Sayfa 133/1006 İlkİlk ... 3383123131132133134135143183233633 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 1,057 - 1,064 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    100K$ USD

%3.90 Fiba 55 gün
    Pazartesi benim on bin dolarıma %3.39 verdiler.
    Miktar bu kadar farkeder mi şubeden mi anlamadım.
    Geçen ay %3.5, altı ay önce %3.9 idi.

2.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Merhaba benim özel bankadan konut kredim var, aynı bankada yatırım hesabında fonda param da var (para piyasası fonu, mevduat gibi risksiz fon). Bazen taksidi ödemeyi unutuyorum fona dokunmuyorlar. Ama gecikme dediğim birkaç gün, bir aydan fazla hiç geciktirmedim belki öyle bir durumda bloke koyarlar. Bilgi vermeden kendileri tahsilat yapabilir mi yasal olarak öyle bir hakları var mıdır bilmiyorum. Sonuçta banka hesabından para alabilmeleri için kendi alacakları bile olsa icra kararı gerekmiyor mu?
    Rahat olun hocam öyle bir kaç günlük gecikmeyle ( bir aylık gecikme bile olsa ) size bilgi vermeden kafalarına göre fon,mevduat vs bozdurup kredinizin geciken taksidini tahsil etmezler.Üst üste iki üç taksit ödenmezse banka bu tarz yollara başvurabilir.Ayrıca iki ay peş peşe kredinizi odemediginizde konutta banka ihtarname gönderiyor diye biliyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    o da doğru,önce kendinizi kurtarın savaş yakın.
    Powerpc, karaborsaya düştün be kardeşim. Sana yazı yazıyorum alakasız başlık muhtarı sataşıyor. Hazır bulmuşken bir sorum var sana ; Döviz başlığında dolarların çoğunu bozdurduğumu yazmıştım, yarın yüklü tl. yi bankadan elden zulaya alacağım. Trampet sesleri kesilene kadar üzerine yatayım diyorum. Sen bu işe ne diyorsun ? Benjamin olarak mı, Sterlin veya TL. olarak mı mayalansın?

4. Zaten 3 kuruş faiz veriyorlardı, odea öncülüğünde oranları düşürmeye başladılar. Senin favorin bile aktif olmama kararı alıyormuş. Parayı eft yapanlar bono almaya çalıştıkça '' yeterli bono kalmamıştır '' mesajı alıyorlarmış. Yani artık TL istemiyoruzun kibarcası.

5.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Merhaba benim özel bankadan konut kredim var, aynı bankada yatırım hesabında fonda param da var (para piyasası fonu, mevduat gibi risksiz fon). Bazen taksidi ödemeyi unutuyorum fona dokunmuyorlar. Ama gecikme dediğim birkaç gün, bir aydan fazla hiç geciktirmedim belki öyle bir durumda bloke koyarlar. Bilgi vermeden kendileri tahsilat yapabilir mi yasal olarak öyle bir hakları var mıdır bilmiyorum. Sonuçta banka hesabından para alabilmeleri için kendi alacakları bile olsa icra kararı gerekmiyor mu?
     Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Rahat olun hocam öyle bir kaç günlük gecikmeyle ( bir aylık gecikme bile olsa ) size bilgi vermeden kafalarına göre fon,mevduat vs bozdurup kredinizin geciken taksidini tahsil etmezler.Üst üste iki üç taksit ödenmezse banka bu tarz yollara başvurabilir.Ayrıca iki ay peş peşe kredinizi odemediginizde konutta banka ihtarname gönderiyor diye biliyorum.
    Sn. yolgider güzel bir şekilde açıklamış, ben de bir kaç husus eklemek istiyorum.

Banka risk görmediği kısa süreler için bloke uygulaması yapmaz. Fonu bozup, borcu da kapatmaz. Çünkü sizin ödeyeceğiniz temerrüt faizi büyük ihtimalle fonun getirisinden yüksektir. Yani geç ödemeniz banka için olumludur, bir risk olmadığı sürece tabi.

Genel olarak bloke konusuna gelirsek banka ile imzaladığınız sözleşme maddeleri arasında büyük bir ihtimalle böyle bir uygulamayı bankanın yapabileceğine ilişkin maddeler vardır, yani siz baştan bankanın böyle bir hakkı olduğunu kabul etmiş olabilirsiniz.

Ekstra olarak belirtmem gerekirse, hukukta "fiili hapis hakkı" diye bir kavram vardır. Karşılıklı olarak borç-alacak ilişkisi içinde, bir taraf alacağına karşılık nezdinde bulunan karşı taraf aktifine fiili olarak el koyabilir. Siz kendi alacağınız için mahkemeye başvurduğunuzda karşı taraf da "ama bizim de alacağımız" vardı deyip iddianızı rahatlıkla çürütebileceğini hesaplayıp davadan imtina edip uzlaşma yolunu ararsınız. Burada bankaya düşen bu hakkını kullanırken "hakkaniyet ilkesi" sınırları dışına çıkmamasıdır. Yani 1 yıllık mevduatınızın son 15 gününde borç için vade bozmak böyle bir hakkaniyetsizlik olur.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

6.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    o da doğru,önce kendinizi kurtarın savaş yakın.
    yahu demiyim demiyim diyorum dayanamıyorum.

akıllanmamışssın hiç. savaş diyorsun kurtar kendinizi diyorsun. ee paralar nerde??

o paraları koydugun yerlerin kapılarından, savaş çıkarsa o kapıdan sadece sen mi çıkarsın?

lutfen biraz mantık..bugun dolarda bir suru sizi surundururler fornasyonu oldu sanki.

Rodeo faiz indiriyor yarın itibarı ile.

Günlük oksijen TL 14,25 ten 14 e. Günlük 50000 dolara kadar 3,75 ten 3,45 e indiriyor.

8. Elimde 120k tl var, vade dönüşü. Sizce mevduata devam mı, yoksa başka bir enstrümana mı geçilmeli?

Sayfa 133/1006 İlkİlk ... 3383123131132133134135143183233633 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •