Sayfa 120/206 İlkİlk ... 2070110118119120121122130170 ... SonSon
Arama sonucu : 1647 madde; 953 - 960 arası.

Konu: GOZDE - Gözde Girişim Sermayesi Yat. Ort. A.Ş.

1. Bilançolarda açık olmayan durumlar var.Son 4 çeyrek bilançoyu detaylı incelememe rağmen eksik noktalar çok.
    Ne hikmetse İsmet ambalaj piyasa degeri düşük gösterilme çabası var.
    Bu durum Kümaşin satışın da da mevcut.
    Kümaş gelen para ile Yıldız Holdinge olan borçlar ödendi diyelim.
    Borç ertelenmiş olsaydı veya şu an ödenmiş olsaydi Yildiz Holding olan borç TL cinsinden olduğu için haliyle Gozde yi dolar artistan dolayi ihya edecekti.Burada yanlış yönetim veya yanlis karar alindigi kanaatindeyim.
    Ekstra %100 TL bazinda Kümaşın satisindan kar elde edecekkken bu ongerememek sirket yonetimini bence amatör gibi gostermsitir.

Propak satisinda ayni durum söz konusu.
    120 Milyon Avro satiş yapilmis sadece 260 milyon degerleme yapılmış. Temettu geliri denmis.
    Kendime sorunca temettu denilince sirkete yani polinasa gecen para anliyorum.Haliyle 120 milyon Avronun şu anki kurla carpilmasi ki kur daha da artacaktir.2 Milyar TL gibi bir temettu geliri anliyorum.Bu temettuyu bedelsiz olarak veya nakit olarak dagitirmi orasi da meçhul.
    Bu sebeplerle bilançolarda aciklanmayan ve seffaf olmayan durumlar mevcut.
    Son çeyrekte iyi kar yazacak zaten onu herkes biliyor fakat yonetim anlamında guven veren bir firma degil.
    Diger noktalara gelince Flo ve Derby den gelen gelirler bilancoda gözükmüyor. Bu girisim sirketlerinde mi boyledir bilemedim.Ama seffaf olarak bunlarin bilancolarininda belirtilmesi gerekir.
    Polinasin Yillik bilancolarininda gozunkmesi gerekirken ki bu sirkete nakit oldugunu gosterir fakat bunlar hic gosterilmemis.
    Neden gosterilmez orasi meçhul.

Son bilanço da istirak gelirleri zaten muazzam olacak.Oz kaynak 14 Milyar TL seviyesine çıkacak. Fakat Poropak satisindan alinan para ve polinasin yil sonu karinin son bilanço da yansitilip kasada nakit oldugu belirtilirse bu hisseyi çok daha iyi seviyelere goturecektir.
    Ama sadece istirak degerleri gosterilip ve nakit pozisyonu kisitli gosterilirse bence yatirimcilar nakite baktiklari icin bu hissede olumsuz bir durum olusturur guven zedeler.

Gözden in gecmisine bakinca bu olasiligi görmüyorum. Sadece istirak gelirlerindeki artislar gösterilecek gibi geliyor.Umarim yanilirim.

Ytd.

2. bilançoda sıkıntı yok
    sadece bilanço ve vergi bilgin az
    yıldıza borç dolardı ve dolar ödendi (kümaş)
    polinasında borcu tüm grup kredileri yapılandırmaya girdiğinden döviz
    polinasın kur geliri (propak) kadar kur gideride var (kredi)
    ismet ambalajın değeri düşük değil propakta değerleme firması 1-1 tutturmuş
    polinas grubunun borcu ne bilmiyoruz 2019 sonu 260 milyon dolar civarıydı 2021 sonu ne oldu veri yok
    adam diyorki 2020 sonunda propak değerini 1.129 buldum
    toplam tahsilat temettü ile birlikte 1.389 oldu aradaki farkı kar kar yazıdım polinasın değerini arttırdım diyor
    polinasın değerlemesini flo ve derby türkiye finans ile birlikte bu dönem yapacak
    flo derbyden ne gelir geldiki bilançoda gösterilecek
    bilançoda gösterilebilecek 3 gelir var
    1-şirket satışı
    2-şirket değerlemesi
    3-şirketlerden temettü geliri
    derbyden temettü geliri 2100 yılında gelir zombi şirket
    flo yüksek yatırım yapıyor parayı büyümeye harcıyor
    bunlardan bir gelir gelmez gelmeyecek sadece bu dönem değerlemeleri gelecek

3. Polinas ve diğer istiraklerinin gecmiş bilancolarda gelirleri ve karı belirtilemis sadece gelir artisi yazılmış.
    Propak satışından gelen paranın TL demi veya Avro dami oldugu da net aciklanmamis.O günkü kur ile carpilmis.
    Gecenlerde bunla ilgili bir kap geldi.
    Kapa göre yorumlarsak The King de ayni dusunmustu.TL demi veya Avro dami oldugu belirtilmemis sadece 3 bilanco donemindeki kur ile carpilip deger artisi yapilmis.
    Son bilanço da ekstra bu satistan ekstra bir degerleme artisi olabilir fakat bunlar acik ve net degil.
    Polinasin ihracat yapan bir firma Pilinasin kasasinda ne var bilinmiyor.Nakit durumu nedir bilinmiyor.Bunlarin bilancolarda detayli belirtilmesi gerekir.Polinasin nakiti Gozdenin nakitidir.
    Ayni durum diger istiraklerde de gecerli.

4.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    bilançoda sıkıntı yok
    sadece bilanço ve vergi bilgin az
    yıldıza borç dolardı ve dolar ödendi (kümaş)
    polinasında borcu tüm grup kredileri yapılandırmaya girdiğinden döviz
    polinasın kur geliri (propak) kadar kur gideride var (kredi)
    ismet ambalajın değeri düşük değil propakta değerleme firması 1-1 tutturmuş
    polinas grubunun borcu ne bilmiyoruz 2019 sonu 260 milyon dolar civarıydı 2021 sonu ne oldu veri yok
    adam diyorki 2020 sonunda propak değerini 1.129 buldum
    toplam tahsilat temettü ile birlikte 1.389 oldu aradaki farkı kar kar yazıdım polinasın değerini arttırdım diyor
    polinasın değerlemesini flo ve derby türkiye finans ile birlikte bu dönem yapacak
    flo derbyden ne gelir geldiki bilançoda gösterilecek
    bilançoda gösterilebilecek 3 gelir var
    1-şirket satışı
    2-şirket değerlemesi
    3-şirketlerden temettü geliri
    derbyden temettü geliri 2100 yılında gelir zombi şirket
    flo yüksek yatırım yapıyor parayı büyümeye harcıyor
    bunlardan bir gelir gelmez gelmeyecek sadece bu dönem değerlemeleri gelecek
    Sizinle ayrıştığımız nokta şu sn tarık1234, 2019 yılındaki borcun aynen usd olarak bugüne kadar kaldığını düşünüyorsunuz...size göre durum şu mudur izah ederseniz sevinirim ... Türkiye'de usd'ın 6 dan 15 e gittiği dönemde 85 milyon insan usd alırken gözde ve polinas'ta şirketi yönetenler, genel müdürleri, yardımcıları, finans bölümünde çalışan arkadaşlar hepsi oturdu, eline çekirdek alıp doların yükselişini izledi, hiç bir şekilde o usd kredileri TL'ye dönmedi veya riski hedge etmek için bişey yapmadı...

Ben şahsen bilmiyorum ordaki borcun ne kadarı döviz cinsindeni şirketten yeterli cevap alamadım konuyla ilgili ancak iyimser olmayı seçiyorum, burda çalışan adamlar dünyanın en mal adamları değilse veya kendi şirketlerine bir düşmanlıkları yoksa borcun tamamını olmasa da bir kısmını TL'ye dönmüşlerdir... bunu da önümüzdeki dönemde göreceğiz...
    saygılar

5.  Alıntı Originally Posted by The King Yazıyı Oku
    İnşallah diyelim...
    bu vesileyle beklentimi tekrar paylaşmak isterim ... halihazırdaki iştirak değerleriyle defter degerinin yıl sonu bilançcosunda yani 2,5 ay gibi bir sürede 30-32 bandına gelmesini beklerim , o zaman 0,30 civarı bir pd/dd değerinde oluruz ki bu piyasa koşullarında abes bir durum... ancak ben kendi hedefimi koyarken penta ve maktk da düzeltme yaparak defter değerini 22-33 olarak hesaplıyorum... tarihsel iskontolara bakarak da %25-30 bandında iskonto koyarak 17-18 bandında bir hedef değer buluyorum... bu 2,5 aylık sürede polinastan gelebilecek bir satılma haberi veya şok-getir işbirliğinden gelebilecek pozitif bir haber de bizim için bonus olacaktır...

Gözde piyasanın neden gerisinde kalıyor sorusuna benim vereceğim cevap şudur... temel olarak baktığımızda döviz borcunu da bu kadar azaltmışken geride kalmasının geçerli bir nedeni yoktur... yıldız holding iskontosu vardır bu senette ve her zaman da üzerinde olacak, o yüzden hedef koyarken diğer girişim sermayelerine göre çok ciddi bir iskonto yaparak değerleme yapıyorum... Bence geri kalmasının asıl nedeni bu rallinin bist-30 hisseleri ve hisse senedi future'u olan hisseler üzerinden gerçekleşiyor olması... dun viop30 kontratlarının endeksin %2 üzerinde işlem gördüğünü gördük, piyasayı şu anda kim götürüyorsa spot hisse almak yerine viop'dan pozisyon alarak bu hareketi yaptırıyor... bir çok büyük hisse benim hedef değerlerime ulaşmış durumda, ben şahsen hedeflerime ulaşmış büyük hisselerden geride kalmış yan hisselere geçmeye başladım... bu hareketin yakın zamanda genele yayılmasını beklerim...

son olarak teknik analiz yorumu yapmak isterim... Aslında teknik analizden çok anlamam hisselerin ederini bulup yatırım yapmaya çalışırım.. grafiğe uzaktan baktığımızda 2017 yılından itibaren benzer patternler olduğunu görüyorum... gerçekten çok sert hareketler... 2017 başında 1,70 olan hisse 1 yılda 6,10 seviyesine kadar gitmiş sonra tekrar 2 liraya düşmüş... 2019 ağustosta 2,40 dan yine hızlı bir şekilde 5,5 seviyesine yükselmiş ve sonra 2 liraya düşmüş... 2020 martta 2,20 den yükseliş başlamış ve 1 yılda 9,40 ı görmüş sonra 5,20 lere kadar düşmüş... benim çıkarımım şudur ki tahtayı götüren ekip 10-12 ay içerisinde 3,5-4 kata çıkarıp sonra realizasyon yapıyor... son hareketin de 5,20 seviyesinden 5 ay önce başladığını ve hareketin içerisinde olduğumuzu düşünüyorum, zaman çizelgesi de beklentimle paralel ilerliyor 3-4 aylık süreçte yıl sonu bilançosu, polinas satışı veya sokm-getir haberiyle benim bahsettiğim hedeflere hisselerin gitmesi ihtimalini geçmiş hareketlerden de görüyorum... burada risk şu olacaktır ciddi borçlu olan ve sürekli asset satan yıldız holding bu tarz bir hareketi hisse satmak için kullanması muhtemeldir, tabi bunu söylerken dolar seviyesini sabit kabul ederek söylüyorum, dolar her gün yükseldiği için hedefler de yükseliyor... temel analiz kısmında yazdığım hedeflerin her zaman arkasındayım, sonuna kadar da izah etmeey çalışırım yazdıklarımı... teknik analiz beklentimi dediğim gibi çok basit bir şekilde grafiklere bakarak söylüyorum... yorum size kalmış...

saygılarımla
    Sn The King size katılmakla beraber sadece fiyat beklentinizin fazla mütevazi olduğu kanatindeyim.
    Şu dolar kurunda zirevelere TL den ziyade dolar bakmak gerekli sizde zaten bunu biliyorsunuz.
    9.55 zirve yaptığı dönemde dolar kuru yaklasik 7 TL civarı idi.Yani 1.30 dolar tarihi zirve idi.Sonra bilançolar kasitli olarak istenildigi gibi gösterilerek satis yapildi ve diplere geldi.5.20 TL dip oldu.
    9.55 TL zirevedi ozkaynak karliligini su anda yapsa 14.75*1.30 yaklasik 19.20 gibi bie degeri yapiyor.
    Bence şuan olmasi gereken minimum tutardir.
    Son çeyrekte oz sermayeyi 14 milyar gibi hesaplasak ki bunu gorecektir.
    Sermayenin 36 kati gibi bir oz kaynak karliligi oluyor.
    O zamanda defter degeri 35 tl tekabul ediyor.
    Tarihi olarak 52 f/k bile görmüş. Bu f/k ile islem görse zaten buralar dibin de dibi tabi bu biraz hayal ürünü olur.
    Ortalama genelde f/k 1.50 civarı gözükse bile defter degerinin 1.5 katı alinsa 52.5 TL civarı olur.
    Benim beklentin biraz yüksek sanırım.
    Bu fiyatlara gelirse kazanan hepimiz olacağız.

Ytd

6.  Alıntı Originally Posted by The King Yazıyı Oku
    Sizinle ayrıştığımız nokta şu sn tarık1234, 2019 yılındaki borcun aynen usd olarak bugüne kadar kaldığını düşünüyorsunuz...size göre durum şu mudur izah ederseniz sevinirim ... Türkiye'de usd'ın 6 dan 15 e gittiği dönemde 85 milyon insan usd alırken gözde ve polinas'ta şirketi yönetenler, genel müdürleri, yardımcıları, finans bölümünde çalışan arkadaşlar hepsi oturdu, eline çekirdek alıp doların yükselişini izledi, hiç bir şekilde o usd kredileri TL'ye dönmedi veya riski hedge etmek için bişey yapmadı...

Ben şahsen bilmiyorum ordaki borcun ne kadarı döviz cinsindeni şirketten yeterli cevap alamadım konuyla ilgili ancak iyimser olmayı seçiyorum, burda çalışan adamlar dünyanın en mal adamları değilse veya kendi şirketlerine bir düşmanlıkları yoksa borcun tamamını olmasa da bir kısmını TL'ye dönmüşlerdir... bunu da önümüzdeki dönemde göreceğiz...
    saygılar
    grup tüm kredilerini yapılandırdı tek krediye çevirdi bankalar muhatap olarak sadece yıldız holdingten alacaklı yıldız holdingte şirketlerden
    tl dönme vs hakkı yok dolar borca sabitlendi
    ben net borcu bilmiyorum en son 2019 verisi var propak parası ne oldu euromu kaldı dolara mı çevirdi tl döndü kredinin bir kısmını kapattmı ne yaptı veri yok
    polinasın geliride döviz gideride döviz almasına gerek yok zaten
    hammadde petrol türevi dolarla alıyorsun
    satışında dolar

7. Gerçekten merak ediyorum ,yıllık kar miktarı piyasa değerinin 3 katı olan bir firma var diye ilan edilince, birileri de bunu rekorlar kitabına başvuru olarak sununca, patronlar mutlu mutlu oturacaklar mı ? Yatırım tavsiyesi değil sadece merak...

8. polinasla aynı sektörde olan Kimteks Poliüretan fiyat tespit raporunu incelediğimde satış 200 milyon euro favök marjı %15 polinasa çok benzer oranlar net borcuda 30 milyon euro (bu konuda veri yok)
    değerleme sonucu bulunan değer 231 milyon euro halka arz iskontosu %30 almışlar bence yüksek 63 milyon euro düşmüşler net değer 170 milyon euro yapıyor %30 iskonto döviz bilançoda bence yüksek 190 milyon euro gibi bir değerleme uygun
    polinas verileride %10-20 sapma ile 160-220 milyon euro arası bir yerdir tabi net finansal borcu bilmiyoruz
    gözdenin polinasa koyduğun sermaye 100 milyon tl euro cinsinden 20 milyon euro
    200 milyon euro da koyduğu sermayeden 10 kat para kazanmış demek bence çok çok iyi oran
    Son düzenleme : tarik1234; 18-12-2021 saat: 12:14.

Sayfa 120/206 İlkİlk ... 2070110118119120121122130170 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •