Sayfa 128/213 İlkİlk ... 2878118126127128129130138178 ... SonSon
Arama sonucu : 1700 madde; 1,017 - 1,024 arası.

Konu: Dowes

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sn jondowes,

Bilindiği üzere 1 yıl ödemesiz ve 3 yıl vadeye yayılan KGF kredilerileri dağıtıldı. Ortalama faiz %15'ti. Sizin gözleminize göre bu kredilerin rotatif krediler gibi belirli sürelerde faizi güncelleniyor mu?. Yoksa 3 yıl boyunca 240 milyar TL'lik bu kredi bloğu %15 faiz ile mi fonlanacak?

Uzun vadeli olarak (>2 yıl) subvanse edilmiş konut kredileri, piyasa yapıcı bankaların sahip olduğu düşük faizli devlet tahvilleri, ve bu tür KGF kredilerinin sizce toplam kredi hacmindeki oranı (2.3 trilyon TL) kabaca nedir?
    Tutar veremem ancak bilançonun yarısı saydığınız uzun vadeli sabit faizli aktiflerdir. Yabancı bankaların bankacılık raporlarında faiz hassasiyetinin hisse gelirine etkilerini sıkça okuyabilirsiniz. Genel olarak: beklenenden hızlı faiz düşüşleri borsa tepelerini, beklenenden hızlı faiz artışları da diplerini işaret eder. Faiz trendi yataya girmeden banka hisseleri de girdiği trendi bozamaz.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

2.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Tutar veremem ancak bilançonun yarısı saydığınız uzun vadeli sabit faizli aktiflerdir. Yabancı bankaların bankacılık raporlarında faiz hassassiyetinin hisse gelirine etkilerini sıkça okuyabilirsiniz. Genel olarak: beklenenden hızlı faiz düşüşleri borsa tepelerini, beklenenden hızlı faiz artışları da diplerini işaret eder. Faiz trendi yataya girmeden banka hisseleri de girdiği ttendi bozamaz.
    Benzer düşüncedeyim, iyi bir teyit oldu.Teşekkürler.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. Ben de düzenli katkılarınız için teşekkür ederim.

Kurallara AYKIRIDIR.

4.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Tutar veremem ancak bilançonun yarısı saydığınız uzun vadeli sabit faizli aktiflerdir. Yabancı bankaların bankacılık raporlarında faiz hassasiyetinin hisse gelirine etkilerini sıkça okuyabilirsiniz. Genel olarak: beklenenden hızlı faiz düşüşleri borsa tepelerini, beklenenden hızlı faiz artışları da diplerini işaret eder. Faiz trendi yataya girmeden banka hisseleri de girdiği trendi bozamaz.
    Ben de benzer düşünüyorum, ufak ufak alımlara başladım önümüzdeki 1 yıl boyunca borsada alıcı olmayı planlıyorum.

Konuyla bağlantılı bir sorum var,

Tamamen sallama olarak diyelim ki politika faizi %25, döviz sepeti ise 6 tl civarında sabitlendi. Neticede (hala operasyonel olan) bankalar dövizden dolayı tl olarak çok yüksek bilançolar açıklamaya başlayacaklar ve bugünkü tl cinsi değerleme komik kalacak. Faiz düşmeye başladığında ise aradaki vade farkından dolayı dönemsel yüksek karlar yazacaklar. Bu da satma zamanı olacak.

Dövizdeki artış hayatta kalan bankalar için özellikle tl cinsinden hisse senedini alan yatırımcıya büyük getiriler vaat ediyor diyebilir miyiz?

5.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Bankacılığın tanımı bu: kısa vadeli pasiflerle uzun vadeli aktifleri fonlamak. Kredilerin ciddi kısmı sabit faizlidir ve uzun yıllar ortalama getirisi oynamaz. Bu nedenle para piyasası oranının hızlı yükseldiği dönemlerde bankaların net karlılığı düşmeye başlar; hisse senetleri değer kaybeder. (Kısa vadeli krediler aynı mevduatlar gibi hızlı faiz değişikliğine uğrar ancak bu sadece o kısım için net kar marjını korur. Genel toplamda ise beklenmedik kadar hızlı artan faizler mutlaka negatif sonuç getirir)
    Sayın @jondowes

sadece krediler için soruyorum. Hisse senetine ben de katılıyorum.

1-Amorti edilmiş faizle değerleme yapılıyorsa sabit faizle kredi verse de sıkıntı olmaz 2- Yeni aldığı artan mevduat faizine karşı yeni kredileri artan faizle verir 3-Kredi faizi ve mevduat faizi arasında her zaman makas vardır.
    İspanyolca geleceğin dili, sen geleceğin insanı ! ispanyolca

6. 1. Amortizasyon zararın vadelere dağıtılmasına yarar, zarar edilmesinden kaçmaya yaramaz. Banka mutlaka zarar eder demiyorum; 40 kazanç bekliyorsa bu 30'a, 25'e düşebilir. Zarar kelimesini çoğu noktada "beklenenden düşük toplam kâr" olarak okuyun. Net zarar ancak ev kredilerini tek başına bir pakette düşünürseniz olabilir.

2. Elbette zaman içinde aktiflerin ortalama getirisi artar. Ancak ilk 2 yıl kayıpları telafi edecek kadar çok yeni kredi verilemez (kar hemen 40'a geri dönmez). Özellikle yüksek durasyonlu ev ve proje kredilerinde.

3. Faiz artışı "her uzun vadeli krediyi hemen zarar ettirir" demiyorum. Evet uzun kredilerde bir miktar risk primi hep olur ancak fonlama ve tahvil faizi aniden 5 puan artarsa o marj erir gider. Kredi ne kadar uzun vadeli ve düşük faizli ise etki o kadar fazla hissedilir.

Özetle; şu anki maliyet ortamı bankaları net toplamda faiz zararı ettirmez. Ancak kredi batıkları artarsa o zaman kümülatif etkisi karlılığı zora sokar. Tek faize bakılırsa "banka kârları beklenenden düşük gelir".

Kurallara AYKIRIDIR.

7. Merhaba,
    konu fx ancak gelebilecek cevaplarda makro ekonomi işleyişine dair ayrıntılar olacağını düşündüğümden sorumu buraya yazıyorum.

Bir devlet, fx piyasasında pozisyon alarak kendine döviz cinsinden kar sağlayabilir mi?

Bir şahsın, aracı bir kurum kullanarak piyasada anlık alım satım pozisyonlarına girip çıkması kadar kolay mıdır?
    Bir şahıs, 1 lot(100.000 usd) değerinde bir pozisyonu çok rahat açıp kapatabiliyorken, 1000 lot (100.000.000 usd) veya daha büyük değerlerde bir pozisyonu da aynı rahatlıkla açıp kapatabilir mi?

8. merhaba...

Bir devlet, fx piyasasında pozisyon alarak kendine döviz cinsinden kar sağlayabilir mi?

Devlet fazla genel bir tanım. Hazine mi? Nakiti varsa, yapabilir. TCMB mi? Bilançosu zaten bir fx pozisyonundan oluşuyor. Kamu bankaları? Tüm diğer bankalar gibi işlem yapıyorlar.

Fiiliyatta; devletler FX trade etmezler. Tuval üreticilerinin gelip ressamın işine müdahale etmesi gibi bir şey olur bu. İlla "daha büyük boyutta resim" istiyorsanız tuvali büyütürsünüz. İşiniz olmayan kısma (resme / piyasaya) herhangi bir ressam (oyuncu) gibi dalmazsınız.

Bir şahsın, aracı bir kurum kullanarak piyasada anlık alım satım pozisyonlarına girip çıkması kadar kolay mıdır?

İlla yapacaklarsa; kamu bankaları var. Ajan tutup gizlice 1 milyar dolar alıp satamazlar sonuçta.

Bir şahıs, 1 lot(100.000 usd) değerinde bir pozisyonu çok rahat açıp kapatabiliyorken, 1000 lot (100.000.000 usd) veya daha büyük değerlerde bir pozisyonu da aynı rahatlıkla açıp kapatabilir mi?

Teminatı varsa neden olmasın? Tabii 1.000 lot işlem yapmaya yetecek sermayeli bir aracı kurum ile çalışıyorsa. Yok ufak bir yerle çalışıyorsa; riske edeceği tutar kadar teminat istenebilir?

Kurallara AYKIRIDIR.

Sayfa 128/213 İlkİlk ... 2878118126127128129130138178 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •