Sayfa 13/101 İlkİlk ... 311121314152363 ... SonSon
Arama sonucu : 806 madde; 97 - 104 arası.

Konu: orta vade model portföy ( temel-teknik-kademe analizi )

1.  Alıntı Originally Posted by se7en Yazıyı Oku
    Kağıdın dillenmesi...(herkesin o kağıttan bahsetmesi)

İşte pembe zamanların en alevli olduğu günlerden bir tanesinde, arkadaşlarıyla sohbete gittiği bir çay partisinde lâfı geçmiş olacak, beni arayarak â��Neclaâ��nın kocası Ereğli almış, çok para kazanmış, sen de aldın mı? veya â��benim de yastık altında bir 500 dolarım vardı, bana da bir şeyler alır mısın?â� diye sorar. İşin kokusunun çıktığının bundan daha iyi bir sinyali olabilir mi? Düşünün bir kere. Daha düne kadar bırakın Ereğli şirketini, ülkede İMKB diye bir kurumun bile varlığından haberi olmayan benim öz annem bile duymuş. Bu küçük anekdotu şöyle ele alalım. Eğer bu bilgi benim anneme de gitmişse, daha gidecek neresi kaldı? Benim bildiğim kadarıyla, benim annem bu bilginin bu ülkede gideceği en son insan. Annem de alırsa herkesin almış oluğu alenen ortada. Annem o uçurumun en ucunda oturuyor. Bu bilginin gidecek başka bir durağı yok.

Ana boğa trendlerinin bu son aşamasında, yine teknik analiz jargonunda â��daha büyük budala sendromuâ� denilen bir oluşum ortaya çıkar. Pembe dünyanın ve ardı arkası kesilmez kârların büyüsüne kapılan yatırımcılar aşırı şişmiş fiyatlardan alım yaparlar. Burada beklenti, aldıkları senetleri daha da yüksek fiyatlardan alacak olan daha büyük bir budala bulmaktır. Daha büyük budalalar çıkar ve daha fahiş fiyatlardan alım yaparlar. Onların da umudu daha da büyük budalalar bulmaktır. Bu süreç sürer gider. İlk budalalar diye isimlendirilen yatırımcılar para kazanırlar ama daha büyük budalaların sayısı gittikçe azalır. Sonunda da anneme kadar gelip tükeniverirler. Artık ülkede alım yapacak daha büyük bir budala kalmamıştır. Sonuç barizdir. Eski bir Wall Street deyişiyle bitirelim: â��Taksi şöförleri tüyo vermeye başladığında tepe gözükmüştür.â�
    Hepimizin hayatında bu tür bir â��annemâ� kişiliği bulunur. Bu bazen alt kattaki kasaptır, bazen Almanyaâ��dan arayan eski dostumuz, bazen mahallenin taksi şöförü, bazen de o 21 yaşındaki â��yatırım uzmanıâ�. Önemli olan bu kişiliğin ortaya çıktığı anı tespit etmek ve pembe hayattan çekilmeyi olası kılacak olan davranış biçimleri ve disipline sahip olmak.

alıntıdır...
    bu paylasim icin cok tesekkur ederim...

sanirim ali persembe nin kitabindan bir alinti....

bu tur paylasimlari ara ara yaparsaniz mutlu olurum cunku bence hisse konusmaktan cok daha faydali ...

tekrar tesekkurler ...

2. Aksakal ustadim gercekten ayri bir forum olmus ben cok anlamam ama borsadayim mahalle dilinden bana tavsiyeniz nedir alimda ne onemli ve hangi kagitlar abc diolar ben anlamiom saygilar hayirli kandiller

Avea inTouch 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by Byzombi Yazıyı Oku
    Aksakal ustadim gercekten ayri bir forum olmus ben cok anlamam ama borsadayim mahalle dilinden bana tavsiyeniz nedir alimda ne onemli ve hangi kagitlar abc diolar ben anlamiom saygilar hayirli kandiller

borsaya dair bilgi duzeyiniz bahsettiginiz seviyedeyse size tavsiyem borsada yatirim yapmamaniz olur ...

lutfen yanlis anlamayin kesinlikle samimi bir tavsiyedir....

kendi kardesimede soyledigim budur ...

arsa alin uzun vadeli dusunuyorsaniz ....

4.  Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    borsaya dair bilgi duzeyiniz bahsettiginiz seviyedeyse size tavsiyem borsada yatirim yapmamaniz olur ...

arsa alin uzun vadeli dusunuyorsaniz ....
    Ben genelde 4 bolup ayni miktar dustukce alip ust kademeye gelince satiyorym ama kendimi gelistirmek istiyorum acikcasi

5.  Alıntı Originally Posted by Byzombi Yazıyı Oku
    Ben genelde 4 bolup ayni miktar dustukce alip ust kademeye gelince satiyorym ama kendimi gelistirmek istiyorum acikcasi

borsaya dair genel dusuncelerimi ilk sayfadan itibaren belirttim ... ilerdede gerek hisseler uzerinde konusurken gerek borsa genelinde paylasimlar olacak ... eski yazilari okursaniz. benim yatirim tarzimi ve mantalitemi anlarsiniz...

ama dedigim gibi borsa gercekten yogun mesai ve bilgi birikimi isteyen deneyimin olmazsa olmaz oldugu bir alan ..

birde tabii yatirim miktariniza bagli ...

6.  Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    borsaya dair genel dusuncelerimi ilk sayfadan itibaren belirttim ... ilerdede gerek hisseler uzerinde konusurken gerek borsa genelinde paylasimlar olacak ... eski yazilari okursaniz. benim yatirim tarzimi ve mantalitemi anlarsiniz...

ama dedigim gibi borsa gercekten yogun mesai ve bilgi birikimi isteyen deneyimin olmazsa olmaz oldugu bir alan ..

birde tabii yatirim miktariniza bagli ...
    Tsk ederim en basindan okuyacam kafama takilanlari sormam sizi rahatsiz etmez ins

7.  Alıntı Originally Posted by Byzombi Yazıyı Oku
    Tsk ederim en basindan okuyacam kafama takilanlari sormam sizi rahatsiz etmez ins

hisseler uzerinde soru cevap yapmiyoruz fakat okuduklarinizdan borsa geneline dair sorulairniz olursa ve yardimci olabilirsek seve seve ...

ama rekrar tekrar soyluyorum sirf sizede degil okuyan diger arkadaslarada onerim bu ...

isiniz bu degilse mesainizi borsaya ayiramiyorsaniz teknik analiz temel analiz bilanco okuma kademe okuma takas analizi vs bilmiyorsaniz bu isten uzak durmak en guzeli ...

8. Tsk ederim iyi niyetinizden dolayi

Sayfa 13/101 İlkİlk ... 311121314152363 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •