Arkada yer alan yer Ýstanbul Uluslar Arasý Finans Merkezi bankalar taþýndý sanýrým artýk orda iþ yapýyorlar reklamlarda gördüm. Buna göre göç te zaten Ýstanbul'a doðru oluyor.
Siyasi veya devlet politikasý veya baþka bir þey diyin farketmez; büyükþehirler için en bürük sorun yoðun göç.
Göç ; Anadoludan iþ bulmak amacýyla gelenler, okumak için gelenler vs.
Ülkemize giren suriyeli,afgan,paki, falan fýstýk herkes bir þekilde büyükþehirlere geliyor.
Siz tüm çalýþma hayatýný istanbul, Ankara , Ýzmir'e ,Mersin, Antalya, Kocaeli,Sakarya'ya çektiðinizde oluk oluk insan akýyor buralara.
Böyle olunca yoðun bir barýnma krizi yaþýyorsunuz. Ýstanbulda ev yapmadýk yer yok. 50 sene sonra beton çöplüðü olacak.
Çalýþma yaþamýný çeþitli illere yayýp buralara terse göç yaþanmasý lazým.
Finans Merkezini yaptýn en az 10.000 kiþi çalýsacak aileleriyle 40 bin diyelim. Bunlarýn yan kollarýyla, yeme içme,ulaþým, temizlik vs. hepsini ankaradan istanbula taþýdýn.
Toplamda en az 5bin - 10 bin konut daha yapman lazým.
Ayrýca depremden dolayý oluþan zorunlu göç ve barýnma sýkýntýsý bunlarýn hepsini üst üste koyduðumuzda ev - kira fiyatlarýnýn uçmasý normal geliyor bana.
Bunu neden anlattým bilmiyorum yorum olarak bulunsun söylemek istedim.
Yazdýklarým Yatýrým tavsiyesi deðildir.Kendi düþüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadýktan sonra kalaný biriktirme deðil , Birikimi ayýrýp kalaný harcamaktýr...
Yer Ýmleri