Sayfa 126/350 İlkİlk ... 2676116124125126127128136176226 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 1,001 - 1,008 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma 2

1.  Alıntı Originally Posted by Tiberius Yazıyı Oku
    PUANLAMA

YKOC usta ile birlikte geliştirdiğimiz referans sistem.
    Tamamı yaşanmış sinyal fakat gerçeğe bağlı değil.
    Puanı 6, belki de 7.

1,2,3,4,5 puan : kullanılmaz
    6 puan : akmasa da damlar
    7 puan : sene sonunda faizden fazla bırakır
    8 puan : her ay üstüne koyar
    9 puan : işi gücü bırak tekne al
    10 puan : zigzag repainti gibi

Buradakilerden birinin 10 puanlık zigzag sistemi var onu biliyorum, ne amaçla kullandığını da biliyorum.
    8 ya da 9 puanlık sistemi olan var mı ?

Puanı neye göre verdiğinizi tam anlamadım ben net getiri üzerinden yıllık elde ettıgı puana göre mı belirleniyor ?

kartları biraz açık oynayalım. Madem

benim sistem bu

Özellikleri trend follower, %85 indikator %15 matematiksel hesaplama (*,/,+,-) sonuca göre işlem açar. %10 ters pozisyon tepkiye oynama barındırır.

anlık işlem açar kademe kontrol ederek işlem açar herhangibir kesişim olmadan önce emri gönderip mumları oynatarak zorla ekranda sinyal belirmesini sağlar. Örnegın iki adet ma kesişimi sonrası al yakan bir sistem hayal edin ma ların kesişmesi için 50 puana ihtiyaç var diyelim eğer ben emri gönderirsem 50 puanlık kesişimi yaratacak derecede kademeyi kaydıracağımı düşünün. o Halde emrin gönderilmesi lazım ve öylede oluyor. Buradakı risk tepenıze anlık olarak sizden fazla lot girmesi sorunu var.

BU sorunu 1 senede 2 kere yaşadık. emri gönderdik tepemıze bizden fazla lot girdi kademeyi kesemedık sistem emri gönderdi sinyal belirmedi bir kaç sanıye sonra tekrar mevcut yone döndü sistem.

Veri aralığı 11 yıl diyelim kabaca.

850 bin puanı / 11 yıl = 77 bin puan yıllık getiri yapar ancak teoride şimdi bunu kayma ve komısyon malıyetlerını hesaplayarak baz alalım.

5948 işlem * 70 puanı baz alırsam = 416 bin puan maliyet tutar. 416,000 / 11 yıl = 38,000 puan silinecek

77,000 - 38,000 = 39,000 puan yıllık net getiri elde edilir.

Ancak; kayma ve komısyon malıyeletı tek işlem için 10 puan komısyon 25 puan kayma ile 35, çift işlemdede 70 olarak baz alınır klasik sistemler için. Fakat bizim sistemde kayma maliyetleri klasik sistemlerden daha düşük çıkacaktır çünkü kesişimden önce emir gönderilmektedir. kayma ve komısyon maliyetlerimiz bazan çok daha iyi bazan ise çok daha kötü sonuçlar doğruyor o yüzden yıllık 39,000'i ben bizim sistemin üretimi gibi görüyorum. Sanki klasik sistemmiş gibi düşünüyorum.

BU sistem kaç puanı hak eder bu 1. sorum

buradan sonra söyleyeceklerımı idealde simule edemıyorum

bu sistemde para yönetimi mevcut yani sistem evet tüm işlemleri yapıyor bazan yapmıyor uzun süre kenarda bekliyor ve kendını kapatıyor. neredeyse her işlemde lot miktarımız değişip kaldıraç oranımızda değişiyor.

genel anlamda karlı işlem sonrası bir sonrakı işleme dahada fazla lotla giriyor kaybedersede daha az lotla giriyor hal böyle olunca max dd ne olursa olsun batma ihtimaliniz neredeyse 0 a yakın.

E tabi bu özellikten ötürü klasik sistemlerde kullanılan 3 kaldıraç yerine 5 6 kaldıraca çıkabilmenizede olanak tanıyor çünkü max dd anlamsız ve önemsiz kalıyor. Örnegın 10 bin liranız var 5 lotla trade ediyorsunuz paranız 9 a inerse 4 lot 8 e inerse 2 lot 7 ye inerse 1 lot 6 ya inerse 1 lot 5 e inerse 1 lot trade ediliyor gibi düşünün.

kaç bin puan terse gelirseniz paranız 0 lanır ? böyle kabaca birşeyler ortaya çıkartabilirsiniz.

bu sistemin tasarımdan kullandığımız vizyonumuz;

1-oyunda kalmak yani parayı 0 lamadığımız sürece şansımız var demektir o yüzden ilk amaç parayı 0 lamamak bu yuzden dinamik kaldıraçlarla hareket ettiği için parayı 0 lama ihtimali çok çok düşük. 60,000 puan yerse belki 0 lar yada devasa bir gap. :D

2. kayma maliyetlerini minimuma indirmek kesişim olmadna önce emir gönderdiğimiz için ortalama alış/satış maliyetimiz hemen hemen sistem sinyalinin tam üstünde bir yerlere konumlanıyor. 125,000 al noktasıyla alış maliyetimiz 125,030 125,005 vesaire şeklinde olabiliyor bazan 124,995 vesaire şeklindee olabiliyor.

3. elde ettiğimiz tecrübeye göre hızlı sistemlerin getiri eğrisi stabiliteleri daha iyi max ddleri daha düşük ve yüksek getiri elde etmeleri ve bunu sürdürülebilir kılma ihtimallerini yüksek görüyoruz. İşlem maliyetleri problemini kısmen çözebildiğimize göre geriye verimli ve çok işlemli sistem türetmek kalıyor.

4. Sistemide hazırladıktan sonra kaldıracın büyük ve devasa etkisini verimli şekilde kullanmak, iyi bir getiri için sistem üretim puanlarının sanki sonuna gelmişiz gibi hissettik. yani daha fazla ne üretilebilirki 2 miyon üreten sistemmi türetecektik yani herhalde daha fazla puan üretemeyiz diye düşündük. (Tabi bu ezberi YKOÇ VE TİBERİUS biraz bozmuş gibi ürettikleri sistemlerin getiri 1 dakıkalıkta daha az bir zaman dilimini baz almasına rağmen üretilen puan 11 yıl gibi düşünürsek 1,5 milyon puanın üzerinde bir sistem üretmiş gibi görünüyorlar.) Her neyse bizde madem kaldıracımızıda ayarlayalım sisteminde bazı noktalarda işleme girmesini bazı noktalarda girmemesini sağlayarak getirimizi dahada arttıralım dedik.

5.Dinamik kaldıraç meselesını açarsak bazı istatistiksel hesaplamalar sonucu kaldıracımız şortta farklı longda farklı kaldıraç uygulamakta. sermaye kontrolü sayesınde her işleme farklı kaldıraçlarla girmekte. BIçak sırtı dediğimiz kısımıda burası oluşturmakta zaten artık son noktadayız gibi. sistem bazan devre dışı bazan ise aktif olarka calısmakta.

Bu sistem 11 yılda belki 2 milyon belki 6 mılyon üretiyor 3 kaldıraçlı bir sisteme göre belkide çok daha berbat 200 bin üretiyor belkide 500 bını geçemiyor.

şimdi tüm bunları hesaba katarsak benim sistem için kaç puan deriz :D

Evet olaya biraz felsefi açıdan bakalım çünkü felsefeye bayılıyorum :D

şimdi tiberius hoca bir sistemin vereceğimiz puanlamayı sadece üretilen puan mı belirlemeli ? :D :D

ödediğimiz komısyon katlandığımız kayma maliyetleri kullandığımız kaldıraç bu kaldıracın sürekli değişmesi sistemin bazan devre dışı bazan aktif çalışması vesaire gibi gibi klasık bildiğimiz yöntemlerin dışında yöntemler uygulanıyor.

Puanlamayı baz alırken acaba bu saydıklarımda hesaba katılmalı mı ? bana sankı katılmalı gibi geliyor çünkü bu alışılmışın dışında kalan kısımlar devasa getiri sapmalarına yol açıyor "Bence"

yani sürekli sistem puanlamaları üzerine düşünüyoruz acaba kaldıraç oranını dinamikleştirirseniz yada bununla ilgili çok iyi bir yöntem sizlerin sisteminde hayal ediyorumda yani çok daha devasa boyutlara ulaşırsınız gibi gerçekten sürekli olarka sistemin ürettiği puanamı odaklanmalıyız. belkide diğer taraflardan elde edeceğiniz güzell noktalar klasık bir sistemin getirisi anında iki katına çıkartabilir. sadece 3 kaldıraç yerine 4 kaldıraç kullanmak bile getiriyi %15 arttırıyor.
    Son düzenleme : erhanacikgoz1; 27-10-2018 saat: 13:17.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Puanı neye göre verdiğinizi tam anlamadım ben net getiri üzerinden yıllık elde ettıgı puana göre mı belirleniyor ?

kartları biraz açık oynayalım.
    sn. tiberius çok açık yazmış aslında, çalışıyorsanız veya tekne yoksa 9 un altındadır

3. selamlar;
    sayın Tiberus ümit beyle kordine ettiğiniz sistemlerde sıraladığınız bu 5 madde var mı? örnek verebilirmisiniz..? tşk.

4.  Alıntı Originally Posted by Orhan AKDOĞAN Yazıyı Oku
    sn. tiberius çok açık yazmış aslında, çalışıyorsanız veya tekne yoksa 9 un altındadır
    Doğru

Erhancım puanlamak için gerçek durumu bilmem lazım, backtest önemli değil.

1 - ) Hangi tarihte kaç lira sermaye ile başladın ?
    2 - ) Arada sermaye ekledin mi ?
    3 - ) Sermaye kaça kadar eridi, bakiye en yüksek kaçı gördü ?
    4 - ) Ortalama kaç lot long veya short durumda oluyorsun ?
    5 - ) Getiri eğrin lineer mi, max DD kaç yaşadın ?

Aşağıdaki iki madde benim sistem design ederken en önem verdiğim ögeler;
    Sistemlerime yüksek puan vermeme nedenlerim bunlar.

1 - ) Pozisyon yüksek zarara tahammul ediyıor mu ?
    Yüksek zararı tolere edip ondan sonra kara geçse dahi benim hoşlanmayacağım bir durum bu.

2 -) Sistem güven endeksi (sistemine ne kadar güveniyorsun)
    İşi gücü bırakacak derecede güveniyor musun ?
    Sistemini design ederken gerçekle örtüşme oranı üzerinde kafa yordun mu ?
    Hangi tür design ve araçlar gerçekle örtüşme oranını düşürür, bunlar üzerinde düşündün mü ?

Dün bearbull hocaya 9 verdim, tabi biraz da latife.
    Gerçekte yaşanmamış durum 9 puan alamaz.
    vahap beyaz, ahmet çakar ....

5.  Alıntı Originally Posted by cem_songa Yazıyı Oku
    selamlar;
    sayın Tiberus ümit beyle kordine ettiğiniz sistemlerde sıraladığınız bu 5 madde var mı? örnek verebilirmisiniz..? tşk.
    Değerli hocam,
    bizim referans sistemin mimarı YKOC'tur, dolayısıyla senyoraj hakkı ona aittir.
    Sistem ile ilgili bilgi paylaşma insiyatifi onundur.
    Ben sadece yarım saat uğraşıp minik dokunuşlar yaptım.

6. temel sikinti getirinin lineerligi. bu lineerligi saglayan temel kosullardan en onemlisi de psikoloji. ortalama aylik olarak dayanma gucu ne kadar, kayiplara ne kadar tahammul edilebilir. dolayisiyla para kazanmak icin para lazim paran yoksa zaman lazim (biriktirmek, dusuk kaldirac vs.). aksi halde black swan denilen hadiselerden bir tanesi tum kazandigini silip supurebilir.
    kisaca hayat sıkıcı degil paran yok sevket

CTG6C81XAAAiiSz.jpg
    bang bang you shot me down..

7. Şimdi aklıma geldi. aslında sistemiyle beraber kişiyede puan vermek daha anlamlı :D çöünkü herkes sistemine uyamıyor kapatıyor değiştiriyor kafasına göre açıyor vesaire vesaire yani bu sebeple ben hep gerçek hesap özetini merak etmişimdir insanların. Excele not alınan bilgiler veya sistem görüntüleri veya diğer yöntemler beni tatmin etmiyor.

Sistemcinin sadece sistemine değil kendisi ve gerçek portfoy görüntüsüne puan verilmeli burada şöyle bir iddaam yok so yıllarda kazanmış gibi göründüğüm için en yüksek puanı ben alacağım vesaire gibi birşey düşünmüyorum. Doğru puanlama hakkında düşünüyorum. birşeyler teoriden ibaret olmamasını gerçekle uyuşmasını istiyorum. Kanıt istiyorum. benım sistemim şu kadar üretiyor şak şak şak çok güzel twtterda bu olayın b...... çıkmış. durumda gerçek hesapta ne var ? koca bir SIFIR. ben şu hisseyi bildim ben şu hisseyi söyledim şu kadar kazandırdı. Madem biliyordun emindin niye evi damı satıp girip para kazanmadın ? bunu bende dahil yapıyoruz ama ınsan soyle bır oturup düşünüyor ulan bılıyorsunda hanı uygulaması diyor ?

Bir çok kişiye bizlerde söylüyoruz klasık bir sistemle yıllık net ortalama portfoyunuze %45 %50 kazanırsınız sabit 3 kaldıraçla. bence bu mumkun 1 2 aya bunu gerçek hesap bilgilerini paylasarak simule edeceğim formda.

eee okadar sistemci var koyalım %45 kazandığı hesap özetini ? yok niye yok elinde güzel bir sistem var ancak ya sistemine uyamamış ya sistemini kapatmış sürüyle sistemci var ? sadece iyi bir puan üretmek yeterlimi ? Sisteme uymakta başlı başına problem küçük gibi görünü kayma ve komısyon malıyetlerınızın aslında ne kadar puanı silip süpürdüğü gerçekten çokmu önemsiz. sadece benım sistemimden her yıl 38,000 puan siliniyor sırf kayma ve komısyon malıyetlerıne haliyle buraya odaklanarak bu yıllık malıyetı en aza ındırdım.

Yani burada bende dahil herkes ykoç ve tiberus hocadan gelecek bir süper indikatorle sisteminin getirisi 200 bin puan arttıracağını düşünüyor. klasık bir sistemci zaten 11 yılda 400 bin puan üretiyor e bir 200 bin daha gelse olacak 600 bin kaldı ki bu bile mevcut getirilerini %50 arttırmak demek. Şimdi dönelim benim sisteme sadece kayma ve komısyon maliyetlerinin top yekün 400 bin tutugunu hesapladık. buradakı malıyeletı ben belki de 0 a kadar yaklaştırdım hadi yarısını indirdim diyelim sistemime 200 bin puan daha ekledim.

200 bin puan az mı ? Yani demek istediğim evet sistemlerimiz üzerinde calısalım farklı ındıkatorler deneyelım vesaire ama dene dene artık bır yere ilerleyemıyoruz. ykoç ve siz gerçekten bu konuda ıstısna gibi görünüyorsunuz.

acaba daha basit yada daha ulasılabılır yontemlerde arge yapsak herkesın ulasabılecegı bırseyler ortaya cıkartabılıriz.

mesela sayın tıbeirus hoca xxxx indikatorunun şu şu parametrelerini kurcalayın sıstemınıze fılıtre olarak ekleyın getiriniz 200 bin puan ortalamada artacaktır dediğinde büyük ihtimal burada herkes hemen hemen cok benzer belkıde aynı nktalarda sınyal yakma eğilimi gösterecek ve bu hem verene hemde alan herkes ıcın problem olmaya baslayacak. hatta birde yayılır matrikscılere kadar dayanırsa baslı baslına büyük bir sorun olacak.

Mesela tiberus hoca herkesın sıstemıne uyarlana bılen kademe kontrollü robot şablonu geliştirse yada dinamik kaldıraç uyumlu kz egrisine orturtulabılen bir indikator vb bir yapıyla Sistem.GetiriKZ'si olan tüm sistemlere oturtulanbılen bir şablon yazılsa. mesela sadece paçal sistem şablonu bıle herşeyi değiştirebilir.

bu şablona herkes sadece sisteminin ismini yazdıgında sistemi hem dinamik kaldıraçla hemde robotu kademe kontrolu saglayarak emır gonderecek bır bıcımde evrimleşse.

Herkesın sıstemı farklı oldugu için bu evrim kimsenin sistemi için risk oluşturmadan tüm ideal sahibi sistemcilerin getirilerinin artmasını saglar hangi sistemi hangi indikatoru kullandıgınızın bır onemı kalmaz cunku mevcut sıstemınızin getiri bu yontemlerle her halukuarda artacaktır.

Ykoçuda tiberusuda anlayabılıyorum diğer iyi puan ureten dıger sistemcileride anlayabılıorum. hepımız ben dahil iyi bir puan ureten sıstemın acaba içine hangi süper indikatoru koyduda bunu üretti diye merakla sorgulama soru sormaya bir ipucu aramaya calısıyoruz.

Haliyle onlarda kendı yontemlerını bıre bır vermesı beklenemez ufak bır tiyo bile belkide mevcut sıstemlerıne zarar verecek ve benzer aynı noktalarda sinyal acma problemıne yol acacabaktır. BU oyun öyle bir oyun kı birileri kaybetmeden diğeri kazanamaz. aslında bu kapitazmın ve paranın geldiği yol herkes birbirini kazıklayarak çok para yapıyor Dolayısıyla malesef arkadaşınızı kazıklamak zorunda kalıyorsunuz gel şu sayede cok para yaparsın demek içinede bulundugumuz dunyanın yönetim biçimi acısından aptalca görünecektir. çünkü o kazanırsa sen daha az kazanacak belkıde kaybedeceksın.

Benim ve sizlerin calısması gerken yer herkese hitap edecek olan daha evrensel birşey bu sayede bu KAZIKLAMA cukurundan kurtulabılırız. Dediğim gibi kaldıraç oranlarını değiştirecek bir yöntem veyahutta kademe kesmeden once emir gönderebılme gibi en azından kayma maliyetlerini 0 a belkıde negatife döndürecek bir yöntem evrensel olabılır. kimse sistemini değiştirmek zorunda kalmadan mevcut getirisi arttırabileceği bir yöntem.

İnsanlara yani sistemcilere sadece bu tarz yontemlerle yardımcı olabılıriz.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

8.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Şimdi aklıma geldi. aslında sistemiyle beraber kişiyede puan vermek daha anlamlı :D çöünkü herkes sistemine uyamıyor kapatıyor değiştiriyor kafasına göre açıyor vesaire vesaire yani bu sebeple ben hep gerçek hesap özetini merak etmişimdir insanların. Excele not alınan bilgiler veya sistem görüntüleri veya diğer yöntemler beni tatmin etmiyor.

Sistemcinin sadece sistemine değil kendisi ve gerçek portfoy görüntüsüne puan verilmeli burada şöyle bir iddaam yok so yıllarda kazanmış gibi göründüğüm için en yüksek puanı ben alacağım vesaire gibi birşey düşünmüyorum. Doğru puanlama hakkında düşünüyorum. birşeyler teoriden ibaret olmamasını gerçekle uyuşmasını istiyorum. Kanıt istiyorum. benım sistemim şu kadar üretiyor şak şak şak çok güzel twtterda bu olayın b...... çıkmış. durumda gerçek hesapta ne var ? koca bir SIFIR. ben şu hisseyi bildim ben şu hisseyi söyledim şu kadar kazandırdı. Madem biliyordun emindin niye evi damı satıp girip para kazanmadın ? bunu bende dahil yapıyoruz ama ınsan soyle bır oturup düşünüyor ulan bılıyorsunda hanı uygulaması diyor ?

Bir çok kişiye bizlerde söylüyoruz klasık bir sistemle yıllık net ortalama portfoyunuze %45 %50 kazanırsınız sabit 3 kaldıraçla. bence bu mumkun 1 2 aya bunu gerçek hesap bilgilerini paylasarak simule edeceğim formda.

eee okadar sistemci var koyalım %45 kazandığı hesap özetini ? yok niye yok elinde güzel bir sistem var ancak ya sistemine uyamamış ya sistemini kapatmış sürüyle sistemci var ? sadece iyi bir puan üretmek yeterlimi ? Sisteme uymakta başlı başına problem küçük gibi görünü kayma ve komısyon malıyetlerınızın aslında ne kadar puanı silip süpürdüğü gerçekten çokmu önemsiz. sadece benım sistemimden her yıl 38,000 puan siliniyor sırf kayma ve komısyon malıyetlerıne haliyle buraya odaklanarak bu yıllık malıyetı en aza ındırdım.

Yani burada bende dahil herkes ykoç ve tiberus hocadan gelecek bir süper indikatorle sisteminin getirisi 200 bin puan arttıracağını düşünüyor. klasık bir sistemci zaten 11 yılda 400 bin puan üretiyor e bir 200 bin daha gelse olacak 600 bin kaldı ki bu bile mevcut getirilerini %50 arttırmak demek. Şimdi dönelim benim sisteme sadece kayma ve komısyon maliyetlerinin top yekün 400 bin tutugunu hesapladık. buradakı malıyeletı ben belki de 0 a kadar yaklaştırdım hadi yarısını indirdim diyelim sistemime 200 bin puan daha ekledim.

200 bin puan az mı ? Yani demek istediğim evet sistemlerimiz üzerinde calısalım farklı ındıkatorler deneyelım vesaire ama dene dene artık bır yere ilerleyemıyoruz. ykoç ve siz gerçekten bu konuda ıstısna gibi görünüyorsunuz.

acaba daha basit yada daha ulasılabılır yontemlerde arge yapsak herkesın ulasabılecegı bırseyler ortaya cıkartabılıriz.

mesela sayın tıbeirus hoca xxxx indikatorunun şu şu parametrelerini kurcalayın sıstemınıze fılıtre olarak ekleyın getiriniz 200 bin puan ortalamada artacaktır dediğinde büyük ihtimal burada herkes hemen hemen cok benzer belkıde aynı nktalarda sınyal yakma eğilimi gösterecek ve bu hem verene hemde alan herkes ıcın problem olmaya baslayacak. hatta birde yayılır matrikscılere kadar dayanırsa baslı baslına büyük bir sorun olacak.

Mesela tiberus hoca herkesın sıstemıne uyarlana bılen kademe kontrollü robot şablonu geliştirse yada dinamik kaldıraç uyumlu kz egrisine orturtulabılen bir indikator vb bir yapıyla Sistem.GetiriKZ'si olan tüm sistemlere oturtulanbılen bir şablon yazılsa. mesela sadece paçal sistem şablonu bıle herşeyi değiştirebilir.

bu şablona herkes sadece sisteminin ismini yazdıgında sistemi hem dinamik kaldıraçla hemde robotu kademe kontrolu saglayarak emır gonderecek bır bıcımde evrimleşse.

Herkesın sıstemı farklı oldugu için bu evrim kimsenin sistemi için risk oluşturmadan tüm ideal sahibi sistemcilerin getirilerinin artmasını saglar hangi sistemi hangi indikatoru kullandıgınızın bır onemı kalmaz cunku mevcut sıstemınızin getiri bu yontemlerle her halukuarda artacaktır.

Ykoçuda tiberusuda anlayabılıyorum diğer iyi puan ureten dıger sistemcileride anlayabılıorum. hepımız ben dahil iyi bir puan ureten sıstemın acaba içine hangi süper indikatoru koyduda bunu üretti diye merakla sorgulama soru sormaya bir ipucu aramaya calısıyoruz.

Haliyle onlarda kendı yontemlerını bıre bır vermesı beklenemez ufak bır tiyo bile belkide mevcut sıstemlerıne zarar verecek ve benzer aynı noktalarda sinyal acma problemıne yol acacabaktır. BU oyun öyle bir oyun kı birileri kaybetmeden diğeri kazanamaz. aslında bu kapitazmın ve paranın geldiği yol herkes birbirini kazıklayarak çok para yapıyor Dolayısıyla malesef arkadaşınızı kazıklamak zorunda kalıyorsunuz gel şu sayede cok para yaparsın demek içinede bulundugumuz dunyanın yönetim biçimi acısından aptalca görünecektir. çünkü o kazanırsa sen daha az kazanacak belkıde kaybedeceksın.

Benim ve sizlerin calısması gerken yer herkese hitap edecek olan daha evrensel birşey bu sayede bu KAZIKLAMA cukurundan kurtulabılırız. Dediğim gibi kaldıraç oranlarını değiştirecek bir yöntem veyahutta kademe kesmeden once emir gönderebılme gibi en azından kayma maliyetlerini 0 a belkıde negatife döndürecek bir yöntem evrensel olabılır. kimse sistemini değiştirmek zorunda kalmadan mevcut getirisi arttırabileceği bir yöntem.

İnsanlara yani sistemcilere sadece bu tarz yontemlerle yardımcı olabılıriz.

Valla Erhan kimin ne kazandığı beni hiç ilgilendirmiyor.
    Bana bir faydası var mı ? YOK.

80 yaşında adamın biri doktora gitmiş.
    "Doktor bey kahvedeki arkadaşlar haftada 5 attıklarını söylüyorlar" demiş.
    Doktor "sen de söyle" demiş.

İsteyen istediği gibi sallasın, bence mahsuru yok.

Sayfa 126/350 İlkİlk ... 2676116124125126127128136176226 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •