Sayfa 129/215 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179 ... SonSon
Arama sonucu : 1717 madde; 1,025 - 1,032 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Evet, bileşik hesaplamıyor.
    yani artan lot miktarı karı yada zararı artıracak derken aslında temettü vergisi nedeniyle dezavantajda oluşturuyor..Fakat fiyatının daha aşağılara çekilmiş olması psikolojik birşekilde alıma neden oluyor....düzenli yıllık gelir olarak algılanıyor..ama temel analizi sağlam kağıt mutlaka tekrar eski fiyatına geliyor.İşte bu yüzden temeli sağlam kağıtlar almak lazım.sürekli karını artıran,karını paylaşan sanayi kağıtlarını tercih etmeli.Temettü miktarının artması karın artması anlamına geliyor.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by hayri71 Yazıyı Oku
    [IMG][/IMG]

Buda 2.dönem portföy 27.10.2017 27.01.2018
    evet Allah utandırmasın.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    quinstockda keşke sadece yüksek bedelsiz verenlere göre bir sistem olsaydı...test edebilseydik keşke..

4.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Erhan bey,

Haklısınız, bizim data sağlayıcılarımız toplam getiriyi yansıtıyorlar. Yahoo, close ve adjusted close olarak 2 farklı hesaplama yapıyor. 5 sene öncesinin adj. close değeri ile bugünün close değerinin farkı gerçek performansı veriyor. Bu değer bizde otomatik eklenmiş olarak görülüyor. Yanlış bilgi verdiğim için özür diliyorum.
    önemli değil hocam gerim gerim gerilmeye gerek yoktu olabilir bende taa ozmanlar bilmiyordum. Yahoonun diğer türlü gösterdiğinide man arkadasımız sayesınde keşfetmiş olduk. Onada ben teşekkür ediyorum.

Tamam konu kapandı.

Ben seviniyorum, bir kişi daha bu meseleyı ogrenmıs oldu.

Simdi bensizken biri tutarda atıyorum yaw sen ne diyorsun git crdfa al temettü kralı şampiyonu vesaire bankalar bile bu kadar faiz vermiyor adam faiz üzerinde temettü veriyor. bak hisse 1 lıradan almıs olsan 1,43 e gitmiş %43 burdan.

ee bir sürüde temettü var mis gibi para ne ugrasıyorsun yaw diye;

bir baskasına tavsiyede bulunacak olursa.

O noktada demelisiniz ki dur yolcu buradakı hesabı yanlıs soyledın dogrusu su sekılde olacaktı.

Ve vesaire.

En azından her seferınde form beni KÖTÜ çocuk ilan etmez )))))

Bunu yaptıgınızda benim yasadıklarımı cok yasıyacaksınız ozman beni daha iyi anlayabiliyor insanlar.

)

diyeceklerki size hocam nee oo bu al satcı bu trader gıt coplugune buradakı ınsanlar sole bole yapma vesaire.

Temettü düşmanı ilan edenlerde olacak

Ama siz hemen diyeceksiniz dur yolcu biz temettü karsıtı değiliz.

Ama ADAM GİBİ HİSSEDEN TEMETTÜ ALALIM KIYTIRIK HİSSELER %500 temettü versede boş.

TV verimlilik oranı dogru bır kıstas olmuyor malesef.

Git froto al gözünün çapagını yıyeyım : baska ne var TAVHL al gözünün yağını yıyeyım SODA al kaşını gözünü yalayayım :D

Bunlarda temettü veren hatta sapa sağlam hisseler.

Ama bana KIYTIRIK bır hisse sırf tv si % bilmem kac diye şu hisseyi aldım deme yeter.

Yoksa karsıtlık marsıtlık yok git temettü 25 endeksınden ama adam gibi hisseleri seç.

VAllahada billahada formun en bilinçli ve en saglam iş yapan yatırımcısı ilan edeyim seni.(birşey ilan etmek haddıme değil meczi anlamda)

Anlatabildimmi benim derdim temettü memettu değil birşeyleri dogru bılelım ve öyle uygulayalım abi.

kusur işlediysemde ben özür dilerim hocam kusura bakmayın topık sakınlerıde kusura bakmasın
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

5.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    quinstockda keşke sadece yüksek bedelsiz verenlere göre bir sistem olsaydı...test edebilseydik keşke..
    Vardır da pro versiyondadır. Bana ağır gelir

6.  Alıntı Originally Posted by cesar Yazıyı Oku
    Benim portföy konuşulmuş. Ben de merakla bekliyorum sonucunu. Ama kıyasımız nedir?

Sistemi eleştirenler yerine ne koyuyor. Bu on kağıt daha iyi gidecek ve bu sebeplerden mi diyorlar?

Kısa vadede borsa sıçtı. Hangimizin sistemi başarılı bunu uzun vade göstermez mi?

Bu arada ben bahsedilen programı kullanarak kendime başka bir formül uygulamaya da başladım.

O formül ben de saklı kalsın. İlerde bir gün ömrümüz olur da başarılı olursak yazarım

O formüle göre alınan hisselerim de şunlar. Bugün başladım

Alkim
    Alka
    Anele
    Despc
    Erbos
    Petkm
    Tekfen
    Uluse
    Ereğli
    Tüpraş

Temettü ve bunu uzun süre devam ettirmeyi düşünüyorum. Temettü de disipline bağlı kalmaya niyetim yok ama bu hisselerde disiplini bozmayacağım

Temettü portföyünde yüzde 3 kar eden olursa satıp listeden elimde olmayanı ve en ucuz olanını almayı planlıyorum. Yani orda da hep malda kalacağım ama böyle kar edeni satarak. Bakalım ya nasip

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yaklaşık yirmi gün olmuş bunu yazalı.

3,97 alınan alka 4,61
    22,26 alınan alkım 24,28
    2,60 alınan anele 3,41
    3,39 alınan despec 3,62
    69,50 alınan erbos 75,60
    7,94 alınan eregli 8,51
    6,08 alınan petkim 6,42
    11,56 alınan tekfen 12,96
    119 alınan tüpraş 134,30
    16,90 alınan uluse 18,01 olmuş.

vize krizinin olduğu gün borsa 100 bini aşağı kırıp ordan hafif boynunu yukarı uzatınca 100 bini geçince gözü kapalı dalmıştım...

temettü portföyünü tamamen bıraktım. kendime muhafazakar ve agresif olmak üzere iki portföy yaptım. bu muhafazar dediğim. agresif dediğime de bilanço dönemi bitince temettü portföyüne koyduğum parayı koyacağım. temettü portföyden dediğim gibi yüzde 3-5 yapanı postaladım.

şu ana kadar açıklanan bilançolardan

eregl
    jantsa
    tavhl
    sasa
    çemtaş

muhafazakar portföye uygun olarak çıkıyor. son bilanço tarihine kadar bunlardan daha yıldız bilanço gelirse ilk on yeniden şekillenecek ve oyuna dahil edilecek.

7.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    hocam ben bedelsize göre hisse seçiminide TV kriterine göre seçimide cok dogru bulmamaktayım.

Bilanco rasyoları en saglamı yaşar beyin eğitimine katıldınız mı bılmıyorum ne güzel de cıkıyor yukarı gıden hısseler bilancoda.

Bilancosu saglam olsunda İster TV versin İster bedelsiz ikisinide alırım. ;)
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

8. Erhan bey,

Belki yine 150 sayfa yazacaksınız ama t.verimine göre portföy seçimine istinaden hatalıyım demedim. En baştan söylediğim gibi, temettü endekslerinden bu kritere göre seçim taraftarıyım. İsteyen bist-tüm yada herhangi bir endeksten seçebilir. Bu konu, bugün üzerinde tartıştığımız konudan tamamen farklı bir konu.

Temettü veriminin hisse ve endeks getirileri üzerine etkilerinin incelendiği ve Gazi üniversitesi iibf tarafından yayınlanmış bir çalışma :

http://iibfdergisi.gazi.edu.tr/index...rticle/view/84

Sayfa 129/215 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •