Bence bilanço fena değil olumsuz olacak bir durum yok...
Bence bilanço fena değil olumsuz olacak bir durum yok...
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
Rakamlar baya beklenti altı. Hem ciro hem net kâr (beklenti 1.4 milyar). FAVÖK rakamını ne olduğu belli olmayan "yatırım faaliyetlerinden gelirler" şişirmiş. Önceleri yıl sonu 20 HBK üreteceğini varsayıp 7 FK'dan 140-150 TL'yi mantıklı buluyordum ve teknik olarak da bu rakamlar destekleniyordu. Ancak beklentiyi önce 17 HBK ve 119 TL fiyata -ki 118-125 aralığından bahsetmiştim- revize ettim, bu sonuçlardan sonra 14 HBK yolu açıldı ve bir alt destek 95'e kadar basarlar diye düşünüyorum. 2 aydır basıyorlar zaten diyeceksiniz ancak bana göre bu bilanço fiyatlanmadı.
Bir de anlamadığım bir nokta var: 6 aylıkta 3.6 milyar net kâr vardı, üçüncü çeyrekte 400 milyon kâr geldi ancak 9 aylıkta 4.4 milyar kâr görünüyor.
Herkes kendi kararını kendisi versin. Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Ayniyle katılıyorum .Zaten Tera Yatırımın uzman analisti de 97.40'ın oldukça güçlü ve kırılması zor bir Destek olduğunu ancak Hissenin de fazla gecikmeden oralara gideceğini söyledi..Benzeri büyüklüğündeki Hisseler son 4-5 yılda 10-20 kat yükseldiler..Ülker 6 Milyar Dolar borcu nedeniyle onlara katılamadı ve bizlere Alım fırsatı verdi..O bakımdan önünde çok uzun bir yolu var..Borçları ise bu yıl iki defada olmak üzere yaptığı ikrazatlarla 1 milyar Avro..Ama o para ile de para kazanıyor bu Baskılanan Kurlar sayesinde..Diğer bakiye borcu da 200-300 Milyon Avro dolayında..2024/3 Döneminde kâr yazamadı ama yaptığı ertelenmiş vergi borçları ödemeleri ile düze çıktı gibi.
Forum kurallarını okumak için tıklayınız
Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..
Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.
Vergi gideri demek istediniz galiba. İlk iki çeyrekte 1.7 milyar civarı toplam vergi gideri vardı. Bu çeyrek de 733 milyon görünüyor. Net kâr rakamını eriten bir faktör olduğunu söylemek zor diye düşünüyorum. Bana göre iki faktör var: İlki yüksek finansman giderleri. İkincisi daralan brüt kâr marjı. Bu marjın daralmasında ciro mu (iş yatırım beklenti 19.9 milyar, gerçekleşen 18.1 milyar) yoksa maliyetlerdeki artış mı etkili oldu bilmiyorum ancak beklenti altı gelen ciro rakamına bakılırsa ciro kaynaklı gibi duruyor.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Yer İmleri