.. Kriz bu denli ciddi idi...

Bu küresel kriz ile 2008 de Akbank 2,46 TL ile DİBİ görmüştü.. 2008 yılının 2,46 TL si=2018 yılının 6,42 TL si...

Daha fiyatların içinde ne kadar olması gerek...

Ben burada RASYONEL düşünmeyi bırakıp tamamen tekrar modunda Enflasyon, Cari açık, Özel sektör borç arasında gerçekleri bir türlü göremediğimizi düşünüyorum.

Bakın Japonya ve AB dönem başkanı Junker arasında dünya ticaretinin %33'ünü oluşturan ve aralarında gümrük vergilerini kaldıracakları bir anlaşmaya imza atıldı; piyasalar görmedi...

ABD-ÇİN arasındaki ticaret savaşlarından Türkiye ve benzer ülkeler ABD ye ve Çin e daha fazla mal satıp karlı çıkabilirler.. Ben bu durumda EREĞLİ gibi demir çelik sektörümüzü çok avantajlı görüyorum.. Ama piyasalar bunu da görmedi....

Trump ile Putin Helsinki zirvesinde dünya tarihinde daha önce hiç olmadığı kadar samimi ve dost canlısı bir toplantı sergilediler ki ABD de demokratlar dahi eleştirdi.. DÜnya ticareti ve barışı için bence çok önemli idi.. Ama piyasalar bunu da görmedi....

Suriye Savaşı ile allah aşkına bir tane haber duyan varsa yazsın buraya.. Hemde lafımı geri alayım. Suriye Savaşında dahi ABD Rusya bitirmediler ama en azından DURDURDULAR.... Ama piyasalar bunu da görmedi....

Türkiye'de Turizm tüm yılların en iyi rekorları ile 2018 Temmuz ayında kadar NET 20 milyar USD gelir yazdı. Ekim ayına kadar hedef 36 milyar USD... Her yer tıklım tıklım.... Turizm tam gaz... Avrupalısı, Rusu, ortadoğulusu... Ama piyasalar bunu da görmedi....

Türkiye'de seçimler bitti. Belki de en önemli belirsizlik ortadan kalktı. Seçimler sebebi ile 5000 puan birden düşen borsa; Başkan başka partiden olursa; meclis başka partiden olursa endişeleri ile de bir 10,000 puan daha düşen endeks; Başkanında, meclisinde aynı partiden olmasını görmezden geldi.. Geçmiş 25 seçimin 25 inide alan AKP için; şimdi de 9 ay sonraki Belediye seçimleri risk oluşturuyor diyoruz.. Ben size buradan yazayım 10 ay sonraki yerel seçimleri piyasa için gerçekte SIFIR risk olmalıdır...

Ekonomi bakanı OVP ben tek başıma hazırlamayacağım, her konudan her düşünceden, siyasetçi, ekonomist bilim adamı, yatırımcı olucak ve bu önümüzdeki 2 ay çok sıkı gece gündüz çalışıp herkese piyasa taleplerine uygun OVP hazırlayıp uygulayacağız diyor. Ama piyasalar bunu da görmüyor...

Varsa yoksa enflasyon, dış borç, cari açık....

Yahu azıcık rasyonalite... Bu yukarıdakiler Türk ekonomisinde Haziran 2018 de mi bir anda mı oldu? 2018 Ocak ayında yok
    muydu?

O sebeple ben herşeyin fiyatların içinde fazlası ile olduğunu düşünüyorum ki gele gele MB 100 baz puan artırmadı USD 3,92 oldu diyoruz...

Yahu geçen ay MB 500 baz puan faiz artırdı da USD a ne oldu ki; bu sefer 100 baz puan artırsa USD ın belini kıracaktı, kıramadı oldu diiyoruz...

Anadoluda bir laf vardır ya " Kör idi; öldü Sürme göz oldu..."

Alıntı Originally Posted by ada Yazıyı Oku
    itibar veremiyorum dön dolaş diyor.teşekkürler,çok faydalı bir yazı olmuş.
    Sn.Ada çok teşekkür ederim... Okumanız bana yeter.

5.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Karamizah hep dedim ve demeye de devam ediyorum. Türk halkı olarak; belki haklı gerekçeler olarak belki ekonomik kriz sebebi ile; her zaman PASİF lerde yer aldık. Türklere sorsan herkesin tarla, bağ, bahçe, ev, kat, daire vardır... Der ki; hepsi 1,000,000 USD eder.. Oysa aynı kişilere sorsan 50,000 USD var mı? Yok ki derler...
    Genelde Yahudi ve Ermeni tüccarlar pasiflerde olmaz lar.. Aktif kalemlerdelerdir. USD, Euro, Altın gibi... Bunlar ile borç verirler, alırken USD, altın isterler... Ev yada daire istemezler.. Senin pasif kalemin güçlüdür ama borcun vadesi geldi mi lazım olan USD dır.. Hem de NAKİT...

O an nakit yok ise; seninle "Kedinin Fare ile oynadığı gibi oynarlar"

Geçenlerde bir grafik inceledim.. Son 10 yılda borç alınan her 3 USD ın 2 si Gayrimenkullerde kullanılmış...

Gerçekten çok vahim bir tablo idi.. Oysa bu evler ne katma değer sağlar ne de borcu geri ödemek için kar...

Sn.Elma elbette haklısınız. Lakin, o vakit dükkanı kapatıp gitmek gerekir.. Bunu yapamayacağımıza göre tekrar bir noktadan başlayıp 2010 lar da yapabildiğimizi tekrar yapmalıyız. O zaman 2 yıllık tahvil faizimizin %4,5 lar da olduğunu biliyorum... Şimdi %20 küsürlerde...

Bu faiz artışının tamamının finansal odaklı olduğunu düşünmüyorum. O zamanda aynı oranda CARİ açık vardı, o zamanda da enflasyon vardı, o zaman da da borç vardı.. Çalışıp borcumuzu ödüyoruz..

Bence sıkıntı acaba HÜKÜMET demokrasiyi askıya alır mı? Yabancının endişesi budur..

Bu konuyu hükümet yabancıya iyi anlatır, ikna ederse; sıkı mali politika izleyeceklerini söylerler ise, paraları ile çok hızlı bir şekilde geri dönerler.

Bu argümanlara itirazım yok... Cevaplarım var...

FED olayı %0,25 lik bir faiz artışı... Ancak; Türkiye'de tüm faiz artışlarının ve USD bilanço küçültme riskinin tamamıyla fiyatlandığını düşünüyorum. Hem de abartılı bir şekilde...
    FED sonsuza dek faiz artıramaz..

Unutmayalım ki FED %0,50 olan politika faizini 2012 Mayıs ayında TED BERNANKE ile yapılan açıklama ile %0,25 kademeler ile %2 ye kadar artırmış durumda... Geleceği nihai nokta %2,50 ile en fazla %3,0 olacağıdır...

Belki de %2,5 ile bitirecekler... Çünkü gelişmiş 350 milyonluk bir ekonomide çarkları STOP ettirmek çok kolaydır.. gelişmiş ekonomilerde faizler ile oynamak; Gelişmekte olan ülkeler gibi basit değildir...

Mesela Japonya...

Yani; FED olayının ve özel sektör borç yapısının; Türkiye'de TL varlıklarda dibine kadar fiyatların içinde olduğunu düşünüyorum..

Bakın bugün AKBNK borsa nın en değerli markası ve bankasıdır.. 1.ci dir. 2018/7 ayında 6,42 TL ile fiyatlandı.. Bugünden itibaren %10 düşürürek giderseniz 2008 yılı 7 ayında 2,46 TL yi görürsünüz...

2008 yılı 7.ay da ABD ve tüm dünyada GLOBAL BANKACILIK ve FİNANS krizi tüm gücüyle patlamıştı.. Hergün ABD de 2 yada 3 banka 1 yıl boyunca battı... ABD de 2008 ve 2009 yılında 250 adet irili ufaklı finans ve banka kuruluşları batmıştı...

Batanlardan birisi Amerikan DOLARI nı tarihte ilk basan BANKALARDAN birisi olan 1700 lü yıllardan beri faaliyet içinde olan LEHMAN BROTHERS idi.. Kriz bu denli ciddi idi...

Bu küresel kriz ile 2008 de Akbank 2,46 TL ile DİBİ görmüştü.. 2008 yılının 2,46 TL si=2018 yılının 6,42 TL si...

Daha fiyatların içinde ne kadar olması gerek...

Ben burada RASYONEL düşünmeyi bırakıp tamamen tekrar modunda Enflasyon, Cari açık, Özel sektör borç arasında gerçekleri bir türlü göremediğimizi düşünüyorum.

Bakın Japonya ve AB dönem başkanı Junker arasında dünya ticaretinin %33'ünü oluşturan ve aralarında gümrük vergilerini kaldıracakları bir anlaşmaya imza atıldı; piyasalar görmedi...

ABD-ÇİN arasındaki ticaret savaşlarından Türkiye ve benzer ülkeler ABD ye ve Çin e daha fazla mal satıp karlı çıkabilirler.. Ben bu durumda EREĞLİ gibi demir çelik sektörümüzü çok avantajlı görüyorum.. Ama piyasalar bunu da görmedi....

Trump ile Putin Helsinki zirvesinde dünya tarihinde daha önce hiç olmadığı kadar samimi ve dost canlısı bir toplantı sergilediler ki ABD de demokratlar dahi eleştirdi.. DÜnya ticareti ve barışı için bence çok önemli idi.. Ama piyasalar bunu da görmedi....

Suriye Savaşı ile allah aşkına bir tane haber duyan varsa yazsın buraya.. Hemde lafımı geri alayım. Suriye Savaşında dahi ABD Rusya bitirmediler ama en azından DURDURDULAR.... Ama piyasalar bunu da görmedi....

Türkiye'de Turizm tüm yılların en iyi rekorları ile 2018 Temmuz ayında kadar NET 20 milyar USD gelir yazdı. Ekim ayına kadar hedef 36 milyar USD... Her yer tıklım tıklım.... Turizm tam gaz... Avrupalısı, Rusu, ortadoğulusu... Ama piyasalar bunu da görmedi....

Türkiye'de seçimler bitti. Belki de en önemli belirsizlik ortadan kalktı. Seçimler sebebi ile 5000 puan birden düşen borsa; Başkan başka partiden olursa; meclis başka partiden olursa endişeleri ile de bir 10,000 puan daha düşen endeks; Başkanında, meclisinde aynı partiden olmasını görmezden geldi.. Geçmiş 25 seçimin 25 inide alan AKP için; şimdi de 9 ay sonraki Belediye seçimleri risk oluşturuyor diyoruz.. Ben size buradan yazayım 10 ay sonraki yerel seçimleri piyasa için gerçekte SIFIR risk olmalıdır...

Ekonomi bakanı OVP ben tek başıma hazırlamayacağım, her konudan her düşünceden, siyasetçi, ekonomist bilim adamı, yatırımcı olucak ve bu önümüzdeki 2 ay çok sıkı gece gündüz çalışıp herkese piyasa taleplerine uygun OVP hazırlayıp uygulayacağız diyor. Ama piyasalar bunu da görmüyor...

Varsa yoksa enflasyon, dış borç, cari açık....

Yahu azıcık rasyonalite... Bu yukarıdakiler Türk ekonomisinde Haziran 2018 de mi bir anda mı oldu? 2018 Ocak ayında yok
    muydu?

O sebeple ben herşeyin fiyatların içinde fazlası ile olduğunu düşünüyorum ki gele gele MB 100 baz puan artırmadı USD 3,92 oldu diyoruz...

Yahu geçen ay MB 500 baz puan faiz artırdı da USD a ne oldu ki; bu sefer 100 baz puan artırsa USD ın belini kıracaktı, kıramadı oldu diiyoruz...

Anadoluda bir laf vardır ya " Kör idi; öldü Sürme göz oldu..."

Sn.Ada çok teşekkür ederim... Okumanız bana yeter.
    Benzer düşünüyoruz sn. Selka. Ben de borsa macerama tekrar başladım şimdilik ykb ve arsan bilançolarını beğendim ama tabi eski bilanço bunlar özellikle 6 aylıkları dikkatle inceliyor olacağım. Bu havada finansallari güzel yöneten kaptanların gemisine ben de binip güzel günleri beklemeye başlayacağım. Akıllı yatırımcı için kademeli ve dikkatli şekilde alım zamanı diye değerlendiriyorum. Bırakın piyasa manik depresif şizofren davranışlarını sergilesin, bugün nasıl korkuyu abartıyorsa yarın da aynı şekilde coşkuyu abartacak, işime geliyor açıkçası.

6. Kafalar biraz karışık sanırım
    ben mi yanlış anladım bilemiyorum ama bir kaç sayfa geride pasifler övülürken
    bi sayfa geride pasiflerin işe yaramaz olduğundan gelen 3 doların 2 sinin verimsiz inşaata aktığından bahsedilmiş
    3 sayfa geride bedelliden 8milyar dolar beklenirken
    bi sayfa geride varlık barışı+bedelli 5 milyar dolara düşmüş
    oysaki varlık barışından gelen para 7 temmz itibari ile 300 küsür milyon TL..

Bir milyara dolar 5 MİLYAR TL ediyor..

https://www.haberturk.com/binlerce-b...049076-ekonomi

120.000 endeks e çıkıldığında da cari açık vardı şu bu vardı şimdi hala aynı ama borsa 90.000 ..

Bunu tamamen ters bir açıdan bakarsan da şöyle formüle ederiz..
    TR ekonomisinin çıkmaza gittiğini gören spekülatörler 120.000 e çektiler borsayı..

Sende dersin ki 120.000 de iken de borsa bi farklılık yoktu..Neden şimdi 90.000 deyiz..
    Belki 70.000 olacaz

Belki buralar dip..

Dönüş sinyali alınmadan pozisyon alınmamalı veya bırakılmamalı diye düşünüyorum ..

7. Sn.Gundwane kafalar karışık değil...

Yazdıklarınızın hepsi doğru... İzah edeyim...

Bir arkadaş bizlerle kedi fare gibi oynuyorlar dedi onun için PASİF ler AKTİF ler açıklaması yaptım. Yoksa Aktif ler iyidir Pasif ler kötüdür demem..

Lakin Türkiye de herkesin pasifleri vardır lakin herkeste bir 5000 USD nakit yoktur. Oysa borç ödememiz nakit USD..

Hala iddia ediyorum; Kanal İstanbul projesinin kanal kenarındaki her dönüm arsa en az 1 milyar USD eder... Aynı şeyi Yeni Zellanda da yada Sİbirya Bozkırında yapsanız 10,000 USD etmez.... Bu da Türkiye'nin PASİF gücünü gösterir.

İmar Barışında 5 milyar TL gelir dedim şu an sanırım 0,5 Milyar TL lakin müracat Mart 2019 da kadar devam ediyor. Türk halkını bilirsiniz en son hafta müracatlarda patlama olur, izleyip göreceğiz...

AB Suriyeliler için 4 Milyar Euro verecek ki bu da kabaca 5 milyar USD eder ki bence 1 milyar USD dahi harcamadık...

Bedelli askerlik için koşulları sağlayan 2,500,000 aday varmış. 15,000 TL yi asgari ücret ile çalışan ödeyebilir. Ödemez ise 12 ay askerlik yapıcak ki o zaman bu bedel 1650*12=19,800 TL olucaktır. Ben asgari gelirli dahi olsa veririm 15,000 TL yi hem askerlik yapmamış hemde 5,000 TL cebimde kalmış olur...

Tahminim talep patlaması yönünde...

2,500,000*15,000= 37,5 Milyar TL eder.. 37,5/4,8 = Yaklaşık 8 milyar USD bir de TSK bu askerler için ayrıca bir masrafta yapmayacak.. Bu da işin ayrı bir KATMA DEĞERi...

Yukraıda saydıklarım AB hibesi (5), Bedelli askerlik(8) , İmar Barışı(1) ve Kanal İstanbul Kabaca 50 milyar USD demektir...

Kanal İstanbul Maliyeti 60 milyar TL düşünülüyor....

TCMB sının 1923 yılından 2018 yılı Temmuz Ayına kadar Cumhuriyet Tarihimiz boyunca yaptığı ve yapacağı tüm işlerden elde ettiği kullanılabilir NET USD REZERVİMİZİN 18 MİLYAR USD olduğu düşünülürse; bu rakam İNANILMAZ bir pasif gücüdür...

Ama KÜRESEL PİYASALARDA FİNANSÖR olabilmek için LİKİT te olayıda Aktiflerde kalmayıda bilmemiz gerekriğini söylemiştim...

O kadar yoksa kafam karışık değil...

Borsa ya gelince... Benimki "ATEM TUTEM BEN SENİ" OLAYI DEĞİL...

Bazı sayfalarda USD 5 TL olucak 6 TL olucak oradan 7 tl olucak gibi saçma sapan desteksiz atmalar yada MEVDUAT toğigindeki gibi TL ye aşık olup FAİZ ler 20 oradan %30 oradan %40 olucak gibi yazı yazmak değil...

Son 3 yılda USD da aldım. Hisse de ... TL de faizde....

Ancak bilançolara, rakamalara gelinen değerlere bakılınca BORSA nın herşeyden çok daha ucuz olduğuna 10 yılda ilk defa bu denli ucuz kaldığına dikkat çekmek istemiştim...

Ben sabah bir önceki yazımı yazarken mesela Akbank 6,50 civarında idi şimdi 6,94 TL olmuş...

%7 civarında bir kazanç...

Lakin olmaz mı? 6,50 TL den 6,0 TL de olabilirdi... Ben SÜPERİM BEN BİLİRİM: filan dediğimde yoktur...

Sadece bilançolar, rakamlar, ederler...

%51 Akıl derim... %49 u nu psikoloji, sosyoloji, şans ve diğerleri...

Bol kazançlar....
    Son düzenleme : selka; 25-07-2018 saat: 16:18.

8. Sn. Selka. Seçimler bitti. Enflasyonun biraz yükseleceği açık. Dolar ise 3.70 lerden 5 lere geldi . Borsa ise dolar bazlı diplerde . Gayrimenkul fiyatları ise düşmekte. Tl banka faizleri ise bürüt 19 net 17.5 larda . Altın ise doların artışına bağlı yükselmekte. Ons olarak düşmekte. Burada benim gibi küçük yatırımcı bu ortamda tl de kalmışsa bundan sonra nasıl bir yol izlemeli . Sonuçta sizde tl ve bir miktar borsadasınız diye biliyorum. Orta ve uzun vadeli nasıl bir yol izlenebilir. Selamlar...

SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 120/250 İlkİlk ... 2070110118119120121122130170220 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •