Sayfa 130/1000 İlkİlk ... 3080120128129130131132140180230630 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 1,033 - 1,040 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII

1.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Bence sizin dediğinize en uygun ülke Makedonya, ohrid olabilir. Hem ucuz hem uçakla 2 saat gibi. Türklere de düşmanlıkları yok diye biliyorum...
    Makedonya'nın büyük kısmını gezdim. Ohrid aslında diğer kısımlarına göre daha az Türk etkisi hissedilen bir yer. Ancak gerçekten güzel bir coğrafyası var. İnsanı güzel. Ortamı güzel. Ulaşım kolay. Türkleri seviyorlar. Her şehirde Türk nüfus var zaten. Irak Türkmen bölgesine kadar bence de Makedonya, oranın da Arnavutluk ve Karadağa yakın kısımları düşünülebilir. (Üsküpte pek bi nane yok).

2. sosyal medyada a.k patisi isvece ambulans ucak göndermekle yine reklam yapmış. neymiş isveçliler oradaki adamı eve yollamışlar bakmıyorlarmış. Bu noktada bildiğim isvecte sokağa çıkma yasağı vs yok, sürü bağışıklığı metodu izleniyor, maske satışı vs serbest bu ailenin orada maskeyi bile bulamaması biraz ilginç geldi. 2. incisi semptomlarınız cok agır değilse burada ne oluyor zannediliyor her gelene hastane yatağı mı veriliyor. Gecen daha bir öğretmen arkadaşın abisi ve cocuklarında ailece virüs pozitif çıktı, ilaçla eve karantinaya gönderildiler. Hatta çevrelerine daha takip için teste bile gelinmemiş. Yani birşeyden reklam yapıp ne büyük ulusuz vs böbürleneceğine biraz soğukkanlı yaklaşmak lazım bu işlere.Mesela bakanı kutlayan twitter rumuzları, ilginç , bazıları : ibrahimserbesto1,prnxhanım7788656,avrpltrkler,lnyx 7788960.Ne kadar gercekçi duruyorlar değilmi.

Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Ha hayalse o kolay . Ben de ege denizinde küçük bir ada satın almak isterdim . Küçücük bir şey. Eker biçer, dünyayla ilişkimi keserdim .
    Aynı fikirdeyim. Bu ülke insanı yoruyor. Sürekli bir kavga ve mücadele ortamı var. Hayat bu kadar zor olmamalı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

4.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Aynı fikirdeyim. Bu ülke insanı yoruyor. Sürekli bir kavga ve mücadele ortamı var. Hayat bu kadar zor olmamalı.
    Iste bu nedenle, cocuklarin gelecegi dusunulerek bir ulke secimi yapmak gerek.

Bu tur toplumlardan, dunya gorusu cagdisi olan olusumlardan uzak kalmak lazim.

Ailece gittiginiz toplumlari dislayip, kendi kulturunuzu empoze etme-me-niz lazim, bu ilk nesil icin cok zorlu bir surectir ama cocuklar rahat eder, en azindan onlar, bugun bizim yasadigimiz bu tur zavalli toplumlarda yasamazlar.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    GREEN-BANK-FORMEL'üne göre iyimser hesaplara göre bir galakside 45.000 medeniyet olan gezegen olma olasiligi var.
    Dikkatli hesaplamalarda 1, kötümser hesaplamalarda 0 medeniyet olabilecek gezegen var.

Yeni bulunan gezengenler cercevesinde bu hesapta degisiklikler olabilir.

Ama evrende bizden baska medeniyetler olma olasiligi bence cok büyük.
    Daha dogrusu inancim bu.
    Ben de acaba uzayın başka bir köşesinde acaba bizim gibi insanlardan oluşan, gezegen ve atmosfer özellikleri bizimkiyle örtüşen başka bir dünya ve medeniyet var mı diye merak ediyorum. Üzerinde değişik ülkeler olan, tabiki illa Türkçe, İngilizce, Almanca değil de x, y, z vb kendince dilleri olan, kendi tarihlerini tutan, kendilerine ait dinleri inanışları olan bir medeniyet...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6. Ben 1983 yilinda Avustralya'ya gittim.

Orada. Sydney'de, Bonday Junction diye bir semtte kaldim.

Yani 1980 askeri mudahalesinden hemen sonra.

Orada, Turklerin yogun olarak yasadigi Auburn diye bir semt var, orada, 3 sene sonra, hala birbirleri ile catisan sagci ve solcu mahalleler vardi.

Yine boy-friendi var diye kiz evladini vurup olduren, ya da cehennem azabi yasatan aileler vardi.

Yukarda bunu anlatmak istedim.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    sosyal medyada a.k patisi isvece ambulans ucak göndermekle yine reklam yapmış. neymiş isveçliler oradaki adamı eve yollamışlar bakmıyorlarmış. Bu noktada bildiğim isvecte sokağa çıkma yasağı vs yok, sürü bağışıklığı metodu izleniyor, maske satışı vs serbest bu ailenin orada maskeyi bile bulamaması biraz ilginç geldi. 2. incisi semptomlarınız cok agır değilse burada ne oluyor zannediliyor her gelene hastane yatağı mı veriliyor. Gecen daha bir öğretmen arkadaşın abisi ve cocuklarında ailece virüs pozitif çıktı, ilaçla eve karantinaya gönderildiler. Hatta çevrelerine daha takip için teste bile gelinmemiş. Yani birşeyden reklam yapıp ne büyük ulusuz vs böbürleneceğine biraz soğukkanlı yaklaşmak lazım bu işlere.Mesela bakanı kutlayan twitter rumuzları, ilginç , bazıları : ibrahimserbesto1,prnxhanım7788656,avrpltrkler,lnyx 7788960.Ne kadar gercekçi duruyorlar değilmi.
    Sen kendi ülkende kendi halkına maske dağıtmayı becereme, sonra da oraya buraya şunu gönderdim diye caka sat. Daha kardeşimin telefonuna kod gelmedi, ilk günden başvurduk ve bir kaç kere daha başvuruyu tekrarladık. Bana gelenin üzerinden 10 gün geçince yine kod gelecek mi çok merak ediyorum bu arada....
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Sen kendi ülkende kendi halkına maske dağıtmayı becereme, sonra da oraya buraya şunu gönderdim diye caka sat. Daha kardeşimin telefonuna kod gelmedi, ilk günden başvurduk ve bir kaç kere daha başvuruyu tekrarladık. Bana gelenin üzerinden 10 gün geçince yine kod gelecek mi çok merak ediyorum bu arada....
    gecen bir haberde artık makul bi fiyatla satışına izin verileceği filan söyleniyordu.Banada kac haftadır ne kod ne mesaj hiç birsey gelmedi. ta martta aldığım su ne idiğü belirsiz siyah maskelerin içine pecete koyup cıkıyorum. Bari satışına izin verilsin alamayacak olanada belediyeler dağıtsın. çünkü zaten mesajla 5 maske veriliyor en adisinden.

Sayfa 130/1000 İlkİlk ... 3080120128129130131132140180230630 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •