Originally Posted by
Emirhan06
Bu hafta içi yada en geç gelecek hafta içi genel kurul ve kar payı dağıtımı ile ilgili yönetim kurulu kararı KAP'a gelir.
Şirket genelde Mart ayının son haftası genel kurul yapıyor ama çağrıyı en az 30 gün önce yapması gerektiği için bu sene Nisan ayında yapacak anlaşılan. Çünkü genel kurul kararını yarın bile alsa en erken Nisan başında genel kurul yapabilir. Herhalde Nisan ayının ilk 10 günü yapacak genel kurulu. Bu durumda bu hafta yada gelecek haftanın ilk 2-3 günü herhalde bu KAP haberini alırız.
Genelde genel kurul kararı aldığı yönetim kurulunda kar payı dağıtım kararını da alıyor. Yani , önümüzdeki 1 hafta içinde hem genel kurul kararı hem de temettü haberi KAP'a gelir.
Geçen sene iyi bir temettü vermemişti. 64 milyon liralık net karın sadece %25'ini yani 16 milyon lira dağıtmıştı temettü olarak.
Bu sene daha fazlasını dağıtır mı bilmiyorum. Sonuçta şirketin banka kredi borcu çok artmış durumda ve bu kadar kısa vadeli borcu varken yüksek temettü dağıtacağını sanmam.
Ama belli de olmaz. Sonuçta Arena son 10-15 senedir her sene ( 2-3 istisnai sene hariç ) dağıtılabilir karın %25-40 arasında bir temettüyü verdi. Bu sene de vereceğini sanıyorum. Ama vermezse de şaşırmam. Anlarız bunu 1 hafta içinde.
Ama Paynet satışından gelecek olan paraya da güvenip fazla fazla da verebilir. Bakalım ne yapacak. 1 hafta içinde anlarız.
Temettü verirse de sanırım Mayıs ayının ilk haftası verir.
Yer İmleri