Sayfa 131/998 İlkİlk ... 3181121129130131132133141181231631 ... SonSon
Arama sonucu : 7979 madde; 1,041 - 1,048 arası.

Konu: Viop LIX

1.  Alıntı Originally Posted by ENGRANDMASTER Yazıyı Oku
    Aranızdaki konuya dahil olmadan

Diyorum ki

Biz yaklaşık 40 yıl kadar önce teknük analiz öğrenmeye uğraşırken;

Teknik analizin çalışmasının en önemli şartının ETKİN piyasa gerekliliği olduğuydu.

Şimdi sen ortada tek bir büyük el ya da bir kaç çok büyük oyuncu olduğunu kabul edersen (yani kontrollü piyasa mevcutsa ) teknik analiz çalışmaz.

Yok böyle bir şey yok, etkin piyasa mevcuttur dersen,o zaman da diğer yazdıklarının bir önemi kalmaz.
    ENGRANDMASTER

katılımın için teşekkür ederim,
    bakın benim teknik analiz dışında diğer konularda da bir o kadar yazdığım var,..
    teknik analiz elbbette bütün her şeyi çözmez,
    ama şunu kabul etmek gerekir, bir aracımız varsa o araba mutlaka yola çıkacak ve trafikte görünür olacak,
    trafiği seyreden herkes o arabayı görecek, grafik dediğimiz böyle bir şey ve böyle bir hayat,
    bazen otobüs olup çıkacak, işte kamyon veya tır, bazen bir binek araç, bazen kısa mesafe gidecek, bazen uzun yola gidecek,
    ama sonuçta trafiğin yapı taşı olarak hareket edecek,...
    büyük el de sonuçta bu grafikte/trafikte yerini alacak, çoğu zamnda trafiği düzenleyecek,

teknik analiz sadece grafik te değil, trend çalışması var, indikatörü var, periodları var var oğlu var,..
    sonuçta izlediğiniz yol ne olursa olsun, çözüm sunuyormu, sunmuyormu, tutarlımı değilmi,
    ölçü bu,

bakın burada berkim aynı tabloları her gün yayınlıyor,..büyük el i takipte yayarlanıyor,
    piyasayı yüzde yüz okuyabilirmi, hayır, tartışılıyormu yine buda zaman zaman evet,

önemli olan hiç bir zaman yöntemin ne olduğu değil, bunun tutarlı olup olmadığı,..

şunuda yapabiliriz burada, bekleriz uzun trendlerin sonunda canı yananların sayısı arttıkça,
    bunların tersine pozisyorn açarız,...ben blirim forumlarda bu işin dahi ustaları vardı,

bakardı, gandi nerede çuvallar, kuzu nerde çuvallar, laross nereye kadar koşar,..
    bakın mesela laross için nereye kadar koşar dedim, çünkü TA da hakkaten bu adamın eline su dökecek
    biri bence yok,...belki bıraktı, paralarının huzurunu yaşıyor, uzun süredir yazmıyor, rastlamıyorum,

tek yöntem elbette yok yani,..
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

2. Benim uzun vadeli borsa görüşüm şimdilik olumsuz. Bunun gerekçeleri
    1. Her ne kadar serbest kur olsa da kontrollü kur rejimi devam ediyor. Maliyetler TL bazlı artarken ihracat için dezavantajlı oluyor. Ayrıca %50 nin üzerinde finansman maliyeti var. Dünya ile bu şartlarda rekabet edilemez.
    2. Her ne kadar ekonomi yönetimi olumlu adımlar atsada yapısal reformlar hukukî düzenlemeler raftan bir türlü inmedi. İktidar bugün ki ekonomi politikalarına güvenmiş başarılı olacağına inanmış olsa o adımları atar ekonomi yönetiminin işini kolaylaştırırdı. Demek ki CB de güvenmiyor.
    3. Sürekli değişen bir birine zıt vergi muhasebesi kuralları yatırım üretim planını sekteye uğratır güvensizliğe sebep olur.
    İşin özeti ülkenin ekonomi politikaları şuan da şirketlerin ayakta kalmasını zorlaştırıyor. Borsa şirketleri bu gün ki değerini edecek kârlar üretemiyor. Çoğu sadece ayakta kalmaya çalışıyor. Eğer sermaye yapısı hasar görürse bunun telafisi de uzun zamanlar alır. Bu sene ayakta kaldı kısmen hasar gördü seneye onu tamir etti. Her şey yolunda giderse 2026 da para kazanacak. 2026 da bugün karne değerini edecek kârlar üretebilir mi orası da şüpheli.

son düşüşte milyon liram eksildi. bu kadar üzülmedim. rabbim ceza falan vermesin. yüce türk milleti adına mahkemeler gereğini yapsın. dürzüler.

https://x.com/fevrisosyolog__/status...49964356718976
    audentes Fortuna iuvat

4.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    son düşüşte milyon liram eksildi. bu kadar üzülmedim. rabbim ceza falan vermesin. yüce türk milleti adına mahkemeler gereğini yapsın. dürzüler.

çok üzüldüm, mahkemeler gereğinden fazlasını yapsın,..
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

5. 21 gözaltı var diyorlar. Köy zaten 25 haneli değil mi? Bu nasıl iş?

Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    21 gözaltı var diyorlar. Köy zaten 25 haneli değil mi? Bu nasıl iş?
    doğuda öyledir. herkes birbirinin or*ospuluğunu bilir. kimse konuşmaz. birisi konuşursa diğerinin de konuşacağını bilir. mafya kabilesi gibi.
    audentes Fortuna iuvat

7.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku

Çocuğun katilleri zengin ise ................. sen doldur
    Paran da zaten bu hukuk sisteminden eriyor

8.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    doğuda öyledir. herkes birbirinin or*ospuluğunu bilir. kimse konuşmaz. birisi konuşursa diğerinin de konuşacağını bilir. mafya kabilesi gibi.
    Gizli tanık var diyorlar, umarım kısa zamanda çözülür

Sayfa 131/998 İlkİlk ... 3181121129130131132133141181231631 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •