Arkada yer alan yer İstanbul Uluslar Arası Finans Merkezi bankalar taşındı sanırım artık orda iş yapıyorlar reklamlarda gördüm. Buna göre göç te zaten İstanbul'a doğru oluyor.
Siyasi veya devlet politikası veya başka bir şey diyin farketmez; büyükşehirler için en bürük sorun yoğun göç.
Göç ; Anadoludan iş bulmak amacıyla gelenler, okumak için gelenler vs.
Ülkemize giren suriyeli,afgan,paki, falan fıstık herkes bir şekilde büyükşehirlere geliyor.
Siz tüm çalışma hayatını istanbul, Ankara , İzmir'e ,Mersin, Antalya, Kocaeli,Sakarya'ya çektiğinizde oluk oluk insan akıyor buralara.
Böyle olunca yoğun bir barınma krizi yaşıyorsunuz. İstanbulda ev yapmadık yer yok. 50 sene sonra beton çöplüğü olacak.
Çalışma yaşamını çeşitli illere yayıp buralara terse göç yaşanması lazım.
Finans Merkezini yaptın en az 10.000 kişi çalısacak aileleriyle 40 bin diyelim. Bunların yan kollarıyla, yeme içme,ulaşım, temizlik vs. hepsini ankaradan istanbula taşıdın.
Toplamda en az 5bin - 10 bin konut daha yapman lazım.
Ayrıca depremden dolayı oluşan zorunlu göç ve barınma sıkıntısı bunların hepsini üst üste koyduğumuzda ev - kira fiyatlarının uçması normal geliyor bana.
Bunu neden anlattım bilmiyorum yorum olarak bulunsun söylemek istedim.
Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...
Yer İmleri