Bilançolarda açık olmayan durumlar var.Son 4 çeyrek bilançoyu detaylı incelememe rağmen eksik noktalar çok.
Ne hikmetse İsmet ambalaj piyasa degeri düşük gösterilme çabası var.
Bu durum Kümaşin satışın da da mevcut.
Kümaş gelen para ile Yıldız Holdinge olan borçlar ödendi diyelim.
Borç ertelenmiş olsaydı veya şu an ödenmiş olsaydi Yildiz Holding olan borç TL cinsinden olduğu için haliyle Gozde yi dolar artistan dolayi ihya edecekti.Burada yanlış yönetim veya yanlis karar alindigi kanaatindeyim.
Ekstra %100 TL bazinda Kümaşın satisindan kar elde edecekkken bu ongerememek sirket yonetimini bence amatör gibi gostermsitir.
Propak satisinda ayni durum söz konusu.
120 Milyon Avro satiş yapilmis sadece 260 milyon degerleme yapılmış. Temettu geliri denmis.
Kendime sorunca temettu denilince sirkete yani polinasa gecen para anliyorum.Haliyle 120 milyon Avronun şu anki kurla carpilmasi ki kur daha da artacaktir.2 Milyar TL gibi bir temettu geliri anliyorum.Bu temettuyu bedelsiz olarak veya nakit olarak dagitirmi orasi da meçhul.
Bu sebeplerle bilançolarda aciklanmayan ve seffaf olmayan durumlar mevcut.
Son çeyrekte iyi kar yazacak zaten onu herkes biliyor fakat yonetim anlamında guven veren bir firma degil.
Diger noktalara gelince Flo ve Derby den gelen gelirler bilancoda gözükmüyor. Bu girisim sirketlerinde mi boyledir bilemedim.Ama seffaf olarak bunlarin bilancolarininda belirtilmesi gerekir.
Polinasin Yillik bilancolarininda gozunkmesi gerekirken ki bu sirkete nakit oldugunu gosterir fakat bunlar hic gosterilmemis.
Neden gosterilmez orasi meçhul.
Son bilanço da istirak gelirleri zaten muazzam olacak.Oz kaynak 14 Milyar TL seviyesine çıkacak. Fakat Poropak satisindan alinan para ve polinasin yil sonu karinin son bilanço da yansitilip kasada nakit oldugu belirtilirse bu hisseyi çok daha iyi seviyelere goturecektir.
Ama sadece istirak degerleri gosterilip ve nakit pozisyonu kisitli gosterilirse bence yatirimcilar nakite baktiklari icin bu hissede olumsuz bir durum olusturur guven zedeler.
Gözden in gecmisine bakinca bu olasiligi görmüyorum. Sadece istirak gelirlerindeki artislar gösterilecek gibi geliyor.Umarim yanilirim.
Ytd.
Yer İmleri