Sayfa 132/1002 İlkİlk ... 3282122130131132133134142182232632 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 1,049 - 1,056 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

1. Demek ki 'ben de' Merkez Bankası Başkanı olabilirim, sevindim bak akşam akşam

Ne yaşıyoruz yaw biz son yıllarda...akıl erdirmeye çalışmanın anlamı var mı, hala ekonomiye dair analiz, hesap kitap yapmanın...esteğin kösteğe oranına bakmanın...rastgelelik teorisine göre ayaktayız...rastgele

2. Ons Altın

Bu, bu nedir bu, burada hoş olmayan şeyler var....baskılıyorlar bunu, yapılarını bozuyorlar, yakında anlarız...

3. Bakın nasıl yapıyı bozuyorlar...YTD (Türev piyasada altını baskılayarak, doları güçlendiriyorlar, çünkü 'yapabiliyorlar')

4. 4saatlik, gunluk ve haftalik

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Ons Altın

Bu, bu nedir bu, burada hoş olmayan şeyler var....baskılıyorlar bunu, yapılarını bozuyorlar, yakında anlarız...

08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

5. Sp gunluk

08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

Sövecekseniz milletin anasına babasına sövmeyin.
    Şahsına sövün be.
    Sövmenin de bir raconu var.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

7.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    4saatlik, gunluk ve haftalik

Bu düşüş kalıbı zaten ana senaryolardan birisi 1500 lere uzanan, bir de W yi 4 diye etiketleyip 5 nci dalga ana senaryosu var 2000 dolar üzerine uzanan,

Ama tahvil faizlerine müdahale etmezlerse borsalar yıkılacak, ederlerse de, enflasyon yıl sonu %7 lere uzanırsa, reel faiz getirisi daha da düşecek, yani altının 5 nci dalgaya uzanması senaryosu güçlenecek...

Dolayısıyla 'ara senaryolar' arıyoruz, X dalgasının flat veya üçgen olabileceği, ya da Y dalgasının üçgen olabileceği, halihazırda X dalgasını flat çizecekti, dipten ilk kalkış itkiydi, onu uzattılar biraz, hala ED5 li bir itki sayılabiliyor ama kural dışı zorlama bir üçlü de sayılabilir, o yüzden A etiketi koydum araya, asıl sorun düzeltmede, küçük bir müdahale ile kalıbı bozdular, yan, flat X yapacaktı 1900 lere uzanacaktı ona müdahale ediyorlar...

Tabi gönderdiğiniz grafikteki ana etiketler çok iddialı, I-II, bu olaylar kontrolden çıkmış dolar yerle yeksan olmuş demek anlamına geliyor...

Zaten şu aşağıdaki etiketleme de yanlış, tepeyi I diye etiketlemek için yapıyor bunu da...(Kırmızı III ün alt itkisi, orası öyle sayılamaz), dolayısıyla tepe I olamaz...

Yellen Ekim başı kongreden tekrar yetki alabilirse, tahvillere müdahale edecekler, ama burada altını ilgilendiren kısım, sert mi yavaş mı müdahale edileceğinde, dediklerine göre şimdiye kadar olduğu gibi, enflasyonu bir süre izleyecekler, yani yavaş müdahale edecekler borsaların yıkılmaması için, enflasyon da yıl sonu %7 lere ulaşırsa, altında yeni bir zirve (2000 üzeri olası), ya da 'doları da' çok düşürmeyecek şekilde bir ara senaryo gelişecek ki ben şimdilik bunu (veya flat X+üçgen Y yi) takip ediyorum, yani daha geniş bir zaman ölçeğine yayılan bir üçgen Y ile...

Normalde altının şu an 1900 üzerinde geniş bir flat (yapıya müdahale edip X haline getirdiler, negatif faiz getirisi penceresinde karşılığı yok o hareketin) çiziyor olması gerekiyordu, enflasyona endeksli tahvillere bakabilirsiniz, ama COMEX üzerinden ABD büyük bankaları şortlarla dolara destek atıyorlar, burada FED ile COMEX in bir işbirliği var. (Bizim MB nin vadelide dolar satıp, farkı TL ödemesi gibi, orada bir de kiralama muhabbeti var sanırım.)

Bu etiketleme yanlış, (kırmızı III ün alt sayımı)

8.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Ons Altın

Ons altın 2013 tepelerinde geziyor. O zaman bu kadar eksi reel getiri yoktu sanırım. Eksi reel faiz arttıkça, ons un yukarı gitmesi beklenirdi ama anlaşılan tüm merkez bankaları ve bankalar, ons un gitmemesi için her pisliği yapıyor

Sayfa 132/1002 İlkİlk ... 3282122130131132133134142182232632 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •