Şirketin kısa vadeli borçlarına karşılık dönen varlıklar kalemi yüksek, uzun vadeli borçlarına karşılık da duran varlıkları yüksek. yani borçlarını çok rahat çevirebilir durumda.
Teminat senedi olarak alınan satış karşılığı senetler nakit olarak girdiğinde ve yeniden değerleme ile ekspertiz raporunda belirtilen ekstra 500 milyon bilançoya yansıdığında şirket çok daha güçlü hale gelecek.
Geçen yıl özellikle kur farkından dolayı zarar yazdı. Kurlar geçen yılki kapanış rakamlarını aşmadığı sürece buradan bir daha zarar yazamayacak. Bu yıl kurların dengeli gideceğini düşünüyorum.
Bilanço güçlenince ve yabancı para ile yapılan borçlanmalar azalınca satışlara bağlı olarak sürdürülebilir karlılığa ulaşacağını düşünüyorum. Bu yıl kar açıklamak için gerekli tedbirleri almış izlenimi var bende. Bunu elbette mali tablo kalemlerine dayanarak söylüyorum.
Sonrası üstte de bahsettiğim gibi diğer koşulların gerçekleşmesine ve diğer hisselerde olduğu gibi ülkenin genel durumuna bağlı. Özellikle yabancılara konut satışı konusunda diğer sektör üyeleri gibi bu şirketin de çalışacağını düşünüyorum. İç piyasa bu sene biraz zor. Ama kar için dediğim gibi gerekli tedbirleri almışlar bu sene için.
Sonraki senelerde şirketin performansına bağlı. Ama mali yapısı bu sene sonunda güzel olacak düşüncesindeyim.
Tekrarlıyorum, "Yatırım tavsiyesi değildir".
Yer İmleri