Sayfa 1297/1312 İlkİlk ... 297797119712471287129512961297129812991307 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 10,369 - 10,376 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Konut, barınma sorunu ile ilgili yine finansal kararlar alınmış !!!

Bir kere de ; şu kadar arsa ürettik vatandaşa, diye bir karar duyamayız ....

Çıkar grupları ;

Biri , yeni taksi plakası çıksın istemez...

Diğeri, açıkta gıda satışı için ruhsat verdirtmez ....

Anlatılmak isteneni ; anlamayan (işine gelmeyen) cevaplamaz ise sevinirim!
    Mesela İstanbul'un neresinde arsa üretsinler?
    Bundan 5-10 yıl önce "akp her yeri betona boğdu" diyenler arasında ben de vardım, sen de vardın.
    Ben hala aynı şeyi söylüyorum, İstanbula daha fazla ev yapılmasın.
    Sence yapılsın mı?
    Daha fazla dolsun mu İstanbul?
    Merkezi geçtim, Silivrinin tarlaları bile sımsıkı bina dolmuş. Daha ev yapacak yer kaldı mı burada?

Özellikle "işine gelmeyen" cevaplarsa sevinirim.

Foto: Zincirlikuyu metrobüs.

2. Çok haklısın.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

4. Türkiye haritasında 80 tane daha başka şehir var.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

5. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Mülteci konusunu birçok başlığıa yazıyorsunuz. Önemli bir konu ama bu başlıkla ilgisi yok. Başlığı takip eden bizler için çok hoş olmuyor. Forum Yönetiminden bu konu için yeni başlık talep edebilirsiniz.
    Aslında en çok bu topiği ilgilendiriyor.
    Adam bu mesajları döviz ve mevduat topiklerinede koyuyor.
    Sık sık bu tip mesajları başlık önemli değil koyması bencede çok itici
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Yeni BDDK kararı ile konut piyasanın iyice yavaşlamasını bekliyorum. Eğer 2-3 yıl sürerse bu politika, konutta dolar cinsinden en az %20-30 geri çekilme olur.
    Tabi bu benim fikrim, kimseye yanıltmak istemem.
    Geçen ay satılan konut istatistiklerine bi bak istersen satılan konutların %70 den fazlası peşin yada senetle satılmış. Yani kredi kullanılmamış. Bu karar 1 yada 2 evi olupta yeni bir ev almak isteyenlere sekte vuracaktır. Çünkü onların zaten bir evi peşin alacak kadar parası yoktu. Şimdi krediyede ulaşamayınca ya alamayacaklar yada müteahhidin kucağına oturup banka faizide eklenmiş senetlerle evi ipotekli şekilde müteahhitten alacaklar.
    10 tane 15 tane evi olan zaten böyle bi şeyden etkilenmez almak istediği evi gene tiko para alır.
    Ha ev fşyatları dolar bazlı düşecek diyende dolarda sağlam artış bekliyor demektir. O durumdada maliyetler artacağından ev fiyatlarıda sadece dolara karşı değer kaybedecek ama tl olarak değerlenecek demektir.
    bir halt olacağı yok.

8. O esnada ; ''rant çetesi'' boş durmuyor...

Sayfa 1297/1312 İlkİlk ... 297797119712471287129512961297129812991307 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •