Sayfa 132/501 İlkİlk ... 3282122130131132133134142182232 ... SonSon
Arama sonucu : 4002 madde; 1,049 - 1,056 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Chetuo Yazıyı Oku
    Hocam, acaba gelecek ayda yaratacağı nakit fazlaları ile 2024'deki taksidi veya bir kısmını erken öder mi? Şu anda zaten o paraya düzgün bir faiz kazanılmıyor, bir yatırım yapma ihtimali de pek yok. $80-100M'ı erken ödese 2024'de iyice rahatlar. Enerji fiyatları düşse bile tekrar sıkışmaz. Riski düşeceği için yeni yatırımlar konusunda eli de rahatlar.....

Ayrıca böyle bir hareket hisse fiyatını katlar. Ben olsam öyle yapardım...
    Bankalar erken ödemeden hoşlanmazlar.. Pek kolay izin vermezler erken ödemeye... Gelirler temlikli olduğu ve kredi borcu olan bankaya geldiği için kontrol bankadadır ve piyasadan da daha ucuza faize imkan tanırlar... Ama güncel durumda mevduat faiz oranları kredi faiz oranından (%12,28 ) çok daha yüksek olduğu için eğer para TL'de tutuluyorsa buna yakın bir faiz verebilir YKB... Ancak benim tahminim kasadaki paranın DOLAR riskini düşürmek için dolara çevrildiği yönünde. Banka dolar faize %7,92 alırken, dolar mevduatına en fazla %1 civarı veriyordur... Dolayısı ile sağdığı ineği kesmez banka!... Erken ödemeye de izin vermez. Sözleşmede erken ödeme ceza maddesi vardır ve bayağı okkalıdır muhtemelen...

2. Evet, haklısınız, cezası yüzünden anlamsız kalır. Kamu bankası olsaydı farklı olabilirdi ama YKB zaten Türk Lirası kısmından ciddi zararda olduğundan izin vermesi zor. Zararının bir kısmını hesaptaki Dolardan kurtarır sanırım...

Geçen bir yerde YKB ile masaya oturdu diye bir söylenti okudum ama herhalde geçmiş yıllardaki haberi yanlış yorumluyorlardı...
    Son düzenleme : Chetuo; 15-11-2022 saat: 17:07.
    Dil aslandır, yatar eşikte...

3. Bilançoya bakınca şöyle bir iyileşme görünüyor: Geçen yıl faiz geliri giderinin %6.2'si imiş. Bu yıl dokuz aylıkta bu oran %10.5 olmuş. Kısaca faizin artan bir kısmını kazandığı faiz ile ödemeye başlamış. Nakit akışındaki iyileşme ile bu oran daha da yükselebilir ve şirketi rahatlatabilir...

4. Kıytırıktan haberle bir günde 200 milyon dolar PD'si artan balonlar var...

Burada büyük bir kısmı DEPOLAMALI 320 MW yenilenebilir ve 900 MW DGKÇS olmak üzere 1220 MWlık portföy daha yeni 200 milyon dolar PD'ye ulaştı..

Daha yolumuz uzun...

Haberle, gazla değil... ÜRETİMLE...

Rüyalarda olan projelerle değil, FİİLEN VAROLAN VARLIKLA ...

Bizim 3 ay önce gördüğümüzü, elbet görecekler bir gün!... Gören gördü.. Son haftadaki hareket bazı kalantorlarında gördüğünün net ifadesi...

Yakındır... Buralarda da 10larca üye, yüzlerce misafir olacak belki...

O gün geldiğinde bizim buradan ayrılma vaktimiz yaklaşmış demek olacak... Allah bereket versin diyip, hadi bize eyvallah diyeceğiz inşallah..

Saygılarımla,

Yatırım Tavsiyesi Değildir...

Alıntı Originally Posted by anyoranza Yazıyı Oku
    Kıytırıktan haberle bir günde 200 milyon dolar PD'si artan balonlar var...

.
    Kıytırıktan habere bile gerek yok. yarın 2 dolara çıkarsa astalavista derim , spek hiç endişe etmesin.
    sonra 3 mü oluyor 5 mi oluyor temettü mü veriyor kendi bileceği iş

Haa dinçkökler .... olup giderse ilelebet buradayım.
    veya akmerkez gibi de olur, 10 küçük ortak olsunlar kenarda otursunlar beni rahatsız etmez

6.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    Kıytırıktan habere bile gerek yok. yarın 2 dolara çıkarsa astalavista derim , spek hiç endişe etmesin.
    sonra 3 mü oluyor 5 mi oluyor temettü mü veriyor kendi bileceği iş

Haa dinçkökler .... olup giderse ilelebet buradayım.
    veya akmerkez gibi de olur, 10 küçük ortak olsunlar kenarda otursunlar beni rahatsız etmez
    Yaparsa , Dinçkökler yapar!!

7. Hocam, mahalledeki elektrikçi borsaya açılsa kemiksiz kılçıksız en az 200 Milyon Dolar şu ortamda...:kmk:

Alıntı Originally Posted by anyoranza Yazıyı Oku
    Kıytırıktan haberle bir günde 200 milyon dolar PD'si artan balonlar var...

Burada büyük bir kısmı DEPOLAMALI 320 MW yenilenebilir ve 900 MW DGKÇS olmak üzere 1220 MWlık portföy daha yeni 200 milyon dolar PD'ye ulaştı..

Daha yolumuz uzun...

Haberle, gazla değil... ÜRETİMLE...

Rüyalarda olan projelerle değil, FİİLEN VAROLAN VARLIKLA ...

Bizim 3 ay önce gördüğümüzü, elbet görecekler bir gün!... Gören gördü.. Son haftadaki hareket bazı kalantorlarında gördüğünün net ifadesi...

Yakındır... Buralarda da 10larca üye, yüzlerce misafir olacak belki...

O gün geldiğinde bizim buradan ayrılma vaktimiz yaklaşmış demek olacak... Allah bereket versin diyip, hadi bize eyvallah diyeceğiz inşallah..

Saygılarımla,

Yatırım Tavsiyesi Değildir...

8. Aya ulaştılar... MARS'a doğru yol alıyorlar... Bu nasıl iş anlamadım... 100 yıllık KoçHolding'in piyasa değerini 3-5 kıytırıktan KAP haberi ile geçecekler neredeyse!!!

Sayfa 132/501 İlkİlk ... 3282122130131132133134142182232 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •