Sayfa 129/186 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179 ... SonSon
Arama sonucu : 1481 madde; 1,025 - 1,032 arası.

Konu: PETKM - Petkim Petrokimya Holding A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    31.12.2024 değerleme kuru 35,22
    18*03 kur 36,60 hedi oldun 37 1,3 milyar usd açık var 37-35,22=1,78 toplam kur zararı 2.4 milyar olur (ticariborç finansal borç)
    finansal borç yaklaşık 1 milyar usd senelik faiz ort%9 olsun 3 ayda 25 milyon usd faizden gelecek toplam faiz kur yaklaşık 3.2 milyar tl geçen yıla göre oldukça az bir fnansal gider
    amortisman çeyreklik 1 milyar civarı gelir liman değer düşüklüğü sebebi ile amortisman düşecek
    **star son iki çeyrek olumsuz gelmişti bu çeyrek stardanda katkı gelir
    **stra arsa son çeyrek 3 küsür milyar zarar yazdı o da gelmeyecek
    ***stoktan en az 2 milyar kar yazar
    ****ciro ve kko iyileşme ve faaliyet karında iyileşme görünecek
    dipten dönüş fiyatlanır ama paniğe gerek yok daha 1 aydan uzun süre bilançoya zaman var
    fiyatlama 7-10 gündede yapabilir
    şuan herşey olumlu petkim için
    özellikle berbat 4. çeyrekten sonra
    Katılırım ayrıca bu rakamlar finansallar kapanmış hali sonrasında alınmış, yapılandırılmış veya borçların ödeme yapıldığı durumlar mevcut, onu da ilk çeyrekte göreceğiz. Ytd

2. rusya gazprom büüyk zarar açıklamış, 12 milyar doalr, doğrudan yada dolaylı etkisi olur mu, gazpromun socarla bir bağı varmı.

3. 15 sene (yazı ile onbeş sene) önce doalr bazlı Netaş grafiğini çok beğenir ve takip ederdik, aylık grafik. O zamanlar 90 lı yıllarda netaşı nortel almıştı, 150 dolar görmüş, sonra netaş 3 dolara düştü. Derken petkim bu netaş grafiğine çok benziyor, ama o 15 sene nerede, 2025 mi 2030 mu.

4.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Ziyaretçi 1 hala. sayı artacak mı acep. Ytd
    Sayımız hem üye hemde ziyaretçi açısından artmış. Yarın fed var, öncesinde piyasaya verdiler savaş haberlerini yine düzeltmesidir diye umuyorum.
    Fed tarafından da bakarsak faiz öncesi bu haberlerle ile zaten Şahin takılıyordu.
    Yarın faizi pas geçerse eğer güvercin cümleler kurarlar, faiz indirimi yaparlarsa da Şahin kalırlar.
    Pandemide değiliz ki, önünde sonunda faizlerde normalleşecek. Piyasayı silkelemekten öte değil diye şahsi fikrimi de ekliyim. Ama yatırım tavsiyesi olmadan. Ytd

5.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Manukyan borsada çöküş bekliyormuş sizde burda kavga etmeye devam edin. Eccük fışkırttırıp marj açalım malları itekleyelim deye uğraşan yok
    Fışkırttırıp fışkırttıracağı hepi topu 18.61 miş yani dün spenc hc nin verdiği 1853 rakkamı nokta atışı olmuş
    Manukyanın dediği olursa
    Yandı gülüm ketenhelva
    Umarim olmaz

https://youtu.be/3PLIa3zFqt4?si=kX63UMPjwKFao4kw
    Hamdım Piştim Yandım

6.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Cuma günü 1858 üstü beklentim vardı. Ama hacimsizlik ve indikatörlerdeki şişkinlik ile biraz soğutma havası var gibi algıladım. Ha bu demek değil ki yükselmez ya da düşmez. Daha öncede fikrimi paylaştım şortcu ve spotcuların durumuna göre yol alacak gibi. Teşekkürler mor menekşesiz paylaşım için. 😊 Ytd
    Benim beklentim buranın üstüne atmasıydı, günlükte 1808 ara destekti ve altında 1756 var, haftalıkta ise 1794 bendeki çizgiler. Bu yüzden yatırım tavsiyesi değil herkesin tuttuğu pardon çizgisini kendi bilir. Ha birde önemli günlük bulut çizgimiz 17.99.. ytd

7. https://youtu.be/oFXvo-f3h0s?si=1op0S9MQoxztRzp2
    Dert bende derman sende diyor ışın Karaca
    Ytd

8. Herif malları itekleyebildiyse yani bu becerisini yapabildiyse şayet,
    İki secenek mevcut
    1-Çıktığı hızla geri gelir
    2-yeni dip tazeler
    Yok bu becerisini yapamadıysa
    Tek şık kalıyor geriye
    Mecbur tutucak ve dökülenleri topluyacak
    Hamdım Piştim Yandım

Sayfa 129/186 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179 ... SonSon