Þimdi aklýma geldi. aslýnda sistemiyle beraber kiþiyede puan vermek daha anlamlý :D çöünkü herkes sistemine uyamýyor kapatýyor deðiþtiriyor kafasýna göre açýyor vesaire vesaire yani bu sebeple ben hep gerçek hesap özetini merak etmiþimdir insanlarýn. Excele not alýnan bilgiler veya sistem görüntüleri veya diðer yöntemler beni tatmin etmiyor.
Sistemcinin sadece sistemine deðil kendisi ve gerçek portfoy görüntüsüne puan verilmeli burada þöyle bir iddaam yok so yýllarda kazanmýþ gibi göründüðüm için en yüksek puaný ben alacaðým vesaire gibi birþey düþünmüyorum. Doðru puanlama hakkýnda düþünüyorum. birþeyler teoriden ibaret olmamasýný gerçekle uyuþmasýný istiyorum. Kanýt istiyorum. beným sistemim þu kadar üretiyor þak þak þak çok güzel twtterda bu olayýn b...... çýkmýþ. durumda gerçek hesapta ne var ? koca bir SIFIR. ben þu hisseyi bildim ben þu hisseyi söyledim þu kadar kazandýrdý. Madem biliyordun emindin niye evi damý satýp girip para kazanmadýn ? bunu bende dahil yapýyoruz ama ýnsan soyle býr oturup düþünüyor ulan býlýyorsunda haný uygulamasý diyor ?
Bir çok kiþiye bizlerde söylüyoruz klasýk bir sistemle yýllýk net ortalama portfoyunuze %45 %50 kazanýrsýnýz sabit 3 kaldýraçla. bence bu mumkun 1 2 aya bunu gerçek hesap bilgilerini paylasarak simule edeceðim formda.
eee okadar sistemci var koyalým %45 kazandýðý hesap özetini ? yok niye yok elinde güzel bir sistem var ancak ya sistemine uyamamýþ ya sistemini kapatmýþ sürüyle sistemci var ? sadece iyi bir puan üretmek yeterlimi ? Sisteme uymakta baþlý baþýna problem küçük gibi görünü kayma ve komýsyon malýyetlerýnýzýn aslýnda ne kadar puaný silip süpürdüðü gerçekten çokmu önemsiz. sadece beným sistemimden her yýl 38,000 puan siliniyor sýrf kayma ve komýsyon malýyetlerýne haliyle buraya odaklanarak bu yýllýk malýyetý en aza ýndýrdým.
Yani burada bende dahil herkes ykoç ve tiberus hocadan gelecek bir süper indikatorle sisteminin getirisi 200 bin puan arttýracaðýný düþünüyor. klasýk bir sistemci zaten 11 yýlda 400 bin puan üretiyor e bir 200 bin daha gelse olacak 600 bin kaldý ki bu bile mevcut getirilerini %50 arttýrmak demek. Þimdi dönelim benim sisteme sadece kayma ve komýsyon maliyetlerinin top yekün 400 bin tutugunu hesapladýk. buradaký malýyeletý ben belki de 0 a kadar yaklaþtýrdým hadi yarýsýný indirdim diyelim sistemime 200 bin puan daha ekledim.
200 bin puan az mý ? Yani demek istediðim evet sistemlerimiz üzerinde calýsalým farklý ýndýkatorler deneyelým vesaire ama dene dene artýk býr yere ilerleyemýyoruz. ykoç ve siz gerçekten bu konuda ýstýsna gibi görünüyorsunuz.
acaba daha basit yada daha ulasýlabýlýr yontemlerde arge yapsak herkesýn ulasabýlecegý býrseyler ortaya cýkartabýlýriz.
mesela sayýn týbeirus hoca xxxx indikatorunun þu þu parametrelerini kurcalayýn sýstemýnýze fýlýtre olarak ekleyýn getiriniz 200 bin puan ortalamada artacaktýr dediðinde büyük ihtimal burada herkes hemen hemen cok benzer belkýde ayný nktalarda sýnyal yakma eðilimi gösterecek ve bu hem verene hemde alan herkes ýcýn problem olmaya baslayacak. hatta birde yayýlýr matrikscýlere kadar dayanýrsa baslý baslýna büyük bir sorun olacak.
Mesela tiberus hoca herkesýn sýstemýne uyarlana býlen kademe kontrollü robot þablonu geliþtirse yada dinamik kaldýraç uyumlu kz egrisine orturtulabýlen bir indikator vb bir yapýyla Sistem.GetiriKZ'si olan tüm sistemlere oturtulanbýlen bir þablon yazýlsa. mesela sadece paçal sistem þablonu býle herþeyi deðiþtirebilir.
bu þablona herkes sadece sisteminin ismini yazdýgýnda sistemi hem dinamik kaldýraçla hemde robotu kademe kontrolu saglayarak emýr gonderecek býr býcýmde evrimleþse.
Herkesýn sýstemý farklý oldugu için bu evrim kimsenin sistemi için risk oluþturmadan tüm ideal sahibi sistemcilerin getirilerinin artmasýný saglar hangi sistemi hangi indikatoru kullandýgýnýzýn býr onemý kalmaz cunku mevcut sýstemýnýzin getiri bu yontemlerle her halukuarda artacaktýr.
Ykoçuda tiberusuda anlayabýlýyorum diðer iyi puan ureten dýger sistemcileride anlayabýlýorum. hepýmýz ben dahil iyi bir puan ureten sýstemýn acaba içine hangi süper indikatoru koyduda bunu üretti diye merakla sorgulama soru sormaya bir ipucu aramaya calýsýyoruz.
Haliyle onlarda kendý yontemlerýný býre býr vermesý beklenemez ufak býr tiyo bile belkide mevcut sýstemlerýne zarar verecek ve benzer ayný noktalarda sinyal acma problemýne yol acacabaktýr. BU oyun öyle bir oyun ký birileri kaybetmeden diðeri kazanamaz. aslýnda bu kapitazmýn ve paranýn geldiði yol herkes birbirini kazýklayarak çok para yapýyor

Dolayýsýyla malesef arkadaþýnýzý kazýklamak zorunda kalýyorsunuz gel þu sayede cok para yaparsýn demek içinede bulundugumuz dunyanýn yönetim biçimi acýsýndan aptalca görünecektir. çünkü o kazanýrsa sen daha az kazanacak belkýde kaybedeceksýn.
Benim ve sizlerin calýsmasý gerken yer herkese hitap edecek olan daha evrensel birþey bu sayede bu KAZIKLAMA cukurundan kurtulabýlýrýz. Dediðim gibi kaldýraç oranlarýný deðiþtirecek bir yöntem veyahutta kademe kesmeden once emir gönderebýlme gibi en azýndan kayma maliyetlerini 0 a belkýde negatife döndürecek bir yöntem evrensel olabýlýr. kimse sistemini deðiþtirmek zorunda kalmadan mevcut getirisi arttýrabileceði bir yöntem.
Ýnsanlara yani sistemcilere sadece bu tarz yontemlerle yardýmcý olabýlýriz.
Yer Ýmleri