Sayfa 126/673 İlkİlk ... 2676116124125126127128136176226626 ... SonSon
Arama sonucu : 5379 madde; 1,001 - 1,008 arası.

Konu: SRVGY - Servet GYO A.Ş.

1. bıktırıp birden hızlı çıkıyor.ama ne zaman çıkar bilemeyiz.ama bayağı bi kastı ne hacim var ne hareket.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by By Akıl Yazıyı Oku
    Sayın Hayek size bir sorum var. Almanya dan 4 yıl önce 60 Milyon Euro ya satın aldığı Os-we ticari gm in borcu ne kadara indi. Sen araştırıyorsun , bir bilgin var mı. Euro 5 TL. ye yaklaştı. Aldığı fiyattan satsa 300 Milyon para yapar. Borcun ne kadarı ödendi.
    sn. By Akıl aldigi kredi euro bazinda dogrudur. ama soyle bir durum var,

1- oncelikle oswe direkt olarak srvgyo ait degil. sanirim %67 sine sahip oldugu bir istirakine ait.

2- evet borc euro bazinda ama oswenin her yil sonu degerlemeside euro bazinda

3- oswe nin tum kira gelirleri de euro bazinda.

hala yil sonu fikrim 51-52 milyon TL kar gelecegi yonundedir ve bu da su hesaba gore fk 3 olacagi anlamina gelir.

tahtanin asagi gelmesinin bilanco ya da sirketin durumu ile alakali degildir. bu hali ile sirket sahsimca bedavadir.

ama tahtanin kademeleri bos durumdadir. bu yuzden kisa vadeli dusunen yatirimcilari zarara ugratacak duzeydedir. ama altinin camura dusmesi altinin degerini dusurmez.

burada her zaman klasik hareket yapan malum traderler mallarini kaybetmislerdir. sıkıntı budur ! son kozlarini oynayip asagi dogru bos kademelere vermektedirler.

ben pozisyonumu koruyacagim, 12 aylik bilancoya kadar bekleyecegim. ve hatta farkli bir tahtada ki pozisyonumu kapatip buradaki pozisyonumu artiracagim. durum budur. ama stresli olanlar, kisa vadeli dusunenler, hizli para kazanmak isteyenler icin hic ideal bir hisse degildir.

bu kadar !! burada benim spek oldugumu iddia eden dusunen arkadaslara da bir iki kelamim olacak. ben soyleyecegimi soyledim ! inanip inanmamak onlara aittir. farkli dusunceye sahip olanlari dusuncelerini ispata davet ediyorum ?

herkese bol degil hayirlil kazanclar !

# yatırım tavsiyesi değildir #

3. Teşekkürler sayın Hayek. Ne kadar borcumuz kaldığını öğrenemesek te cevabın için sağol.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by By Akıl Yazıyı Oku
    Teşekkürler sayın Hayek. Ne kadar borcumuz kaldığını öğrenemesek te cevabın için sağol.
    sn. By Akil

borcun ne kadar kaldiginin bir onemi yok niye

cunku kredi euro ile gelir euro ile

aldigi eurolar ile borcunu odeyecek.

burada TL cinsinden bir problem varmi ? bugune kadar nasilsa yada euro 3.80 iken nasilsa 5 oldugunda da ayni olacak..

konunun ozu budur.

# yatırım tavsiyesi değildir #

Alıntı Originally Posted by Sabır Yazıyı Oku
    bu arada batık msgyo dan iyi kazandın herhalde.sıra bizede gelse ahhh ahhh.
    kazanmadım ,el değiştirip durduğum hisseye sattığım fiyatın biraz üstünden alıp,aldığım fiyatın bir miktar altına sattım.yani fiftileştik sayılır..9.50 yi göreceğini bilsem sabah açılışının 1 dakikası sonra değil.2-3 dakikası sonrasına vermek lazım mış....şimdide eski kazık yediğim icbct aldım.ondan da rövanşı alırsam sırada denge ve bu servet düşmanı olacak..ama buna kolay kolay yanaşmam herhalde...ha diğerlerinden iyi para kazanırsam ,öcümü almak için alabilirim....selamlar....

6. Bu hafta bi 5.000 lot daha almaya niyetliyim. Borsalarda yeni yıl rallisi beklentisi oluşabilir. Buda bir parça kendisini yukarı atabilir belki. Ytd

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. Hisse 2014 ve 2015 de üst üste temettü vermiş. 2016 pas geçmiş. 2017 temettü verirmi acaba. Temettü geliri elde etmeyecekse bu patronlar oluşan karı nasıl dışarı çıkaracak. Bence hissenin dolaşımdaki senet sayısının az olmasının nedeni sürekli temettü verecek bir hisse istiyor olmaları. Böylece ortaya çıkan karın büyük çoğunluğu kendilerine kalmış olacak. Sinpaş grubunu yöneten ben olsaydım kesinlikle yaptığım bütün inşaatları buraya belirli bir kar oranı ile devreder sonra asıl karı satışlardan elde edip buradan temettü olarak cebe indirirdim. Sonuçta hisselerin yüzde 93.5 oranı kendilerinde.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. hacimsiz düştü bakalım bu hafta ne yapar.böyle sahipli az lotu olan hisselere fazla lotla girmemek lazımmış.

Sayfa 126/673 İlkİlk ... 2676116124125126127128136176226626 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •