Tek pozitif şey, zayıf eller satıyor
Tek pozitif şey, zayıf eller satıyor
Foreks anketinde 2017/12 karlılığı 2016/12 nin neredeyse 2 katı. Patron alımı 5,64 lerden yaptı yapmaya da devam edebilir. Bence paniğe gerek yok. Bu hareketler normal. Bilanço tarihi 5 Mart deniyor bu süreye kadar beklemekte fayda var.
HTC 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
YASAL UYARI: Burada yazdığım bilgi, haber ve yorum TAVSİYE niteliğinde olmayıp, YATIRIM DANIŞMANLIĞI kapsamında DEĞİLDİR!
25 hisse için analistlerden kar beklentisi
30 Ocak 2018 - 13:57 www.borsagundem.com
TweetlePaylaş+1LinkedinWhatsApp
Analistlerin Enka İnşaat'ın 2017 yılı 4.çeyrek kar medyan tahmini 655,3 milyon TL seviyesinde oluştu.
Foreks'in anketine göre, Enka İnşaat'ın kar rakamına yönelik ortalama tahmin 629,3 milyon TL, en yüksek tahmin 695 milyon TL, en düşük tahmin ise 495,8 milyon TL oldu.
Şirket'in 2016 yılı 4.çeyrek net karı 390,8 milyon TL olarak gerçekleşmişti.
Ankete Deniz Yatırım, TEB Yatırım, İş Yatırım, Ziraat Yatırım, Oyak Yatırım, Yatırım Finansman, Global Menkul, Ak Yatırım ve Garanti Yatırım olmak üzere 9 aracı kurum/banka katıldı.
Enka İnşaat'ın bilanço rakamlarını 5 Mart tarihinde açıklaması bekleniyor.
Son yıllarda ENKA iNŞ ın proje stoğunda yavaşlama dolayısı ile biten projeler ile birlikte azalma var. Nakit fazlalığının bir nedeni de budur. ( kira gelirlerindeki yavaşlamaya rağmen ) Yeni projeler kapsamında ben şahsen şirketten kuvvetli ataklar bekliyorum. Çünkü bu durum orta vadede sürdürülebilir değil.Yabancı işlemi olmadığı zaman ( Ak yatırım işlemleri yabancı olabilir bugün için, bu konuda
şüphelerim var ) belli guruplar senette istediklerini yapıyorlar. Bir teknik bu kadar mı bozulur iki saat içinde? O kadar yabancı satışına maruz kalan TUPRS ın bile momentumu daha kuvvetli. Buna hiç bir anlam veremedim, manasız.İşlemler bence karşılıklı da değildi. İlginç bir gündü. İki gün sonra takası incelemekte yarar var. Sonra yorumlarız. Y.T.D.
Aslında bu yıl da yapılacak işler var belki 2019 yılına bir plan yok diyebiliriz ama yatırım enstrümanlarının çeşitliliği ve düşük maliyetli sürekli gelir kalemleri karı arttirmaya devam edecektir. Enerjide en büyük problem finansal maliyet onu da aşmış durumda. Türkiye'nin en çok döviz fazlası sirket konumunda olmasi ve gelirlerdeki döviz girdisi bence şirketi son derece risksiz hale getiriyor. Ben halka açıklık oranının düşük olmasına bağlıyorum bu hareketleri. Yüklü bir sermaye çıkmak istediğinde karşılık bulamıyor. Zaten benim tahminim küçük küçük alımlarla borsa kotundan çıkma yoluna gidilebilir uzun vadede. Veya payları iyice artırıp blok olarak bir yabancı şirket ortaklığı kurulabilir. Bunlar tabi senaryolar. Ben 5.69 ve 5.67 lerden takviyeler yaptım. Umarım yarın 100 gün ortalamadan güçlü bir geri dönüş yaparız. Tek endişem bugün abd borsalari da ekside, muhtemelen bir düzeltme var buna biz ayak uydurmayalim yarın.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ENKAI –*Tara Holding tarafından 5,70 – 5,75 TL fiyat aralığından 460.000 adet alış yapılırken, Şirket sermayesindeki payı %49,52’ye yükseldi.
Haberlerde gördüm ama Kap da göremedim. Dün alım olmuş sanırım ama fayda etmemiş.
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayın Yelloz 71. Bu haber KAP a düşmüş ama 13.12.2017 de , 45 gün önce. Bilgileri araştırın emin olun ve öyle yayınlayın. Maksadınız nedir ,? anlamıyorum. Yanıltıcı oluyor.
Yer İmleri