Sene 2001...Bolu'da Harekât Eğitim Şube müdürüyüm...Gerede'ye denetlemeye gittik komutanla; Osman Ödemiş albayım...Allah rahmet eylesin çok iyi insandı...General yapacaklar diye göndermediği koli çeşidi kalmadı Ankara'ya ama olamadı...O sene emekli ettiler 1 ay sonra da vefat etti...Mekanı cennet olsun...Neyse...Faili meçhul dosyalara bakıyoruz...O dönem birileri birilerini kesip kesip yol kenarına atıyor...Bolu-Gerede arasındaki otobanı kastediyorum...Bu tip olaylar "buluntu ceset" şeklinde adlandırılır, yani teknik tanımlaması bu ...Üzerinde kimlik var; sistemden parmak izi ya da DNA karşılaştırması çıkarsa da kimliğini tespit edersen fazla sürmez 10 gün içerisinde aydınlanır olay...De, paramparçaysa, üzerinde ne bir kıyafet, ne bir kimlik, iz emare yoksa gayet zordur suçluyu bulmak ama imkansız değildir...
Bir yıl önce olmuş bir olayın dosyasına bakıyoruz abi: Bir kadın cesedine ait...Kimliği belirlenememiş, haliyle failler de belli değil...Az önce dediğim gibi bu tür olaylarda maktülün kimliğini tespit etmek yolun yarısıdır ...Bir ara otopsi raporunda takma dişler yazılı olduğunu farkettim, hatta 1-2 ufak ayrıntı daha yazılmış konuyla ilgili...Ufak ama çok önemli...Naçizane işte buna tecrübe diyoruz, keza karakol komutanı genç bir çocuk; görmemiş geçirmemiş...Savcılıklarımız -maalesef- günü kurtarmanın peşindeler olay çokluğundan...Hem savcılık hem de karakoldaki dosya, rafta, ilk günkü gibi öyle duruyor anlıyacağınız...Ankara'ya Kriminal'e bile gönderilmemiş olay yerinde bulunan bu dişler...Velhasıl, rapordan yola çıkarak ne zaman, hangi diş sökülmüş, hangi diş törpülenmiş, hangi dişte hangi malzeme kullanılmış bilmem ne derken girdik buradan mevzuya... Diş Hekimleri Odası sağolsun, tuttukları protokol defterleri sayesinde dişleri yapan firmayı bulduk...Oradan maktülün kimliği çıktı, gerisi zaten çorap söküğü gibi geldi...
Bendeniz, gizlisi saklısı; arka planda herhangi bir katakullisi olmayan, Sv. Coutionary'in başlığında da yazdığım gibi meslekten kalma algoritmalara sahip biraz sıyrık çokça hasta bir adamım...Değişik alternatif araçlarının, ki bu enstrumanların hemen hepsine ait bir başlık var forumda, bu başlıkta tartışılıyor olmasını gayet manidar bulduğumu ifade etmek isterim...İşbu analizimde tartışanların geçmişi de önemli tabi...Son tahlilde zorunlu BES'e olan kadim itirazlar bir nebze olsun anlaşılabilir bir şey ama bu tür stratejilerle BES'e yönelik saldırılar...Ha, isteyen istediği yerde istediği şeyi yazsın bence hiç bir sakıncası yok bilakis getirisi var; en azından Borsa Genel'deki en az tıklanan başlık olmaktan kurtulur -belki- burası... Yazdıklarımızın daha fazla kitleye ulaşması açısından işime gelir yani...Mesaj tartışma amaçlı değil bilgi babından...
Yer İmleri