Artan

12,32 10 18:10
133,10 10 18:10
17,95 9.99 18:10
83,65 9.99 18:10
16,25 9.95 18:10
Artan Hisseler

Azalan

3.600.000,00 -10 18:10
37,48 -9.99 18:10
289,00 -9.97 18:10
4,07 -9.96 18:10
28,32 -9.87 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

7.468.048.809,25 18:10
6.326.164.607,21 18:10
5.831.811.390,32 18:10
5.767.830.718,38 18:10
5.524.156.276,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 131/341 İlkİlk ... 3181121129130131132133141181231 ... SonSon
Arama sonucu : 2763 madde; 1,041 - 1,048 arası.

Konu: SELEC - Selçuk Ecza Deposu

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by Doodlebug Yazıyı Oku
    Selec, BIST Toptan-perakende endeksinde işlem gören bir hisse, bu sektörün fiyat çarpan ortalamaları belliyken neden Selec'in fiyat çarpanları bu şekilde? ve yatırım kurumları bu konu hakkında bir şey dememiş çok merak ediyorum.

Yaptığım araştırmalarda da bu konu hakkında bir bilgiye ulaşamadım.

Demek istediğim noktayı örneklendirirsem eğer; BIST toptan perakende de olan hisselere bakalım, Bim, bizim toptan, migros, sanko, doğuş oto, mavi giyim, Vakko bunların pd/dd ve f/k ortalamalarına bakın. Bu endeskte olup Teknosa gibi yıllardır zarar edip özsermayesi eksi olanları yazmıyorum.

Demek istediğim nokta neden selec bu çarpanlarla işlem görmüyor ve yatırım şirketleri neden raporlarında bu çarpanlara göre değerlendirmiyor. yaptığı sektör gıda neyse sağlıkta öyle bitmeyen sonsuza kadar devam edecek önemli bir sektör halbuki.

GM 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Beklenti dostum
    Şimdi yarın bir haber çıksın diyelim selec satılacak ya da ortaklık kuracak desin hisse ikiye katlar bir anda
    PD dd her şey değişir.
    Ancak şu ana kadar ki konjonktür buna müsaade etmedi demekki

Günün en güzel haberini RTA labaratuvar verdi.is ortaklığı haberiyle
    Hem de dünya deviyle
    Komsu da pis bize de dus derler
    Herhalde biz de payımızı alırız.

Şirket acilen sermaye artırımı yapması şart yalnız
    Bakalım ne olacak?
    Yabancı raporlarında adımız geçecek mi göreceğiz
    Ytd

2. Şirketin malî açıdan veya büyüme çarpanlarında bir sıkıntısı yok ki güzel büyüyen bir şirket ki ortaklık vs bir habere ihtiyacı olsun. Ama şu konuda haklısınız borsadaki en kritik nokta algı malasef. Algı her şeyi bir anda tersine çeviriyor.

Bir aracı kurum çıkıp dese ki " Covid19 pandemisinin getirdiği sağlık krizi, Dünya'da ciddi bir krize sebebiyet vermesinden dolayı sağlık sektörünün önemi bir kez daha karşımıza çıkmıştır. Toptan perakende sektöründe işlem gören "Selec", sektör ortalaması olan pd/dd: x,xx, f/k: x,xx e göre şu kadar iskontoludur.Covid 19 pandemisinin getirdiği ve etkisinin ne zaman geçeceği belli olmayan bu yeni düzende sağlık sektörü de gıda sektörü gibi güvenli liman olacaktır." Gibi daha detaylı bir açıklama her şeyi değiştirir. Ve bahsettiğimiz algıyı güzel değiştirir.

Aslında algı da değil gerçekler bunlar cidden nasıl bir mantık çözemiyorum madem bu çarpanlara göre işlem görmeyecek neden toptan perakende endeksine dahil edersiniz ki
     Alıntı Originally Posted by honky Yazıyı Oku
    Beklenti dostum
    Şimdi yarın bir haber çıksın diyelim selec satılacak ya da ortaklık kuracak desin hisse ikiye katlar bir anda
    PD dd her şey değişir.
    Ancak şu ana kadar ki konjonktür buna müsaade etmedi demekki

Günün en güzel haberini RTA labaratuvar verdi.is ortaklığı haberiyle
    Hem de dünya deviyle
    Komsu da pis bize de dus derler
    Herhalde biz de payımızı alırız.

Şirket acilen sermaye artırımı yapması şart yalnız
    Bakalım ne olacak?
    Yabancı raporlarında adımız geçecek mi göreceğiz
    Ytd
    GM 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. şirketle yeni ilgilendigim için raporlarına da yeni bakıyorum . ne güzel aslında böyle yatırım yaptıgın şirketi incelemek ,begenip karar vermek. giriyorsun twit ter da, investingde küfür ederek , ana avrat söverek yatırım yapılıyor spekülasyon başka bişi değil.

Şirketimizin ana faaliyet konusu ecza depoculuğu ve ilaç dağıtımı olup, faaliyetlerine dahil olan bir üretim
    süreci ve bu çerçevede herhangi bir araştırma ve geliştirme faaliyeti bulunmamaktadır.

şirketin 2019 faaliyet raporunda 985 mio TL bankada vadeli mevduatı oldugu yazıyor , %10,50 ortalama faiz oranı ile.
    eğer duruyorsa şimdilerde %9 larda falandır. döviz vs yok .

yeni gelecek bilançoda bu nakiti ne yapmışlar acaba çok merak ediyorum . geçen seneye göre muazzam bir nakit , keşke ana faaliyet konusunu biraz değiştirseler , biraz arge yapsalar, bir firma falan alsalar, labaratuvar açsalar yada alsalar.
    firmayı çok tanımıyorum ama hissiyatım biraz hantal bir firma oldugu yönünde.
    bilanço analizinde falan iyi değilimdir ama gerçekten bu nakit çok şeylere gebe , ticari kafa ile düşünürlerse yeni atılımlar yapabilirler. ama öyle %8 %10 ile vadeli mevduat yakışmaz öyle uzun süreli.
    bilanço büyüklüğünün %10 undan fazlası bankada yatıyor. sanırım borcuda yok fazla ; tedarikçiden aldıgı ilaçlar sanırım borcun büyük çogunlugu. onlarıda eczanelere verip tahsilat yaparak bu borcu kapıyor.

bakıyorsun sasa , muazzam yatırımlar yapmış ; 3.700 mio kısa vadeli borcu var, kasasında 120 mio nakit var...
    inşallah verimli bişeyler düşünüyorlardır o nakitle ilgisi sevgili selec yöneticileri. sormak lazım aslında yatırımcı ilişkilerine :/

Bilanço ne zaman acaba?
    Önemli bir değişim olmayacağı aşikar
    Sonuçta hastalar değişmedi kronik hastalar ilaçlarını aldilar
    İlaç kullanım ülkemizde çok yaygın ama şu süreçte kimse hastaneye gitmesi yeni hastalar için konustum

Petrol fiyatları olumlu etkilemiş mi yoksa etkisi olmamış mı bilmiyorum.

RTA benzeri bir haber selec ten de bekliyorum.en azından yabancı yatırımcılar ilgi gösterirse tahta sahibi mecburen 8 in üzerine atacaktır..
    Çünkü dokmeye çalıştığı tüm ky bin hisse sayisi kadar bir anda alabilecek yabancı yatırımcılar hisseye dadanmaya başlarsa ki beklentim o yönde o zaman pddd 3 carpana kadar cikabilir.su anda 1.6 ise çarpan 3 olunca hedef 12 14 aralığına rahatlıkla çıkabilir.
    İzleyip göreceğiz.
    Ytd

Alıntı Originally Posted by cefaks Yazıyı Oku
    Sayın cefaks bilanço tarihleri ne zaman bilginiz var mı
    Teşekkürler

https://m.borsagundem.com/haber/rta-...zaladi/1488056

Selec te böyle bir anlaşma yapabilir mi
    Yada bu kitlerin dağıtımını yapabilir mi
    İşte kritik soru bu?
    Haftaya belli olur
    Olursa tadından yenmez
    Ytd

8. Şirketin 2018 de 39.7 mio TL; 2019 da da 45.05 mio TL akaryakıt gideri olmuş.
    Benzin fiyatlarından heralde ilk çeyrekte 1-2 mio tl azalmıştır.
    Bi dip dalgası daha gelmez inşallah;biraz uykularımızı kaçırır. Yoksa güzel hisse.
    İşte insan hep en düşün ; en güzel fiyattan almak istiyor ama olmuyor :/

Sayfa 131/341 İlkİlk ... 3181121129130131132133141181231 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •