Şimdi aklıma geldi. aslında sistemiyle beraber kişiyede puan vermek daha anlamlı :D çöünkü herkes sistemine uyamıyor kapatıyor değiştiriyor kafasına göre açıyor vesaire vesaire yani bu sebeple ben hep gerçek hesap özetini merak etmişimdir insanların. Excele not alınan bilgiler veya sistem görüntüleri veya diğer yöntemler beni tatmin etmiyor.
Sistemcinin sadece sistemine değil kendisi ve gerçek portfoy görüntüsüne puan verilmeli burada şöyle bir iddaam yok so yıllarda kazanmış gibi göründüğüm için en yüksek puanı ben alacağım vesaire gibi birşey düşünmüyorum. Doğru puanlama hakkında düşünüyorum. birşeyler teoriden ibaret olmamasını gerçekle uyuşmasını istiyorum. Kanıt istiyorum. benım sistemim şu kadar üretiyor şak şak şak çok güzel twtterda bu olayın b...... çıkmış. durumda gerçek hesapta ne var ? koca bir SIFIR. ben şu hisseyi bildim ben şu hisseyi söyledim şu kadar kazandırdı. Madem biliyordun emindin niye evi damı satıp girip para kazanmadın ? bunu bende dahil yapıyoruz ama ınsan soyle bır oturup düşünüyor ulan bılıyorsunda hanı uygulaması diyor ?
Bir çok kişiye bizlerde söylüyoruz klasık bir sistemle yıllık net ortalama portfoyunuze %45 %50 kazanırsınız sabit 3 kaldıraçla. bence bu mumkun 1 2 aya bunu gerçek hesap bilgilerini paylasarak simule edeceğim formda.
eee okadar sistemci var koyalım %45 kazandığı hesap özetini ? yok niye yok elinde güzel bir sistem var ancak ya sistemine uyamamış ya sistemini kapatmış sürüyle sistemci var ? sadece iyi bir puan üretmek yeterlimi ? Sisteme uymakta başlı başına problem küçük gibi görünü kayma ve komısyon malıyetlerınızın aslında ne kadar puanı silip süpürdüğü gerçekten çokmu önemsiz. sadece benım sistemimden her yıl 38,000 puan siliniyor sırf kayma ve komısyon malıyetlerıne haliyle buraya odaklanarak bu yıllık malıyetı en aza ındırdım.
Yani burada bende dahil herkes ykoç ve tiberus hocadan gelecek bir süper indikatorle sisteminin getirisi 200 bin puan arttıracağını düşünüyor. klasık bir sistemci zaten 11 yılda 400 bin puan üretiyor e bir 200 bin daha gelse olacak 600 bin kaldı ki bu bile mevcut getirilerini %50 arttırmak demek. Şimdi dönelim benim sisteme sadece kayma ve komısyon maliyetlerinin top yekün 400 bin tutugunu hesapladık. buradakı malıyeletı ben belki de 0 a kadar yaklaştırdım hadi yarısını indirdim diyelim sistemime 200 bin puan daha ekledim.
200 bin puan az mı ? Yani demek istediğim evet sistemlerimiz üzerinde calısalım farklı ındıkatorler deneyelım vesaire ama dene dene artık bır yere ilerleyemıyoruz. ykoç ve siz gerçekten bu konuda ıstısna gibi görünüyorsunuz.
acaba daha basit yada daha ulasılabılır yontemlerde arge yapsak herkesın ulasabılecegı bırseyler ortaya cıkartabılıriz.
mesela sayın tıbeirus hoca xxxx indikatorunun şu şu parametrelerini kurcalayın sıstemınıze fılıtre olarak ekleyın getiriniz 200 bin puan ortalamada artacaktır dediğinde büyük ihtimal burada herkes hemen hemen cok benzer belkıde aynı nktalarda sınyal yakma eğilimi gösterecek ve bu hem verene hemde alan herkes ıcın problem olmaya baslayacak. hatta birde yayılır matrikscılere kadar dayanırsa baslı baslına büyük bir sorun olacak.
Mesela tiberus hoca herkesın sıstemıne uyarlana bılen kademe kontrollü robot şablonu geliştirse yada dinamik kaldıraç uyumlu kz egrisine orturtulabılen bir indikator vb bir yapıyla Sistem.GetiriKZ'si olan tüm sistemlere oturtulanbılen bir şablon yazılsa. mesela sadece paçal sistem şablonu bıle herşeyi değiştirebilir.
bu şablona herkes sadece sisteminin ismini yazdıgında sistemi hem dinamik kaldıraçla hemde robotu kademe kontrolu saglayarak emır gonderecek bır bıcımde evrimleşse.
Herkesın sıstemı farklı oldugu için bu evrim kimsenin sistemi için risk oluşturmadan tüm ideal sahibi sistemcilerin getirilerinin artmasını saglar hangi sistemi hangi indikatoru kullandıgınızın bır onemı kalmaz cunku mevcut sıstemınızin getiri bu yontemlerle her halukuarda artacaktır.
Ykoçuda tiberusuda anlayabılıyorum diğer iyi puan ureten dıger sistemcileride anlayabılıorum. hepımız ben dahil iyi bir puan ureten sıstemın acaba içine hangi süper indikatoru koyduda bunu üretti diye merakla sorgulama soru sormaya bir ipucu aramaya calısıyoruz.
Haliyle onlarda kendı yontemlerını bıre bır vermesı beklenemez ufak bır tiyo bile belkide mevcut sıstemlerıne zarar verecek ve benzer aynı noktalarda sinyal acma problemıne yol acacabaktır. BU oyun öyle bir oyun kı birileri kaybetmeden diğeri kazanamaz. aslında bu kapitazmın ve paranın geldiği yol herkes birbirini kazıklayarak çok para yapıyor

Dolayısıyla malesef arkadaşınızı kazıklamak zorunda kalıyorsunuz gel şu sayede cok para yaparsın demek içinede bulundugumuz dunyanın yönetim biçimi acısından aptalca görünecektir. çünkü o kazanırsa sen daha az kazanacak belkıde kaybedeceksın.
Benim ve sizlerin calısması gerken yer herkese hitap edecek olan daha evrensel birşey bu sayede bu KAZIKLAMA cukurundan kurtulabılırız. Dediğim gibi kaldıraç oranlarını değiştirecek bir yöntem veyahutta kademe kesmeden once emir gönderebılme gibi en azından kayma maliyetlerini 0 a belkıde negatife döndürecek bir yöntem evrensel olabılır. kimse sistemini değiştirmek zorunda kalmadan mevcut getirisi arttırabileceği bir yöntem.
İnsanlara yani sistemcilere sadece bu tarz yontemlerle yardımcı olabılıriz.
Yer İmleri