Gaziantep'te yaşayan iş insanı Cuma Karahan, bir bankadan çektiği 1.850 doları bozdurmak için götürdüğü döviz bürosunda 2 tane yüzlük doların sahte olduğunu öğrendi.
Hemen bankaya giden Karahan, dolarların bankadaki sayma makinesinden tekrar geçmesi üzerine ise ikinci şoku yaşadı.
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde yaşayan 77 yaşındaki Nafiye Caz, 67 yıldır kırmızı renk kıyafetler giyiyor.
Yörede "kırmızılı kadın" olarak bilinen Caz'ın kırmızı tercihinin nedeni ise çocukken gördüğü bir rüya.
Nafiye Caz ; "Rüyamda sakallı dede bana 'Kırmızı kıyafetleri ölene kadar giy.' dedi. Ben de onun dediğini yaptım ve giydim. Kendimi bildim bileli kırmızı. Dedem de bana kırmızı kıyafetler getirirdi. Hastanede ameliyat olduğumda 'kırmızı önlük giydirin, ondan sonra ameliyat olurum' dedim. Kırmızı hayatımın bir parçası. Öldüğümde kefenim de kırmızı olsun" diyor.
![]()
Kendall Jenner, arkadaşlarından Lauren Perez'in düğününde giydiği kıyafet nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu.
![]()
Artan faturalar sadece Türkiye’de değil enerji fiyatlarının hızla yükseldiği Avrupa ülkelerinde de tartışma yaratıyor.
İngiltere'de vatandaşlara ısınmak için kat kat giyinmelerini, zıplamalarını, kedilerine sarılmalarını tavsiye eden enerji şirketi öfkeye yol açtı.
Umman'ın kuzeyinde yer alan Qumayrah Vadisi'nde kazı yapan arkeologlar, 4.000 yıllık bir oyunu ortaya çıkardı.
Günümüzdeki tavla oyunun atası olarak kabul edilebilecek antik eserin Bronz Çağı'ndan kalma olduğu belirtildi.
Uzmanlar, kazı sırasında oyunun yanı sıra, bölgenin ekonomik önemi gösteren bakır kalıntılarını da keşfeti.
![]()
Yer İmleri