Sayfa 127/327 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177227 ... SonSon
Arama sonucu : 2609 madde; 1,009 - 1,016 arası.

Konu: AKGRT - Aksigorta A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Tarila Yazıyı Oku
    Net Teknik Gelir nasıl bu kadar düşebilmiş ya? Geçen sene de çok düşükmüş bu? Ben anlayamadım.. Anlayan varsa izah etsin lütfen
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn. Tarila ve RLC44,

Linkte görüleceği üzere taşıt sigorta primleri bu yıl Haziran ayından beri her ay %0,75 gelecek yıldan itibaren de aylık %1 artacak. Prim artışı konusunda pek bir ütopik düşünceniz yok.
     Alıntı Originally Posted by Tarila Yazıyı Oku
    Hocam %1 iyiymiş.. Ben bundan ziyade şöyle düşündüm özellikle bu TÜVTÜRK gibi fahiş zam sigortacılık sektöründe olur mu? Araçların her ay %3-5 üzerine koyduğu şu devirde 100 binlik araba 3-5 ayda 15-20 bin lira arttı.. Biz kaskoyu 1000 lira yerine 1500-2000 lira desekte insanlar bunu yaptıracak, bence sigortacılık sektörünün bunu değerlendirmesi gerek.. Haziran ayında 110 bin liralık aracın kaskosunu ak sigortadan 900 liraya, trafik sigortasını 450 liraya yaptırmıştım.. 110 bin liralık arabayı 1350 liraya koruyorum.. Araç şu an 140-150 bin oldu.. Özellikle bu zamanı sigortacılık sektörü iyi değerlendirmeli, poliçe fiyatları artmalı.. Bunun için bir izin/kanun vs gerekli mi bilmiyorum tabii..
    Sn. Tarila,

Kanun yapıcı kasko fiyatlarına karıştığı için araç satış ve parça fiyatlarındaki hızlı yükseliş tüketiciye gecikmeli yansıyor. Çoğu zamanda yansımıyor olabilir. Diğer bir ifade satış fiyatını dediğiniz gibi belirlemelerinin önünde kanuni bir engel var.
    Bunun sonucunda aracın aynasının fiyatı (teknik gider) hızla artıyor ancak toplanan kasko ya da prim (teknik gelir) o hızda artmıyor.

Bu işin sonucunda da Tarila'nın söylediği gibi Net Teknik Gelir hızla düşüyor.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn. Tarila,

Kanun yapıcı kasko fiyatlarına karıştığı için araç satış ve parça fiyatlarındaki hızlı yükseliş tüketiciye gecikmeli yansıyor. Çoğu zamanda yansımıyor olabilir. Diğer bir ifade satış fiyatını dediğiniz gibi belirlemelerinin önünde kanuni bir engel var.
    Bunun sonucunda aracın aynasının fiyatı (teknik gider) hızla artıyor ancak toplanan kasko ya da prim (teknik gelir) o hızda artmıyor.

Bu işin sonucunda da Tarila'nın söylediği gibi Net Teknik Gelir hızla düşüyor.
    Peki hocam, şöyle bir beyin fırtınası yaparsak eğer.. Hükümet malum cari açık vermemek için otomotiv sektöründe belli bir fiyat üstüne ötv artırımına gitti.. İnsanlarda kasko ve trafik sigortası özelinde de ciddi bir zam yaparak bu otomotiv satışlarını kesmek güzel bir yol değil mi? Hemen olmasa bile zamanla bunu artırmak mümkün değil mi?

Otomotiv üzerinde düşünürsek başlıca masrafları;
    -Yakıt
    -Bakım
    -Mtv
    -Kasko

Yakıta gelecek ekstra vergi enflasyonu ciddi tetiklediği için buraya müdahale edilemiyor..
    Bakım zaten rutin euro/dolar bazlı yetkili satıcılar zammı geçiriyor..
    Mtv'de devlet hem vergi geliri için ciddi bir zam yapmayı denedi, tepkiyle karşılaştı hatırlarsınız(2017'de 2018 için %40 zam getirilmişti)
    En önemlisi kasko ve trafik sigortası devletin elindeymiş sizin dediğiniz gibi.. Devlet bunu bir şekilde zamanla arttırmaya da gidebilir, bence.. Belki de elimde şirket var diye böyle düşünüyorumdur

3.  Alıntı Originally Posted by Tarila Yazıyı Oku
    Peki hocam, şöyle bir beyin fırtınası yaparsak eğer.. Hükümet malum cari açık vermemek için otomotiv sektöründe belli bir fiyat üstüne ötv artırımına gitti.. İnsanlarda kasko ve trafik sigortası özelinde de ciddi bir zam yaparak bu otomotiv satışlarını kesmek güzel bir yol değil mi? Hemen olmasa bile zamanla bunu artırmak mümkün değil mi?

Otomotiv üzerinde düşünürsek başlıca masrafları;
    -Yakıt
    -Bakım
    -Mtv
    -Kasko

Yakıta gelecek ekstra vergi enflasyonu ciddi tetiklediği için buraya müdahale edilemiyor..
    Bakım zaten rutin euro/dolar bazlı yetkili satıcılar zammı geçiriyor..
    Mtv'de devlet hem vergi geliri için ciddi bir zam yapmayı denedi, tepkiyle karşılaştı hatırlarsınız(2017'de 2018 için %40 zam getirilmişti)
    En önemlisi kasko ve trafik sigortası devletin elindeymiş sizin dediğiniz gibi.. Devlet bunu bir şekilde zamanla arttırmaya da gidebilir, bence.. Belki de elimde şirket var diye böyle düşünüyorumdur
    Sn. Tarila,

İnsanlarda kasko ve trafik sigortası özelinde de ciddi bir zam yaparak bu otomotiv satışlarını kesmek yerine Kamu'nun ÖTV adı altında daha etkin bir vergilendirme aracı var. Bu nedenle amaç otomotiv satışlarını kesmek ise bunu dolaylı yapmak yerine doğrudan kolaylıkla bir kararname ile yapabilir.

Sektör ortağı olarak en güzeli toplam motorlu taşıt sayısının artmasıdır.
    Sonuçta dediğiniz gibi bir şekilde genç araçlarına kasko yaptırmayan yok denecek kadar az.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

4.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn. Tarila,

İnsanlarda kasko ve trafik sigortası özelinde de ciddi bir zam yaparak bu otomotiv satışlarını kesmek yerine Kamu'nun ÖTV adı altında daha etkin bir vergilendirme aracı var. Bu nedenle amaç otomotiv satışlarını kesmek ise bunu dolaylı yapmak yerine doğrudan kolaylıkla bir kararname ile yapabilir.

Sektör ortağı olarak en güzeli toplam motorlu taşıt sayısının artmasıdır.
    Sonuçta dediğiniz gibi bir şekilde genç araçlarına kasko yaptırmayan yok denecek kadar az.
    Doğru hocam haklısınız, benim dediğimin sürdürülebilirliği olmayacak o zaman..

Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Sn. RLC44,

Öncelikle topiğe yaptığınız değerli katkılarınız için teşekkür ederim. Şu kısmı biraz açabilir misiniz? Teşekkürler
    Sn dragon, toplam prim üretimi içindeki araba kaskoları bizde daha yüksek ve o sebeple daha riskli gördüğümü belli etmek istedim. Atıyorum ( rakamlar sallama) ansgr 5 milyar prim üretti ama araç kaskosu 2 milyar olsun, biz 4 milyar ürettik araç kaskosu 1.8 milyar ise o yüzdesel olarak araçlardan gelen prim üretiminin toplam prim üretimine payı bizde daha fazla, ve trafik risk demektir. Bu sebeple zaten 2. Çeyrek manyak kar geldi bizde. Çünkü arabalar kaza yapmadı

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn. Tarila ve RLC44,

Linkte görüleceği üzere taşıt sigorta primleri bu yıl Haziran ayından beri her ay %0,75 gelecek yıldan itibaren de aylık %1 artacak. Prim artışı konusunda pek bir ütopik düşünceniz yok.
    Sn. Diproysal link bilgisi süper! Eywallah. Yüzde 1 düşük tutmuşlar, iyidir süper dedik ama çünıü araba fiyatları uçtu gitti. Lakin diğer segmentler için çok iyi.

Sn.diproyal yolladığınız linki bir daha okudum. Biliyorsunuz sigortacılık anlamak çok çok zor
    Devlet diyorki sigorta şirketlerini güçlendirmek için. KMTZTS KARAYOLLARI MOTORLU TAŞITLAR ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI yani herkeein mecbur olduğu zorunlu teafik için zam oranını 2021 için aylık yüzde 1 zamma çıkarıyor, şu an yüzde 0.75! Ayrıca yapabileceğin zorunlu trafik sigortasını özsermayenin 4 katından 5 katına çıkarıyor. Ve diyorki dışardan kaynak getir 5 katı daha ekleyip sana zorunlu trafik sigortası yaptırıcam.
    Ama burda başka diğer hiçbir kasko türü için şu zam yapabilirsin demiyor.özel kaskom, sağlık kaskom, ev kaskom, dask , tamamlayıcı sağlık vs. İçin sigortaya şu zammı yapabilirsin demiyor. Devlet diyorki piyasadaki nerdeyse 20 milyon araç zorunlu trafik sigortası yapacak, ben bunu aranızda özsermayenize göre pay edecemki adaletsizlik olmasın, ha git dışardan para getir onunda 5 katını limit vericem zorunlu sigorta için. Ve her ay yüzde 1 zam yap, izin var bence olay sadece bu, özel kasko demiyor
    Dikkatinize sunarım, sizlerde okuyun, ben öyle anladım, yanlışım varsa düzeltin.
    Yoksa geçen sene sıfırı 150 bin olan arabaya 1500 tl kasko varken aynı araba şimdi 250 bin yüzde 1 12 aydan yüzde 12 1630 tl ye 250 bin kasko yapsa hepsi batar. Kişisel kaskolar dahil değil, primlerimiz önümüzdeki süreçte deli artacak bence.

8.  Alıntı Originally Posted by RLC44 Yazıyı Oku
    Sn.diproyal yolladığınız linki bir daha okudum. Biliyorsunuz sigortacılık anlamak çok çok zor
    Devlet diyorki sigorta şirketlerini güçlendirmek için. KMTZTS KARAYOLLARI MOTORLU TAŞITLAR ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI yani herkeein mecbur olduğu zorunlu teafik için zam oranını 2021 için aylık yüzde 1 zamma çıkarıyor, şu an yüzde 0.75! Ayrıca yapabileceğin zorunlu trafik sigortasını özsermayenin 4 katından 5 katına çıkarıyor. Ve diyorki dışardan kaynak getir 5 katı daha ekleyip sana zorunlu trafik sigortası yaptırıcam.
    Ama burda başka diğer hiçbir kasko türü için şu zam yapabilirsin demiyor.özel kaskom, sağlık kaskom, ev kaskom, dask , tamamlayıcı sağlık vs. İçin sigortaya şu zammı yapabilirsin demiyor. Devlet diyorki piyasadaki nerdeyse 20 milyon araç zorunlu trafik sigortası yapacak, ben bunu aranızda özsermayenize göre pay edecemki adaletsizlik olmasın, ha git dışardan para getir onunda 5 katını limit vericem zorunlu sigorta için. Ve her ay yüzde 1 zam yap, izin var bence olay sadece bu, özel kasko demiyor
    Dikkatinize sunarım, sizlerde okuyun, ben öyle anladım, yanlışım varsa düzeltin.
    Yoksa geçen sene sıfırı 150 bin olan arabaya 1500 tl kasko varken aynı araba şimdi 250 bin yüzde 1 12 aydan yüzde 12 1630 tl ye 250 bin kasko yapsa hepsi batar. Kişisel kaskolar dahil değil, primlerimiz önümüzdeki süreçte deli artacak bence.
    Dediğiniz doğru olmalı Sn RLC44. Mesela daha yeni kasko yaptırdım 870 TL civarına ama 2000 liranın üzerinde teklif veren bir sürü şirket vardı. Bir de daha önce yüzde yüz kusurlu kaza yapınca kasko primi 2000 liraları geçmişti. Aynı araca riskli sürücü ise şirketler daha yüksek prim istiyor. Yani kaskoda tamamen serbestlik esas.

Sayfa 127/327 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177227 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •