Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 126/350 ÝlkÝlk ... 2676116124125126127128136176226 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 1,001 - 1,008 arasý.

Konu: Sistem Karþýlaþtýrma 2

1.  Alýntý Originally Posted by Tiberius Yazýyý Oku
    PUANLAMA

YKOC usta ile birlikte geliþtirdiðimiz referans sistem.
    Tamamý yaþanmýþ sinyal fakat gerçeðe baðlý deðil.
    Puaný 6, belki de 7.

1,2,3,4,5 puan : kullanýlmaz
    6 puan : akmasa da damlar
    7 puan : sene sonunda faizden fazla býrakýr
    8 puan : her ay üstüne koyar
    9 puan : iþi gücü býrak tekne al
    10 puan : zigzag repainti gibi

Buradakilerden birinin 10 puanlýk zigzag sistemi var onu biliyorum, ne amaçla kullandýðýný da biliyorum.
    8 ya da 9 puanlýk sistemi olan var mý ?

Puaný neye göre verdiðinizi tam anlamadým ben net getiri üzerinden yýllýk elde ettýgý puana göre mý belirleniyor ?

kartlarý biraz açýk oynayalým. Madem

benim sistem bu

Özellikleri trend follower, %85 indikator %15 matematiksel hesaplama (*,/,+,-) sonuca göre iþlem açar. %10 ters pozisyon tepkiye oynama barýndýrýr.

anlýk iþlem açar kademe kontrol ederek iþlem açar herhangibir kesiþim olmadan önce emri gönderip mumlarý oynatarak zorla ekranda sinyal belirmesini saðlar. Örnegýn iki adet ma kesiþimi sonrasý al yakan bir sistem hayal edin ma larýn kesiþmesi için 50 puana ihtiyaç var diyelim eðer ben emri gönderirsem 50 puanlýk kesiþimi yaratacak derecede kademeyi kaydýracaðýmý düþünün. o Halde emrin gönderilmesi lazým ve öylede oluyor. Buradaký risk tepenýze anlýk olarak sizden fazla lot girmesi sorunu var.

BU sorunu 1 senede 2 kere yaþadýk. emri gönderdik tepemýze bizden fazla lot girdi kademeyi kesemedýk sistem emri gönderdi sinyal belirmedi bir kaç sanýye sonra tekrar mevcut yone döndü sistem.

Veri aralýðý 11 yýl diyelim kabaca.

850 bin puaný / 11 yýl = 77 bin puan yýllýk getiri yapar ancak teoride þimdi bunu kayma ve komýsyon malýyetlerýný hesaplayarak baz alalým.

5948 iþlem * 70 puaný baz alýrsam = 416 bin puan maliyet tutar. 416,000 / 11 yýl = 38,000 puan silinecek

77,000 - 38,000 = 39,000 puan yýllýk net getiri elde edilir.

Ancak; kayma ve komýsyon malýyeletý tek iþlem için 10 puan komýsyon 25 puan kayma ile 35, çift iþlemdede 70 olarak baz alýnýr klasik sistemler için. Fakat bizim sistemde kayma maliyetleri klasik sistemlerden daha düþük çýkacaktýr çünkü kesiþimden önce emir gönderilmektedir. kayma ve komýsyon maliyetlerimiz bazan çok daha iyi bazan ise çok daha kötü sonuçlar doðruyor o yüzden yýllýk 39,000'i ben bizim sistemin üretimi gibi görüyorum. Sanki klasik sistemmiþ gibi düþünüyorum.

BU sistem kaç puaný hak eder bu 1. sorum

buradan sonra söyleyeceklerýmý idealde simule edemýyorum

bu sistemde para yönetimi mevcut yani sistem evet tüm iþlemleri yapýyor bazan yapmýyor uzun süre kenarda bekliyor ve kendýný kapatýyor. neredeyse her iþlemde lot miktarýmýz deðiþip kaldýraç oranýmýzda deðiþiyor.

genel anlamda karlý iþlem sonrasý bir sonraký iþleme dahada fazla lotla giriyor kaybedersede daha az lotla giriyor hal böyle olunca max dd ne olursa olsun batma ihtimaliniz neredeyse 0 a yakýn.

E tabi bu özellikten ötürü klasik sistemlerde kullanýlan 3 kaldýraç yerine 5 6 kaldýraca çýkabilmenizede olanak tanýyor çünkü max dd anlamsýz ve önemsiz kalýyor. Örnegýn 10 bin liranýz var 5 lotla trade ediyorsunuz paranýz 9 a inerse 4 lot 8 e inerse 2 lot 7 ye inerse 1 lot 6 ya inerse 1 lot 5 e inerse 1 lot trade ediliyor gibi düþünün.

kaç bin puan terse gelirseniz paranýz 0 lanýr ? böyle kabaca birþeyler ortaya çýkartabilirsiniz.

bu sistemin tasarýmdan kullandýðýmýz vizyonumuz;

1-oyunda kalmak yani parayý 0 lamadýðýmýz sürece þansýmýz var demektir o yüzden ilk amaç parayý 0 lamamak bu yuzden dinamik kaldýraçlarla hareket ettiði için parayý 0 lama ihtimali çok çok düþük. 60,000 puan yerse belki 0 lar yada devasa bir gap. :D

2. kayma maliyetlerini minimuma indirmek kesiþim olmadna önce emir gönderdiðimiz için ortalama alýþ/satýþ maliyetimiz hemen hemen sistem sinyalinin tam üstünde bir yerlere konumlanýyor. 125,000 al noktasýyla alýþ maliyetimiz 125,030 125,005 vesaire þeklinde olabiliyor bazan 124,995 vesaire þeklindee olabiliyor.

3. elde ettiðimiz tecrübeye göre hýzlý sistemlerin getiri eðrisi stabiliteleri daha iyi max ddleri daha düþük ve yüksek getiri elde etmeleri ve bunu sürdürülebilir kýlma ihtimallerini yüksek görüyoruz. Ýþlem maliyetleri problemini kýsmen çözebildiðimize göre geriye verimli ve çok iþlemli sistem türetmek kalýyor.

4. Sistemide hazýrladýktan sonra kaldýracýn büyük ve devasa etkisini verimli þekilde kullanmak, iyi bir getiri için sistem üretim puanlarýnýn sanki sonuna gelmiþiz gibi hissettik. yani daha fazla ne üretilebilirki 2 miyon üreten sistemmi türetecektik yani herhalde daha fazla puan üretemeyiz diye düþündük. (Tabi bu ezberi YKOÇ VE TÝBERÝUS biraz bozmuþ gibi ürettikleri sistemlerin getiri 1 dakýkalýkta daha az bir zaman dilimini baz almasýna raðmen üretilen puan 11 yýl gibi düþünürsek 1,5 milyon puanýn üzerinde bir sistem üretmiþ gibi görünüyorlar.) Her neyse bizde madem kaldýracýmýzýda ayarlayalým sisteminde bazý noktalarda iþleme girmesini bazý noktalarda girmemesini saðlayarak getirimizi dahada arttýralým dedik.

5.Dinamik kaldýraç meselesýný açarsak bazý istatistiksel hesaplamalar sonucu kaldýracýmýz þortta farklý longda farklý kaldýraç uygulamakta. sermaye kontrolü sayesýnde her iþleme farklý kaldýraçlarla girmekte. BIçak sýrtý dediðimiz kýsýmýda burasý oluþturmakta zaten artýk son noktadayýz gibi. sistem bazan devre dýþý bazan ise aktif olarka calýsmakta.

Bu sistem 11 yýlda belki 2 milyon belki 6 mýlyon üretiyor 3 kaldýraçlý bir sisteme göre belkide çok daha berbat 200 bin üretiyor belkide 500 býný geçemiyor.

þimdi tüm bunlarý hesaba katarsak benim sistem için kaç puan deriz :D

Evet olaya biraz felsefi açýdan bakalým çünkü felsefeye bayýlýyorum :D

þimdi tiberius hoca bir sistemin vereceðimiz puanlamayý sadece üretilen puan mý belirlemeli ? :D :D

ödediðimiz komýsyon katlandýðýmýz kayma maliyetleri kullandýðýmýz kaldýraç bu kaldýracýn sürekli deðiþmesi sistemin bazan devre dýþý bazan aktif çalýþmasý vesaire gibi gibi klasýk bildiðimiz yöntemlerin dýþýnda yöntemler uygulanýyor.

Puanlamayý baz alýrken acaba bu saydýklarýmda hesaba katýlmalý mý ? bana sanký katýlmalý gibi geliyor çünkü bu alýþýlmýþýn dýþýnda kalan kýsýmlar devasa getiri sapmalarýna yol açýyor "Bence"

yani sürekli sistem puanlamalarý üzerine düþünüyoruz acaba kaldýraç oranýný dinamikleþtirirseniz yada bununla ilgili çok iyi bir yöntem sizlerin sisteminde hayal ediyorumda yani çok daha devasa boyutlara ulaþýrsýnýz gibi gerçekten sürekli olarka sistemin ürettiði puanamý odaklanmalýyýz. belkide diðer taraflardan elde edeceðiniz güzell noktalar klasýk bir sistemin getirisi anýnda iki katýna çýkartabilir. sadece 3 kaldýraç yerine 4 kaldýraç kullanmak bile getiriyi %15 arttýrýyor.
    Son düzenleme : erhanacikgoz1; 27-10-2018 saat: 13:17.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Puaný neye göre verdiðinizi tam anlamadým ben net getiri üzerinden yýllýk elde ettýgý puana göre mý belirleniyor ?

kartlarý biraz açýk oynayalým.
    sn. tiberius çok açýk yazmýþ aslýnda, çalýþýyorsanýz veya tekne yoksa 9 un altýndadýr

3. selamlar;
    sayýn Tiberus ümit beyle kordine ettiðiniz sistemlerde sýraladýðýnýz bu 5 madde var mý? örnek verebilirmisiniz..? tþk.

4.  Alýntý Originally Posted by Orhan AKDOÐAN Yazýyý Oku
    sn. tiberius çok açýk yazmýþ aslýnda, çalýþýyorsanýz veya tekne yoksa 9 un altýndadýr
    Doðru

Erhancým puanlamak için gerçek durumu bilmem lazým, backtest önemli deðil.

1 - ) Hangi tarihte kaç lira sermaye ile baþladýn ?
    2 - ) Arada sermaye ekledin mi ?
    3 - ) Sermaye kaça kadar eridi, bakiye en yüksek kaçý gördü ?
    4 - ) Ortalama kaç lot long veya short durumda oluyorsun ?
    5 - ) Getiri eðrin lineer mi, max DD kaç yaþadýn ?

Aþaðýdaki iki madde benim sistem design ederken en önem verdiðim ögeler;
    Sistemlerime yüksek puan vermeme nedenlerim bunlar.

1 - ) Pozisyon yüksek zarara tahammul ediyýor mu ?
    Yüksek zararý tolere edip ondan sonra kara geçse dahi benim hoþlanmayacaðým bir durum bu.

2 -) Sistem güven endeksi (sistemine ne kadar güveniyorsun)
    Ýþi gücü býrakacak derecede güveniyor musun ?
    Sistemini design ederken gerçekle örtüþme oraný üzerinde kafa yordun mu ?
    Hangi tür design ve araçlar gerçekle örtüþme oranýný düþürür, bunlar üzerinde düþündün mü ?

Dün bearbull hocaya 9 verdim, tabi biraz da latife.
    Gerçekte yaþanmamýþ durum 9 puan alamaz.
    vahap beyaz, ahmet çakar ....

5.  Alýntý Originally Posted by cem_songa Yazýyý Oku
    selamlar;
    sayýn Tiberus ümit beyle kordine ettiðiniz sistemlerde sýraladýðýnýz bu 5 madde var mý? örnek verebilirmisiniz..? tþk.
    Deðerli hocam,
    bizim referans sistemin mimarý YKOC'tur, dolayýsýyla senyoraj hakký ona aittir.
    Sistem ile ilgili bilgi paylaþma insiyatifi onundur.
    Ben sadece yarým saat uðraþýp minik dokunuþlar yaptým.

6. temel sikinti getirinin lineerligi. bu lineerligi saglayan temel kosullardan en onemlisi de psikoloji. ortalama aylik olarak dayanma gucu ne kadar, kayiplara ne kadar tahammul edilebilir. dolayisiyla para kazanmak icin para lazim paran yoksa zaman lazim (biriktirmek, dusuk kaldirac vs.). aksi halde black swan denilen hadiselerden bir tanesi tum kazandigini silip supurebilir.
    kisaca hayat sýkýcý degil paran yok sevket

CTG6C81XAAAiiSz.jpg
    bang bang you shot me down..

7. Þimdi aklýma geldi. aslýnda sistemiyle beraber kiþiyede puan vermek daha anlamlý :D çöünkü herkes sistemine uyamýyor kapatýyor deðiþtiriyor kafasýna göre açýyor vesaire vesaire yani bu sebeple ben hep gerçek hesap özetini merak etmiþimdir insanlarýn. Excele not alýnan bilgiler veya sistem görüntüleri veya diðer yöntemler beni tatmin etmiyor.

Sistemcinin sadece sistemine deðil kendisi ve gerçek portfoy görüntüsüne puan verilmeli burada þöyle bir iddaam yok so yýllarda kazanmýþ gibi göründüðüm için en yüksek puaný ben alacaðým vesaire gibi birþey düþünmüyorum. Doðru puanlama hakkýnda düþünüyorum. birþeyler teoriden ibaret olmamasýný gerçekle uyuþmasýný istiyorum. Kanýt istiyorum. beným sistemim þu kadar üretiyor þak þak þak çok güzel twtterda bu olayýn b...... çýkmýþ. durumda gerçek hesapta ne var ? koca bir SIFIR. ben þu hisseyi bildim ben þu hisseyi söyledim þu kadar kazandýrdý. Madem biliyordun emindin niye evi damý satýp girip para kazanmadýn ? bunu bende dahil yapýyoruz ama ýnsan soyle býr oturup düþünüyor ulan býlýyorsunda haný uygulamasý diyor ?

Bir çok kiþiye bizlerde söylüyoruz klasýk bir sistemle yýllýk net ortalama portfoyunuze %45 %50 kazanýrsýnýz sabit 3 kaldýraçla. bence bu mumkun 1 2 aya bunu gerçek hesap bilgilerini paylasarak simule edeceðim formda.

eee okadar sistemci var koyalým %45 kazandýðý hesap özetini ? yok niye yok elinde güzel bir sistem var ancak ya sistemine uyamamýþ ya sistemini kapatmýþ sürüyle sistemci var ? sadece iyi bir puan üretmek yeterlimi ? Sisteme uymakta baþlý baþýna problem küçük gibi görünü kayma ve komýsyon malýyetlerýnýzýn aslýnda ne kadar puaný silip süpürdüðü gerçekten çokmu önemsiz. sadece beným sistemimden her yýl 38,000 puan siliniyor sýrf kayma ve komýsyon malýyetlerýne haliyle buraya odaklanarak bu yýllýk malýyetý en aza ýndýrdým.

Yani burada bende dahil herkes ykoç ve tiberus hocadan gelecek bir süper indikatorle sisteminin getirisi 200 bin puan arttýracaðýný düþünüyor. klasýk bir sistemci zaten 11 yýlda 400 bin puan üretiyor e bir 200 bin daha gelse olacak 600 bin kaldý ki bu bile mevcut getirilerini %50 arttýrmak demek. Þimdi dönelim benim sisteme sadece kayma ve komýsyon maliyetlerinin top yekün 400 bin tutugunu hesapladýk. buradaký malýyeletý ben belki de 0 a kadar yaklaþtýrdým hadi yarýsýný indirdim diyelim sistemime 200 bin puan daha ekledim.

200 bin puan az mý ? Yani demek istediðim evet sistemlerimiz üzerinde calýsalým farklý ýndýkatorler deneyelým vesaire ama dene dene artýk býr yere ilerleyemýyoruz. ykoç ve siz gerçekten bu konuda ýstýsna gibi görünüyorsunuz.

acaba daha basit yada daha ulasýlabýlýr yontemlerde arge yapsak herkesýn ulasabýlecegý býrseyler ortaya cýkartabýlýriz.

mesela sayýn týbeirus hoca xxxx indikatorunun þu þu parametrelerini kurcalayýn sýstemýnýze fýlýtre olarak ekleyýn getiriniz 200 bin puan ortalamada artacaktýr dediðinde büyük ihtimal burada herkes hemen hemen cok benzer belkýde ayný nktalarda sýnyal yakma eðilimi gösterecek ve bu hem verene hemde alan herkes ýcýn problem olmaya baslayacak. hatta birde yayýlýr matrikscýlere kadar dayanýrsa baslý baslýna büyük bir sorun olacak.

Mesela tiberus hoca herkesýn sýstemýne uyarlana býlen kademe kontrollü robot þablonu geliþtirse yada dinamik kaldýraç uyumlu kz egrisine orturtulabýlen bir indikator vb bir yapýyla Sistem.GetiriKZ'si olan tüm sistemlere oturtulanbýlen bir þablon yazýlsa. mesela sadece paçal sistem þablonu býle herþeyi deðiþtirebilir.

bu þablona herkes sadece sisteminin ismini yazdýgýnda sistemi hem dinamik kaldýraçla hemde robotu kademe kontrolu saglayarak emýr gonderecek býr býcýmde evrimleþse.

Herkesýn sýstemý farklý oldugu için bu evrim kimsenin sistemi için risk oluþturmadan tüm ideal sahibi sistemcilerin getirilerinin artmasýný saglar hangi sistemi hangi indikatoru kullandýgýnýzýn býr onemý kalmaz cunku mevcut sýstemýnýzin getiri bu yontemlerle her halukuarda artacaktýr.

Ykoçuda tiberusuda anlayabýlýyorum diðer iyi puan ureten dýger sistemcileride anlayabýlýorum. hepýmýz ben dahil iyi bir puan ureten sýstemýn acaba içine hangi süper indikatoru koyduda bunu üretti diye merakla sorgulama soru sormaya bir ipucu aramaya calýsýyoruz.

Haliyle onlarda kendý yontemlerýný býre býr vermesý beklenemez ufak býr tiyo bile belkide mevcut sýstemlerýne zarar verecek ve benzer ayný noktalarda sinyal acma problemýne yol acacabaktýr. BU oyun öyle bir oyun ký birileri kaybetmeden diðeri kazanamaz. aslýnda bu kapitazmýn ve paranýn geldiði yol herkes birbirini kazýklayarak çok para yapýyor Dolayýsýyla malesef arkadaþýnýzý kazýklamak zorunda kalýyorsunuz gel þu sayede cok para yaparsýn demek içinede bulundugumuz dunyanýn yönetim biçimi acýsýndan aptalca görünecektir. çünkü o kazanýrsa sen daha az kazanacak belkýde kaybedeceksýn.

Benim ve sizlerin calýsmasý gerken yer herkese hitap edecek olan daha evrensel birþey bu sayede bu KAZIKLAMA cukurundan kurtulabýlýrýz. Dediðim gibi kaldýraç oranlarýný deðiþtirecek bir yöntem veyahutta kademe kesmeden once emir gönderebýlme gibi en azýndan kayma maliyetlerini 0 a belkýde negatife döndürecek bir yöntem evrensel olabýlýr. kimse sistemini deðiþtirmek zorunda kalmadan mevcut getirisi arttýrabileceði bir yöntem.

Ýnsanlara yani sistemcilere sadece bu tarz yontemlerle yardýmcý olabýlýriz.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

8.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Þimdi aklýma geldi. aslýnda sistemiyle beraber kiþiyede puan vermek daha anlamlý :D çöünkü herkes sistemine uyamýyor kapatýyor deðiþtiriyor kafasýna göre açýyor vesaire vesaire yani bu sebeple ben hep gerçek hesap özetini merak etmiþimdir insanlarýn. Excele not alýnan bilgiler veya sistem görüntüleri veya diðer yöntemler beni tatmin etmiyor.

Sistemcinin sadece sistemine deðil kendisi ve gerçek portfoy görüntüsüne puan verilmeli burada þöyle bir iddaam yok so yýllarda kazanmýþ gibi göründüðüm için en yüksek puaný ben alacaðým vesaire gibi birþey düþünmüyorum. Doðru puanlama hakkýnda düþünüyorum. birþeyler teoriden ibaret olmamasýný gerçekle uyuþmasýný istiyorum. Kanýt istiyorum. beným sistemim þu kadar üretiyor þak þak þak çok güzel twtterda bu olayýn b...... çýkmýþ. durumda gerçek hesapta ne var ? koca bir SIFIR. ben þu hisseyi bildim ben þu hisseyi söyledim þu kadar kazandýrdý. Madem biliyordun emindin niye evi damý satýp girip para kazanmadýn ? bunu bende dahil yapýyoruz ama ýnsan soyle býr oturup düþünüyor ulan býlýyorsunda haný uygulamasý diyor ?

Bir çok kiþiye bizlerde söylüyoruz klasýk bir sistemle yýllýk net ortalama portfoyunuze %45 %50 kazanýrsýnýz sabit 3 kaldýraçla. bence bu mumkun 1 2 aya bunu gerçek hesap bilgilerini paylasarak simule edeceðim formda.

eee okadar sistemci var koyalým %45 kazandýðý hesap özetini ? yok niye yok elinde güzel bir sistem var ancak ya sistemine uyamamýþ ya sistemini kapatmýþ sürüyle sistemci var ? sadece iyi bir puan üretmek yeterlimi ? Sisteme uymakta baþlý baþýna problem küçük gibi görünü kayma ve komýsyon malýyetlerýnýzýn aslýnda ne kadar puaný silip süpürdüðü gerçekten çokmu önemsiz. sadece beným sistemimden her yýl 38,000 puan siliniyor sýrf kayma ve komýsyon malýyetlerýne haliyle buraya odaklanarak bu yýllýk malýyetý en aza ýndýrdým.

Yani burada bende dahil herkes ykoç ve tiberus hocadan gelecek bir süper indikatorle sisteminin getirisi 200 bin puan arttýracaðýný düþünüyor. klasýk bir sistemci zaten 11 yýlda 400 bin puan üretiyor e bir 200 bin daha gelse olacak 600 bin kaldý ki bu bile mevcut getirilerini %50 arttýrmak demek. Þimdi dönelim benim sisteme sadece kayma ve komýsyon maliyetlerinin top yekün 400 bin tutugunu hesapladýk. buradaký malýyeletý ben belki de 0 a kadar yaklaþtýrdým hadi yarýsýný indirdim diyelim sistemime 200 bin puan daha ekledim.

200 bin puan az mý ? Yani demek istediðim evet sistemlerimiz üzerinde calýsalým farklý ýndýkatorler deneyelým vesaire ama dene dene artýk býr yere ilerleyemýyoruz. ykoç ve siz gerçekten bu konuda ýstýsna gibi görünüyorsunuz.

acaba daha basit yada daha ulasýlabýlýr yontemlerde arge yapsak herkesýn ulasabýlecegý býrseyler ortaya cýkartabýlýriz.

mesela sayýn týbeirus hoca xxxx indikatorunun þu þu parametrelerini kurcalayýn sýstemýnýze fýlýtre olarak ekleyýn getiriniz 200 bin puan ortalamada artacaktýr dediðinde büyük ihtimal burada herkes hemen hemen cok benzer belkýde ayný nktalarda sýnyal yakma eðilimi gösterecek ve bu hem verene hemde alan herkes ýcýn problem olmaya baslayacak. hatta birde yayýlýr matrikscýlere kadar dayanýrsa baslý baslýna büyük bir sorun olacak.

Mesela tiberus hoca herkesýn sýstemýne uyarlana býlen kademe kontrollü robot þablonu geliþtirse yada dinamik kaldýraç uyumlu kz egrisine orturtulabýlen bir indikator vb bir yapýyla Sistem.GetiriKZ'si olan tüm sistemlere oturtulanbýlen bir þablon yazýlsa. mesela sadece paçal sistem þablonu býle herþeyi deðiþtirebilir.

bu þablona herkes sadece sisteminin ismini yazdýgýnda sistemi hem dinamik kaldýraçla hemde robotu kademe kontrolu saglayarak emýr gonderecek býr býcýmde evrimleþse.

Herkesýn sýstemý farklý oldugu için bu evrim kimsenin sistemi için risk oluþturmadan tüm ideal sahibi sistemcilerin getirilerinin artmasýný saglar hangi sistemi hangi indikatoru kullandýgýnýzýn býr onemý kalmaz cunku mevcut sýstemýnýzin getiri bu yontemlerle her halukuarda artacaktýr.

Ykoçuda tiberusuda anlayabýlýyorum diðer iyi puan ureten dýger sistemcileride anlayabýlýorum. hepýmýz ben dahil iyi bir puan ureten sýstemýn acaba içine hangi süper indikatoru koyduda bunu üretti diye merakla sorgulama soru sormaya bir ipucu aramaya calýsýyoruz.

Haliyle onlarda kendý yontemlerýný býre býr vermesý beklenemez ufak býr tiyo bile belkide mevcut sýstemlerýne zarar verecek ve benzer ayný noktalarda sinyal acma problemýne yol acacabaktýr. BU oyun öyle bir oyun ký birileri kaybetmeden diðeri kazanamaz. aslýnda bu kapitazmýn ve paranýn geldiði yol herkes birbirini kazýklayarak çok para yapýyor Dolayýsýyla malesef arkadaþýnýzý kazýklamak zorunda kalýyorsunuz gel þu sayede cok para yaparsýn demek içinede bulundugumuz dunyanýn yönetim biçimi acýsýndan aptalca görünecektir. çünkü o kazanýrsa sen daha az kazanacak belkýde kaybedeceksýn.

Benim ve sizlerin calýsmasý gerken yer herkese hitap edecek olan daha evrensel birþey bu sayede bu KAZIKLAMA cukurundan kurtulabýlýrýz. Dediðim gibi kaldýraç oranlarýný deðiþtirecek bir yöntem veyahutta kademe kesmeden once emir gönderebýlme gibi en azýndan kayma maliyetlerini 0 a belkýde negatife döndürecek bir yöntem evrensel olabýlýr. kimse sistemini deðiþtirmek zorunda kalmadan mevcut getirisi arttýrabileceði bir yöntem.

Ýnsanlara yani sistemcilere sadece bu tarz yontemlerle yardýmcý olabýlýriz.

Valla Erhan kimin ne kazandýðý beni hiç ilgilendirmiyor.
    Bana bir faydasý var mý ? YOK.

80 yaþýnda adamýn biri doktora gitmiþ.
    "Doktor bey kahvedeki arkadaþlar haftada 5 attýklarýný söylüyorlar" demiþ.
    Doktor "sen de söyle" demiþ.

Ýsteyen istediði gibi sallasýn, bence mahsuru yok.

Sayfa 126/350 ÝlkÝlk ... 2676116124125126127128136176226 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •