Sayfa 1299/1312 İlkİlk ... 299799119912491289129712981299130013011309 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 10,385 - 10,392 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by Yıldız Tozu Yazıyı Oku
    Ben kiracı olarak halen beklediğim tek şey var burayada yazıyım.

%1,2 - %1,5 oranda kredi 180 ay; aylık ödeme belgelenebilir gelirin %60'ı ; evin değerininin en az %80 sına kadar kredi imkanı; deprem yönetmeliğine uygun ; iskanı alınmış kat mülkiyet tapulu sıfır veya maksimum 10 yaşında 2.el evler.

Şunları içeren birşey olsa orta direk diye tabir ettiğimiz çoğu kişi ilk evini alır.
    Tanımı ne kadar spesifik yaparsanız. Fiyatı o kadar yukarı çekersiniz.
    Hikayede ilginç olan şu, müteahhit evi yatırım amaçlı yapıyor. Para yatırıp para kazanacak. Arazi sahibi yatırım için araziyi müteahhite veriyor. Bir koyup iki alacak.
    Ama evi alan biri yatırım amaçlı almamalı.
    Bu önermede bir sorun var bence.

Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Konut, barınma sorunu ile ilgili yine finansal kararlar alınmış !!!

Bir kere de ; şu kadar arsa ürettik vatandaşa, diye bir karar duyamayız ....

Çıkar grupları ;

Biri , yeni taksi plakası çıksın istemez...

Diğeri, açıkta gıda satışı için ruhsat verdirtmez ....

Anlatılmak isteneni ; anlamayan (işine gelmeyen) cevaplamaz ise sevinirim!
    Çözümü basit olan konular çözümlenmediği zaman genelde başka grupların çıkarına ters olduğu akla gelir ama taksi sorunu biraz farklı. Bence taksi sorunun çözülmemesi taksicilerin işini bitirecek, Uber, Martı vb şirketler yerlerini almak için hazırda bekliyorlar.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

3. Ortalık toz duman olunca baktığım tek şey büyük resim...

Büyük resimde 2030 Mülkiyetsiz yaşam projesi varken size 2nci ve 3ncü evlerinizi almanız için kredi kolaylığı sağlanacağını mı zannediyordunuz? Bu kadar saf olmayın.

Dün geceki karara şaşıranlara ben de şaşırıyorum..

Bundan sonra Birden fazla evleri sadece kendi şirketleri alabilecek. Diğerleri de şirketlere kiracı...

Ama seçim öncesi ilk evi alacaklar için kredi kampanyası yapacaklarını hala düşünüyorum. O konuda iddialıyım. Hala seçim diye bir şey var ve hala kazanmak zorundalar... (Zaten 180 ay 1,20 faiz konuşulmaya başlandı bile bir iptal olacağını düşünmüyorum o konuda)

Dün geceki kararın dolar bazlı fiyatları düşüreceğini zannedenlere "Ahhh canıııım... Ne kadar da iyi niyetlisin" diyorum...

---------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

4. Ayrıca kredi gerçekten haksız rekabet oluşturuyordu bana kredi çıkmadığından dolayı ben hep cash aldım.

Adam ucuza 2 nci üçüncü evini çok rahat alabiliyordu. Yok öyle yağma...

Sen istiyor çok ev almak? Satacaksın Range'leri, arabaları, satacaksın hisse senetleri, satacaksın balon olmuş dağ başı tarlaları öyle alacaksın;)

Bazı şeyler gerçekten de kolay olmamalı...

Yok öyle haksız rekabet...

Ama dediğim gibi rasyonel bakarsam büyük resimde yukarıda anlattığım üzere mülkleri sadece kendileri almak istiyorlar. Halk ise bunlara kiracı...

----------
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

5. Dolar bazlı düşüş, sadece dün geceki karar değil, genel ekonomik gidişata göre olan fikrim.
    Şuan Mayıs ayına göre ortalama %10 düşüş var.
    2-3 yıl bu para politikası değişmezse dolar bazlı %20-30 düşüş bekliyorum.
    Ön görü bu, belkide sizin dediğimiz gibi tersi olur.

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Ortalık toz duman olunca baktığım tek şey büyük resim...

Büyük resimde 2030 Mülkiyetsiz yaşam projesi varken size 2nci ve 3ncü evlerinizi almanız için kredi kolaylığı sağlanacağını mı zannediyordunuz? Bu kadar saf olmayın.

Dün geceki karara şaşıranlara ben de şaşırıyorum..

Bundan sonra Birden fazla evleri sadece kendi şirketleri alabilecek. Diğerleri de şirketlere kiracı...

Ama seçim öncesi ilk evi alacaklar için kredi kampanyası yapacaklarını hala düşünüyorum. O konuda iddialıyım. Hala seçim diye bir şey var ve hala kazanmak zorundalar... (Zaten 180 ay 1,20 faiz konuşulmaya başlandı bile bir iptal olacağını düşünmüyorum o konuda)

Dün geceki kararın dolar bazlı fiyatları düşüreceğini zannedenlere "Ahhh canıııım... Ne kadar da iyi niyetlisin" diyorum...

---------

6.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Dolar bazlı düşüş, sadece dün geceki karar değil, genel ekonomik gidişata göre olan fikrim.
    Şuan Mayıs ayına göre ortalama %10 düşüş var.
    2-3 yıl bu para politikası değişmezse dolar bazlı %20-30 düşüş bekliyorum.
    Ön görü bu, belkide sizin dediğimiz gibi tersi olur.
    Sn Tasarrufçu,
    Sizi kast etmedim. Görüşlerinizin büyük kısmına değer veriyorum ama Her yerde ağız birliği etmişçesine "dolar bazlı konut fiyatları düşecek" propagandasına karşı bunu söyledim.

Bu arada benim görüşlerime gelirsek;

Kısa vadede (3-5 ay-1 yıl arası) dolar bazlı her ürün düşebilir. Yediğim gurme peynir bile anomali dönemlerde dolar bazlı düşüyor. Ama mevcutta görünen fiyatlar stoktaki raflardaki fiyatlar. Her kur atağı sonrası maliyetler artar ve ona göre yükselir. Yatırımlarımda Kısa vadeyi önemsemiyorum. Vade kısaldıkça yatırım kumara döner..

Konut fiyatları orta vadede düşmeyeceğini, aksine artacağını düşünüyorum. Uzun vadede ise ciddi anlamda artacak.

Nedenlerine gelince. Orta vade boyunca KKM kaldırılamayacak ve KKM olduğu sürece kur baskılanacak ve tüm ürünler dolar bazlı düşmeyecek, aksine artacak.

Uzun vadede ise doların zaten kendi enflasyonu var. Hem konut hem de diğer ihtiyaç ürünleri uzun vadede dolar bazlı artmak zorunda.

Bir de 2030 Mülkiyetsiz yaşam projesi varken, Konut fiyatları halkın ulaşamayacağı fiyatlarda olmalı ki insanlar şirketlere köle olabilsin... O yüzden konutların uzun vadede İnsanların tasarruflarıyla asla alamayacağı fiyatlarda olacağını düşünüyorum.

-----
    Bu arada vade kavramı izafi bir kavramdır. Herkes kısa-orta-uzun vade der ama bunu açıklamazlar.

Benim Konutta Kısa vade kavramım yukarıda dediğim gibi 3-5 ay-1 yıl arası

Orta vade: 1-5 yıl arası

Uzun vade: 5-10 yıl arası

Arada keskin çizgiler olmasa da bu şekilde...

Selamlar

-------
    Son düzenleme : vivatrader; 26-08-2023 saat: 14:30.

7.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Çözümü basit olan konular çözümlenmediği zaman genelde başka grupların çıkarına ters olduğu akla gelir ama taksi sorunu biraz farklı. Bence taksi sorunun çözülmemesi taksicilerin işini bitirecek, Uber, Martı vb şirketler yerlerini almak için hazırda bekliyorlar.
    Taksici lobisi sadece taksicilerden oluşmadığı için taksici aleyhine kimse doğru dürüst adım atamıyor.

Şöförlerin çoğu sabıkalı deniyor, sabıkalı çalışanların çoğunluk olduğu yerde de mafya at koşturur. Mafyanın olduğu yerde de kanun kural işlemez.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
    Çorum'un, Çankırı'nın ilçelerinde, mülteci olmadığı halde, göç verildiği halde, atanan devlet görevlileri dışında, kimsenin gelmediği halde, ev fiyatları düşmüyorsa, göçün, mültecinin bol olduğu büyük şehirlerde, ev fiyatları nasıl düşecek ?

Alınan karar doğru.
    Yatırım amacıyla ev alan, parasıyla alsın.
    Hatta hiç kredi verilmesin.

Ama muz fiyatları, çikolata fiyatları, hıyar fiyatları düşmeden, ev fiyatlarının düşmesini beklemek ÜTOPYA.

Malesef, çocuklarımızın, torunlarımızın, tek şansı MİRAS

Sayfa 1299/1312 İlkİlk ... 299799119912491289129712981299130013011309 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •