Sayfa 129/928 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179229629 ... SonSon
Arama sonucu : 7418 madde; 1,025 - 1,032 arası.

Konu: GUBRF - Gübre Fabrikaları

1. osaydıkların bağımsız denetleme kuruluşlarınca denetleniyor.bu ise Allaha emanet.Bu kadar ciroya nerdeyse zarar yazacaklar.Sen hşç bikançoya baktın mı yıllara göre genel yönetim giderlerinin artışını görürsün.Sen sanıyormusun bunu genel müdürlere yedirirler.Pastadan ilgili yerlere aktarman gerekiyor.önceki genel müdürlerin ve şimdikinin hükümetle ilgisini ve tvitlerini takip ettin sanırım.

2.  Alıntı Originally Posted by elez Yazıyı Oku
    osaydıkların bağımsız denetleme kuruluşlarınca denetleniyor.bu ise Allaha emanet.Bu kadar ciroya nerdeyse zarar yazacaklar.Sen hşç bikançoya baktın mı yıllara göre genel yönetim giderlerinin artışını görürsün.Sen sanıyormusun bunu genel müdürlere yedirirler.Pastadan ilgili yerlere aktarman gerekiyor.önceki genel müdürlerin ve şimdikinin hükümetle ilgisini ve tvitlerini takip ettin sanırım.
    ben giden adamı hiç sevemedim ama para vs. aktardı demek için elimde kanıt yok iftira atamam...sizin kafanızda şüphe varsa şirkete yazın genel yönetim giderlerini detaylı şekilde yatırımcı ile paylaşsınlar...bu tip ithamlar doğru değil....irandan 345 milyon temettü geldi 2015 yılı sonu 2016 yılı bu 1 milyona düştü...çok bariz bilançonun kötü olması razi ile alakalı...razi ihracatçı firma % 75-80 ihracat yapıyor ve global gübre fiyatları net etkiliyor....kısaca sattığı malın fiyatının düşmesi elini kolunu bağladı....hammadde ucuzdu malı pahalıya satıyordu ama malıda ucuza satmak zorunda kalması işleri karıştırdı.....gübretaş ise malı pahalı alıyordu cüzzi kar ile satıyordu şimdi malı ucuza alıyor ama yine cüzzi karla satıyor çiftçiyi koruyorlarmış....konsolide karın % 80 civarı irandan gelen kar ile oluyor bu çok önemli...

3. gubrf= razi performansı başka izahı yok....tek başına gübretaş sıradan bir şirket ondan daha iyi sayılabilecek yerli gübre firmaları var...onların razi gibi büyük şirketleri yok bize değer katan da bu zaten...şimdi artı bir değer katacak fosfat yatırımını bekliyoruz....bu daha fazla değer katacak gübretaşa....global bir marka olacak...2018 yılında hükümet 80 milyar yatırım planlıyor....bize 3 milyar civarı yetecek....yıllık 600 milyon dolar cari açıktan ülkemiz kurtulmuş olacak....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
    Gübretaş Genel Müdürü yeni yıla ilişkin hedeflerini açıkladı.

GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, 2018 yılına daha büyük hedeflerle başladıklarını belirterek, "GÜBRETAŞ'ın yeni yıldaki hedefleri şirket açısından üretim, satış ve konsolide ciroda yeni rekorların habercisi" değerlendirmesinde bulundu.

http://www.businessht.com.tr/piyasal...esif-hedefleri
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

5. 2018 yatırımları 186 milyon bütçelemişler
    97 İran razi 80 küsür tr ye
    Yapılması şirkete çağ atlatacak fosfat yatırımı yine yok
    Belli oldu ki bu şirkete çağ atlatacak vizyon bu şirketin yönetiminde yok
    Tekfeni örnek alsalar; 2015 de bu yatırımı yapan tekfen hem karlılıkta rekorlar kırdı hemde
    Ülkenin en yüksek ithalat kalemlerinden biri olan bu alanda ithalatı azalttı
    Bu tür yatırımları bilhassa kamu yapmalı oysa
    Reisin vizyonu bu bürokrat tayfasında yok maalesef
    Güzelim şirket Gübretaş un var yağ var şeker var ama helva yapacak yönetici yok.
    Sonuç olarak hisse performansı ortada
    Bu mantalite değişip vizyon sahibi işin ehli yöneticiler işin başına geçmeden bi numara olmaz.
    Yazık,çok çok yazık. Milli servet kimlerin elinde

6.  Alıntı Originally Posted by xxtrader Yazıyı Oku
    thyao aselsn bankalar hangisinin içi boşaltılmış...hükümetin işi gücü yok kafayı gübretaşa mı takmış yani...bu tip senaryolar bence gerçek değil....tam tersine hükümetin fosfat yatırımı yapması çok yakın ihtimal....fosfat yatırımını gübretaş yapmayacak hükümetin siyasi kararı ile yapılacak....gübretaşa kalsa bu tip yatırım yapması imkansız...
    Üstad 3 yildir bu hissedeyim vede senin bu olumlu pompalamalrin sayesinde birçok insan eminim zarar i iyice derinleştirdi. Bırak Allah aşkına bu hisseyi övmeyi. Yüksek fiyattan yakalandık mecburen satamıyoruz biz mecbur yıllarca bekleyeceğiz, bırakta umut vermeyi ucuz diye alan varsa sana inanıp beklemesin yıllarca, veya az zararı olan varsa cikipta gitsin başka hissede zararını kapatsı n.

Seni okuyunca umut bağlıyor ortak, yanlış yönlendirme bence.saygılar.

.

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

8.  Alıntı Originally Posted by elez Yazıyı Oku
    Genel yönetim giderleri altında seçim harcamaları için devlet kuruluşlarının içi boşaltılıyor.Ne karı gelecek.Seçim çalışmaları zaten başladı.Yani kar bu gibi devlet şirketlerşnde hayal....
    Sana aynen katılıyorum, hatta bu yönde duyumlar gelmiyor da değil, baskıyla genel müdür gönderiyorlar, yoksa onuda göndermeyecekler, geleni de ayni yonde kullanıyorlar, gelende hem.onlara hem kendisine çalışıyor, yumaklı örnektir, 5,30 larda çıktı verdi gazi hisseyi birilerine milyonlarca 5 40 lardan sattırdı, ve 3,50 lere kadar indirip topladı lar tekrar, herşeyi karşılıklı yiyerek götürüyorlar. Kimsede hesap sormuyor. Bu şirket hükümetin arpaligi olmuş artik, malesefki bizide aldattılar. Düzelmez bu hisse, birdaha bırak 9 û 7 yi dahi bir kaç yıl içinde görmez. En fazla 5,50 görürse iyi.ytd

Sayfa 129/928 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179229629 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •