İlk önce AVWAP grafiğimizi paylaşmak istiyorum...
bu grafikte hangi işlem seviyelerinde yoğunluk olduğunu kolayca görebiliyoruz. Geçen hafta benzer bir şeyler sorulmuştu ama müsait olamadığım için cevap veremedim...
Grafikte 2 türlü hacimsel ağırlık merkezi gösterilebiliyor.
- Birisi oluşan yoğunluk seviyesi...
- Diğeri ise destek/direnç seviyelerinin de belirlendiği AVWAP ortalama fiyatlar...
Bu grafiğe göre düşüş trendi boyunca;
- 73.5 ve 92.5 seviyelerinde yoğun işlemler olmuş. 73.5 üzerinde kaldığı sürece 92.5 arasında çok fazla işlem olmamış diyebiliriz ve oraya erişmesi de bu nedenle kolay olabilir...
- AVWAP 'a göre de 82 - 92 arasında güçlü direnç olması beklenir. Zaten daha önce de bu seviyelerde zorlanmıştık...
Eğer olası bir TOBO yapacaksa da zaten bu seviyelerde formasyonu oluşturması beklenir. Tüm yollar aynı direnç seviyelerine çıkıyor. O nedenle bir süre daha, bu şekilde kıvranmaya devam edecek gibi görünüyor...
Daha önceki 65 ara desteği de çalıştı ve yükselir gibi yapıp yeniden düşüşe geçti. Bana öyle geliyor ki, ana destek olan 61.5 seviyesini de gösterebilirler...!!!
Esas mesele 61.5 'in görülmesi değil; daha aşağılara doğru düşüp düşmeyeceğidir...???
Eğer düşüş devam ederse 41 seviyesi kaçınılmaz olacaktır. Çünkü bu seviye daha büyük bir dönemin desteğini ifâde etmektedir...
Geçen defa 80 altını beklemediğimi; 61 seviyelerinin farklı bir sayımın seviyeleri olduğundan bahsetmiştim. 80 'de durmadık, demek ki bahsettiğim o farklı sayım gerçekleşti...!!! Ben olmasını beklemiyordum ama sanırım piyasa hızla aşağıya gidince bizim tahtacı da "fırsat bu fırsat" deyip aşağıya bırakıverdi...!!!
Demem o ki;
- Eğer yine olası bir olumsuz durum olursa bizim tahtacı en önde gider ve 41 kaçınılmaz olur...!!!
- Yine de öyle olacaksa da bile yine 82-92 bandını test edeceğini düşünüyorum. Eğer bu bandı geçemez isek, o zaman korkmam gerekir...
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Yer İmleri