Arkadaşlar bence dikkat edilmesi gereken husus şirket temettü verdiğinde maliyetin kaç?
Benim #TUPRS maliyetim 59 TL. 12/59=%20
#EREGL maliyetim 0,85 TL. 2017 yılı karından 0,35 TL temettü verdiğinde temettü getirim 0,35/0,85=%45.
Olaya sadece son fiyattan bakmak konu başlığına aykırı bir durum oluşturmaktadır. Saygılar.
benım için temettünün hiç önemi yok ılk yarıda hısse basına 9 tl kar acıkladı yanı ederı ztn en az 100 tl dir yuzde 10dan
eee işler gayet iyi 4 ceyrekte hısse basına 18 20 tl kar acıklarsa yuzde 10dan en az 200 tl olur
hadi en az 175 olsun ben 118 den aldıysam 175 olursa yuzde 40 50 getırebılırım diye alırım oda nisana kadar cok az bır sure
fk ya bakıyorum oda hala 8 patron saglamda ozaman alırım yoksa 12 tl temettü vercek dıye almam
zaten ılk ceyrek kardan ıslerın ıyı gıttıgı bellı diye 95 tlden aldım sımdı 118 eee ben bu yıl temettüyü ztn aldım ama ben temettü alcam dıye almadım ki sırket kar yapıyorsa guvenılırse kar payı onemlı degıl hısse fıyatı artar cunku defter degeri artar hedefime gelince satarım baya uzadı ama önemli olan şirketin KAR etmesi tüpraş temettü vermesin bu yıl ama 4 mılyar kar acıklasın hısse yıne artar cunku onemlı olan kardır tabi bu benım dusuncem.
KraLLar öLmeZzZ..
Excel kullanabilirsin.![]()
Ben arkadaşlarıma hava atamayacakmiyim.
Bak benim maliyetim su diye excele inanmazlar
Banka beni kandiriyor olabilir mi ?
Yoksa diğer arkadaşımı kandiriyor gerçek o kadar kazanıyor mu
Tabiki kazanmiyor
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Hisse seçim kriterleri ile ilgili sn. Cautionary güzel bir konu açmış.
Oldukça yararlı bilgiler, deneyimler paylaşılıyor. Herkese tavsiye ederim.
...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=11719
Yer İmleri