Sayfa 124/246 İlkİlk ... 2474114122123124125126134174224 ... SonSon
Arama sonucu : 1961 madde; 985 - 992 arası.

Konu: GBPUSD (Cable)

Hedefim 33240

Altın 1989 a kadar serbest düşüş..

2002 maliyetli olan shortu yazdım 1992 ye.. Daha aşağısına giderse bensiz gitsin

Vioptaki para da dursun öyle.

Faiz Artırımı Neden Yapılır?

Genelde faiz artırımı, özellikle cari açık veren yani ithal ettiği ürünler ihraç ettiği ürünlerden fazla olan ülkelerde, iç piyasaya yurt dışından nakit akışı sağlayarak ekonomiyi rahatlatmak için yapılır.

Faiz artırımı kararının ardından yatırımcıların, diğer para birimleri ve yatırım araçlarındaki birikimlerini ülke para birimine çevirerek mevduat hesabına yatırması beklenir. Bu da ülkenin para birimine olan talebi artırır.

Böylece ülkenin para birimi, yabancı para birimleri karşısında değer kazanır. Bu durumun sonucunda ise üretim maliyetlerinde artış sebebiyle ortaya çıkan maliyet enflasyonu engellenir.

Faiz artırım kararının ardından piyasada talep azalır ve tasarruf artar; bu durum, talep enflasyonunun da engellenmesini sağlar.

Faiz Artırımının Olumsuz Etkileri Nelerdir?

Faiz artışının ardından, talep ve tüketim düşer ve tasarruflar artar; böylece piyasalardaki hareketlilik azalır. Faiz artırım kararı ayrıca yatırım maliyetlerinde artışa sebep olur ve bu da yatırımların ve üretimin düşmesine sebep olur. Yatırımların ve üretimin azalması, istihdamın azalması ve ekonomik büyümenin zayıflamasını da beraberinde getirir.

Faiz Artırımının Enflasyon Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Faiz artırımının, hem maliyet hem de talep enflasyonunun düşürmesi beklenir.
    Faiz artırımı ile ülke para birimi değer kazanır ve ithal ham madde fiyatlarındaki düşüş, maliyet enflasyonunun önüne geçer.
    Faiz artırımının ardından yatırımcılarda birikimlerini yüksek faizli mevduat hesaplarına yatırma yönelimi olur; bu da tasarrufun artması ve alım talebinin düşmesine sebep olur. Böylece enflasyonun yükselmesi engellenir.

Faiz Artırımının İstihdam Üzerindeki Etkileri

Faiz artırımının ardından yatırımlarda düşüş beklenir; çünkü yatırımcılarda riski çok daha düşük olan vadeli mevduat hesaplarına yönelim olur. Ayrıca, kredi faiz oranlarının yükselmesi, banka kredisi ile yatırım yapmayı düşünen yatırımcıların maliyetinin de artmasına sebep olur. Yatırımların düşmesi ile istihdam da düşer, işsizlik oranında artış meydana gelir.

Faiz Artırımının Ekonomik Büyüme Üzerindeki Etkileri

Faiz artırımı kararı, ekonomik büyümede istihdam ile benzer bir etkiye sebep olur. Harcama eğiliminin düşmesi, tasarrufun artması ve yatırım maliyetlerindeki artış sebebiyle yatırımların azalması ile ekonomik büyüme zayıflar.

Bunlara çalışalım biraz

Ders notlarımız

Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku

Bir tane sabah şarkısı paylaşmak istiyorum...acaba hangi şarkı olsa...buldum

İlk defa dinliyorum. Tanımıyorum kim. Öğrenmiş oldum.. Çok çiçekmiş

Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Hedefim 33240
    Bu hedef tam altın vuruşluk

Sayfa 124/246 İlkİlk ... 2474114122123124125126134174224 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz