Sayfa 120/1000 İlkİlk ... 2070110118119120121122130170220620 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 953 - 960 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Yok efendim oturmak icin alinan eve kimse laf edemez, bizim dedigimiz acayip paralara yatirim deye alinmis betonlar.
    Teşekkürler biraz yüreğime şu serptiniz.
    Vallaha bazen acaba yanlismi yaptım diye karamsarlığa kapılıyorum.

Günün koşulları neyse insan ona göre hareket ediyor.

Mesela hazirandan sonra doların böyle kısa vadede 90 derece dikine hareketini bir çok ekonomist dahi bilememisken bizlerin tahmin etmesi kumar olurdu.

Benim için o günkü koşullarda uygun olan ve hissettiklerim neydi.

1) faizlerin aşırı yukselecegi.
    (Çalıştığım bankanın müdürü söylemişti) 0,98 faizin geçici bir fırsat olduğunu bilmem avantajdi.

2) Eski evimin eski olması ve üst katimda oturanin banyosunun akması ve sorunlu olması.

3) Eski evin caddede olması ve araç park sorunu yaşamam gibi nedenler.

4) Çok rahat oduyebilecegim kredi taksidiyle sıfır garajli site içinde bir ev sahibi oldum.
    3-5 sene sonra bu enflasyon ortamında taksitlerim sakız parası olur zaten.

2.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sayın moruk sizin entry nizdeki derinlik öyle 2 dakikada anlaşılamaz.Bana müsade edin ben hele 2 3 gün dediklerinizi anlamaya çalışayım ondan sonra cevaplarım sizi saygılar ))))))))))))
    Yemin ederim bende aynı şeyi düşündüm,bir nevi Mustafa Topaloğlu aramızda hissi uyandı bende

3.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Ödediğin değil ödemediğin vergi hepimizi ilgilendiriyor...

Ne kadar ilgilendirdiğini istersen bana kimliğini ver de göstereyim.

Tabi hikayen doğru ise...
    Demekki ödediğim vergi...

4.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku

Mesela hazirandan sonra doların böyle kısa vadede 90 derece dikine hareketini bir çok ekonomist dahi bilememisken bizlerin tahmin etmesi kumar olurdu.

(Çalıştığım bankanın müdürü söylemişti) 0,98 faizin geçici bir fırsat olduğunu bilmem avantajdi.

2) Eski evimin eski olması ve üst katimda oturanin banyosunun akması ve sorunlu olması.

4) Çok rahat oduyebilecegim kredi taksidiyle sıfır garajli site içinde bir ev sahibi oldum.
    Sayın Üye,aldığınız fiyat ve kullandığınız kredi faizi gayet makul görünüyor,sıkıntı hala betondan kar edebileceğini düşünenlerin olması ,üstelik bu kadar aydınlatıcı bir forumun varlığına rağmen

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Siz gene de ben kendi evimden bahsetmedim arkadaşın eviydi yanlış anlamışsınız deyin geçin .Vergi işleri bizde sıkıntılıdır.Vergi dairesi 5 yıl bekler son yıl bak sen şundan aldın şundan sattın şu kadar vergi vermen lazımdı.Misal 50 bin olsun 50 bin de ceza yazdım,5 yıllık faizide 40 bin ver bakalım 140 bini der çıkar.Derdinizi anlatmanız pek de mümkün olmaz valla ))))))
    çok isterdiniz 100 de ben yazim 240 olsunda el başa olsun sizde rahat bende

6.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Ödediğin değil ödemediğin vergi hepimizi ilgilendiriyor...

Ne kadar ilgilendirdiğini istersen bana kimliğini ver de göstereyim.

Tabi hikayen doğru ise...

Bora Bey cafe de yazmıştım,değerli arkadaşlar cevaplamış,siz hesap uzmanısınız ,hazır vergiyle ilgili konu açılmışken size de danışayım istedim;(Bora Bey in pm i kapalı,verdiğim rahatsızlık için özür dilerim)

bir konuda değerli bilgilerinize ihtiyacım var,bulunduğum ilçede ısrarla pos cihazı ve yeni nesil poslu yazar kasa kullanmayıp,sadece peşin parayla çalışan bir eczane var,ayrıca istemezseniz fişte kesmiyor,normal zamanlarda bu şahsa kesinlikle gitmem ancak nedense ,hafta sonları,milli dini bayramlar gibi günlerde nöb. eczane bu oluyor,bu devirde simitçide bile pos cihazı varken genelde acil ilaç lazım olan dar gelirli insanlar ,ay sonu vb zamanlarda nakiti nereden bulacak,bu şahsı nereye şikayet edebilirim?(vergi dairesine şikayette;istenildiğinde fiş vermezse diye saçma bir ibare var,sanki keyfi olarak fiş kesmek zorundaymış gibi,ayrıca bulunduğumuz ilçedeki herkesi tanıyan biri,vergi memuru gelince fiş kesecektir)böyle çakal birini nasıl şikayet etmeliyim?

7. Siz 610 a ev alıp 1000 TL ye kiraya verin arkadaşlar

Kimseye iyilik yapmamam gerektiğini bugün tekrar anladım...

20 arkadaşıma benzer projelerden ev aldırdım bugun keşke dolara koysaydım diyende oldu Allah razı olsun diyende...

Dolar koysaydım diyen canımı acıttı, kiracım 3 gün geç ödüyor diyen canımı sıktı...200 bin kar yapan ya bu az kar yaptı dedi canımı sıktı..

Hadi sizi geçtim de amcama al dediğimde ne yapim g.t kadar daireyi dedi 340 bindi (başka proje) şuan 680 bin... bak dedim keşke alsaydın vs sen çok yapan bişe olsa bana söylemezsin demişti o da canımı yakmıştı..

Tövbe artık..

610 luk daire süpermiş 1.000 TL harca harca bitmez.... Süper

Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku

Sn boschyatırım o güne geri dönseniz gene aynı işi yapardınız demek ki yapacak hiç bir şey yok.Hepimiz kararlarımızın bedelini ödüyoruz ya karlı çıkıyoruz ya da zararlı.Geleceği daha doğru görebilen göz doğadaki gibi o yeteneğinin kaymağını yiyor.Mesele kendini geliştirip hep daha doğru kararlar alabilmekte.Finansal kararlar çok ama çok önemli,çünkü para için zamanımızı satıyoruz o parayı harcadığımız her şeyde emeğimiz zamanımız var(Yani genel çoğunluk için konuşuyorum ,kolay para kazananlar,baba parası yiyenler,miras kalanlar falan var tabi).Ben artık finansal işleri masada oyun oynuyorum gibi görüyorum.Bir el kaybettim mi bir el de kazanmaya bakıyorum yanlış el oynamayayım diye çaba harcıyorum.Bu ara emlak yanlış oynamak ,altın ve dolar doğru gibi geliyor.Bu düşüncemin cezasını veya ödülünü yakında görürüm elbet.Oturacağın ev kısmına gelince kesinlikle kirada oturmamak için az bişi kazık yemek herhalde kazıkların en bağışlanır olanıdır.)))))))

Sayfa 120/1000 İlkİlk ... 2070110118119120121122130170220620 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •