Sayfa 127/401 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177227 ... SonSon
Arama sonucu : 3201 madde; 1,009 - 1,016 arası.

Konu: RYGYO - Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

Alıntı Originally Posted by Alpay1717 Yazıyı Oku
    http://www.reysasgyo.com.tr/gayrimen...raporlari-2017

Dün gelen 2018 ile kıyaslayın fiyatlar uçmuş. Örnek adana sarıçam 2017: 7,339Milyon tl / 2018: 39,367Milyon tl toplamda 2 milyar tl çoktan geçilmiştir.
    Değerlemeleri ( 31 gayrımenkul açıklandı yaklaşık yarışı ediyor) geçen seneyle kıyaslandığımda şimdiden 130 milyon artıda gözüküyor bunda Borusan deposu ve esenyurt carrefour deposu ve yeni biten kocaeli deposu yok ..Asıl artış bunlarda olacaktır çünkü miktar olarak en değerli bunlar ..toplamda 300 milyona yakın bir artış olabilir 2018 de
    Hasılat son 3 aylık ta 50 milyon artmıştı 115 milyon kira toplamıştı Borusan deposu bu 9 aylık içinde yoksa aylık 500 bin dolardan 1.5 milyon yani 7.5 milyon tl gibi bir katkısı olabilir(dediğim gibi 9 aylık ta borusan deposu yoksa yalnız ilk 3 ay 30 milyon olan kira 6 aylıkta 35 artmış 9 aylık ta ise 50 daha artmış bu 15 milyonluk artış döviz kurundan mı,borusan deposundan mı yoksa sur yapı muhit sancaktepede ki daire satışlarından mı bilmiyorum
    Bu 3 aylık ta 50 daha kira toplasa 165-170 milyon hasılatla yılı kapatır .Kar markı yüzde 90 olduğu için 150 milyon esas faaliyet karı oluşur..
    350 milyon finansman gideri düşünce 200 milyon ZARAR 300 Milyon değer artışı eklenince 100 Milyon KAR açıklar gibi..tabi temettü bu senede hayal
    Bunlar tahmini rakamlar olup Yatırım Tavsiyesi Değildir
    Belgesel amaçlı olup Yatırım Tavsiyesi değildir
    Kazanın doğurduğuna inanıyorsan öldüğüne de inanacaksın

2.  Alıntı Originally Posted by fukara adam Yazıyı Oku
    değerlemeleri ( 31 gayrımenkul açıklandı yaklaşık yarışı ediyor) geçen seneyle kıyaslandığımda şimdiden 130 milyon artıda gözüküyor bunda borusan deposu ve esenyurt carrefour deposu ve yeni biten kocaeli deposu yok ..asıl artış bunlarda olacaktır çünkü miktar olarak en değerli bunlar ..toplamda 300 milyona yakın bir artış olabilir 2018 de
    hasılat son 3 aylık ta 50 milyon artmıştı 115 milyon kira toplamıştı borusan deposu bu 9 aylık içinde yoksa aylık 500 bin dolardan 1.5 milyon yani 7.5 milyon tl gibi bir katkısı olabilir(dediğim gibi 9 aylık ta borusan deposu yoksa yalnız ilk 3 ay 30 milyon olan kira 6 aylıkta 35 artmış 9 aylık ta ise 50 daha artmış bu 15 milyonluk artış döviz kurundan mı,borusan deposundan mı yoksa sur yapı muhit sancaktepede ki daire satışlarından mı bilmiyorum
    bu 3 aylık ta 50 daha kira toplasa 165-170 milyon hasılatla yılı kapatır .kar markı yüzde 90 olduğu için 150 milyon esas faaliyet karı oluşur..
    350 milyon finansman gideri düşünce 200 milyon zarar 300 milyon değer artışı eklenince 100 milyon kar açıklar gibi..tabi temettü bu senede hayal
    bunlar tahmini rakamlar olup yatırım tavsiyesi değildir
    borsamız maalesef kumarhane oldu.. Ne kadar değerli olursan ol, kumarbazlar ilgi göstermedimi, değerine gidemiyorsun.

3. Şİrketin onlarca deposundan sadece birinin değeri 300 mio tl. Şirketin toplam piyasa değeri 177 mio tl. Komediye gel😀

4. woww borusan deposu 2017 - 2018 değerlendirme farkı +140 milyon TL

5. Reysaş GYO'daki sıkıntı nakit yaratmada. Kısa vadeli borçlar çok fazla ve yeniden borçlanmanın maliyeti çok yüksek. Kira gelirleriyle bu borçların çevrilebileceğine piyasa inanmıyor olacak ki alıcı gelmiyor. Değerlemelere, her çıktığı programda topraktan para kazanıyorum diyen patrondan başka kimse itibar etmiyor. Akbank porföy yüklü pozisyonunu çok ciddi zararla kapattı, gitti. Bu seviyelerden ve üstünden daha önce defalarca yüklü alım yapan Egemen Döven bile ortalarda yok. Yani anlayacağınız arsalarının, depolarının her yıl değerine bakıp topraktan para kazanıyorum diye mutlu olan ama hisse fiyatından bihaber, eşi bulunmaz bir patron profili var burda.

6.  Alıntı Originally Posted by VaLeNTiNe Yazıyı Oku
    Reysaş GYO'daki sıkıntı nakit yaratmada. Kısa vadeli borçlar çok fazla ve yeniden borçlanmanın maliyeti çok yüksek. Kira gelirleriyle bu borçların çevrilebileceğine piyasa inanmıyor olacak ki alıcı gelmiyor. Değerlemelere, her çıktığı programda topraktan para kazanıyorum diyen patrondan başka kimse itibar etmiyor. Akbank porföy yüklü pozisyonunu çok ciddi zararla kapattı, gitti. Bu seviyelerden ve üstünden daha önce defalarca yüklü alım yapan Egemen Döven bile ortalarda yok. Yani anlayacağınız arsalarının, depolarının her yıl değerine bakıp topraktan para kazanıyorum diye mutlu olan ama hisse fiyatından bihaber, eşi bulunmaz bir patron profili var burda.
    harika bir tespit, peki bu durumda neden zamanında bankalar kredi verdiler. zamanı gelince bunu ödeyemeyeceğini öngöremediler mi? bu durumdan nasıl çıkış olabilir, muhit projesinden gelecek para rahatlatabilir mi? yada para eden 1-2 depoyu satmayı düşünürmü? alternatif çok... yokmu bunu tanıyan hiç kimse, yada çevresinden birini, düşüncesini alabilecek

7. alıntıdır
    Ek 21373

syn flamenco nun yorumlarını merak ediyorum.saygılar

8.  Alıntı Originally Posted by flamenco72 Yazıyı Oku
    2018 9 aylık kira gelirimiz 115 707 000
    2018 6 aylık kira gelirimiz 66 000 000
    2018 son çeyrek 49 707 000 yuvarlak (50 milyon dielim)

Yeni eklenen depolarla falan 2018 yıllık gelirimiz 170-175 i bulacak gibi bunu bi kenara not edelim..

2017 son çeyrek kira gelirimiz(yuvarlak 29 milyon) ile 2018 9 aylık kira gelrimizi toplayıp yıllıklandırdığımızda ise rakam 144 milyon TL BUnu da not edelim..

2017 toplam Borç/kira gelirimiz 941/ 104,8 = 8,97

2018 toplam borç/yıllıklandırılmış kira gelirimiz 1343/144= 9,32 (bu açıdan artmış görünüyorsa da)

2018 toplam muhtemel borç/ tahmin ettiğimiz kira geliri = 1450/175 desek= 8,28 Bu açıdan 2017 den daha iyi bir oran çıkıyor ..

Kendi adıma hep borç artışının kira geliri artışlarına yansımasını gözlemleyegeldim..Tabi ki kendi bakış açımdır..Umarım rakamlarda dramatik hatalar yapmamışımdır...total hasılata değil sadece kira gelirlerine odaklanıyorum.
    SURYAPI falan dahil etmedim...

Tekrar eklemekte fayda görüyorum..Yapılmış döviz kontratlarının TL'ye dönmesi sadece hükümetin bir önerisi olabilir..Zorlayıcı düzenlemeler kanunların geçmişe yürümezliği ilkesi gereği Anayasaya aykırıdır... Ve bu yüzden Türkiye'ye ek yargı yükü üretecektir..Yasal müeyyideler;ANcak bundan sonra yapılacak anlaşmalar için geçerli olabilir..O da Sözleşme serbestisine aykırı ama..hadi kamu yararı diyerekten hamur su kaldırıyor diyoruz..
    Doğrusu bu ya düşüncelerimize (buradaki önemli kısım yatırımcı dostumuzla ve ortak aklımızla) paralel görünen bir değerlendirme..
    Biraz daha büyük resme bakarsak da..
    1-) Eski ve köhne bir kamyonla 1 ton domates taşırsanız dövizin yakıt maliyeti üzerinden enflasyona geçirgenliği başka...Yeni bir kamyonla 20 ton taşırsanız başka, trenle 100 ton taşırsanız başka..
    Yani; eğer Türkiye, enflasyonla mücadele başlığı altındaki gıda enflasyonu ve bu alandaki verimsizliğin maliyeti ile mücadele etmek istiyorsa tarım alanlarını metropollere bağlayacak, demiryolu ve bunlara entegre akıllı lojistik depo yatırımlarını ama kendi eliyle ama özel sektör üzerinden yapmak ZO-RUN-DA
    2-) Kuşak ve Yol projesi;
    Çin'i Avrupaya bağlayacak malum proje..
    Birkaç rakam;
    a-) 65 ülke arasında ulaştırma altyapısı ticaret ve yatırım bağlantısı
    b-) 8 trilyon dolar altyapı projeleri finansmanı
    c-) 2,5 trilyon dolar yıllık ticaret hacmi
    3-) Biraz daha makro lokalde bakarsak da;
    Suriye'de aktörlerin sağlıklı eşgüdüm ile sürdürmesi gerektiği stabilisazyon süreci hedeflerine ulaşırsa bu, Türkiye'nin yeni hikayesinin önemli parçalarından biri olacak..(Benim saftirik düşüncem; Suriye'nin yeniden imarını; sadece ev ve altyapı olarak düşünmeyip; mimari kültürel sanatsal bir bütün olarak düşünmek gerektiği yönünde ya neyse..)

Özetle bu üç faktörün kesişim noktasında bizim Reysaş, Reysaş gayrimenkul yatırım ortaklığı ve benzeri şirketlerin olduğunu düşünüyorum...
    Hepimiz için; önce sağlık, sonra bol kazanç ve kazandıklarımızı keyifle değerlendirebileceğimiz bir yeni yıl diliyorum):

Sayfa 127/401 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177227 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •