marjlar inanılmaz düzeldi
iyi bir kapasite kullanım oranı (%70 üstü) 1. çeyrekte harika bir bilanço gelecektir
mayıs sonuna kadar 30 çok zor ihtimal değil yaklaşık 2 ayda %65 potansiyeli var
kurlar çok oynamazsa rahatlıkla 30 gelebilir
Tabi bugün 7 ncı yeşil çubuğuda gozardi etmemek lazım. Sonra yan yattı çamura battı itham, cart curt falan olmaya.. psikolojiye oynuyorlarsa teknikle birlikte düşüncem o yönde. Ytd
Bana kalırsa, yazılanlardan anladığım kadarıyla
Yolcudur Abbas bağlasan durmaz
Hamdım Piştim Yandım
Trump yaptırımları demisken, bu süreci pandemi dönemine benzetiyorum.
O zamanki emtialardaki hareketlenme mücbir sebeplerdendi, şimdiki ise yaptırımlara verilen ayarlardan suni sebeplerden olacak gibime geliyor. Düşük kalmış bazı emtialar ve canlanma olmayan bir piyasa, bir çeşit uzaklardan ucuza almayı engelleme sonrası (Kızıldeniz den, ümit burnuna mesafelerin uzatılması ve fiyatlara etkisi, stokların eritilmesi, üretimde frene basılması), şimdiki süreç yeniden stoklanma sonrası fiyatlara ayar verilmesi ile yukarıya cekilmesinin istenmesi.
Tabi Avrupa tarafına bir oyun, sıkıştırma olarakta algilanabilir.. bir şekilde fiyatlar yukarı bazı emtialarda belirgin gözlemliyoruz zaten.. ytd
Ethylene grubunda yani polietilen kalemlerinde SİBUR gerçeği var. Adamlar Rusya'ya yapılan yaptırımlardan dolayı AB, ABD ve diğer pazarlara veremediği PE kalemlerini çok ucuz fiyata Türkiye pazarına veriyorlar. Artık millet fiyatlama politikasını SİBUR ne diyecek dıye bekleyip sonra belirliyorlar. Plastik hammadde tüccarları SİBUR dan mal almak için çevirmediği dümen yok.
İşin özeti Rusya'ya yaptırımlar kalkarsa Petkim'in ciddi derecede avantajına olur.
Evet napiyoruz bir karar verdin mi? Ytd
Yer İmleri