Sayfa 133/181 İlkİlk ... 3383123131132133134135143 ... SonSon
Arama sonucu : 1447 madde; 1,057 - 1,064 arası.

Konu: Fotojenik Hisseler

1. Sayın Don Kişot,

Karel ile ilgili bir değerlendirme yapabilirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden Teşekkürler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
     Alıntı Originally Posted by Jeff Yazıyı Oku
    Sayın Don Kişot,

Karel ile ilgili bir değerlendirme yapabilirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden Teşekkürler.
    Zora düştükçe teknik analizin ipine tutunuyoruz. Ancak teknik analiz bize olacakları
    değil, olanı gösteriyor.

BIST geriledikçe hisselerin verdikleri fiyakalı pozlar da bozuldu. XUTUM e dahil 300
    küsur hissenin grafiklerine bakıldığında günlük ve haftalıklarda % 10, aylıklarda ise
    % 15 senedin resmi hallice görünüyor. KAREL de bu % 15 azınlık içinde yer alıyor.

Hazırlık dahil hissenin yükseliş sürecinde geçirdiği süre 2 seneyi aşıyor. Grafikte
    2012-2016 döneminde KC kanalı içinde hareket eden fiyatların 2017 de KC üst
    bandının üstüne çıktığı görülüyor. Hem XU100, hem de hissenin güne % 1 yukarıdan
    başlaması sevindirici. Dilerim ben yanılırım ama Temmuz ve Ekim de tepe yapan hisse
    geçen Eylül ayındaki 4.50 dibinin altına sarkacak olursa önce RSI desteği kırılır,
    ardından fiyatların KC kanalı içine çekilmesi gündeme gelir.

https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

3. metro ve kristal hk. bir yorum alabilir miyiz syg.

4. Teşekkür ederim.

5. Elimde petkim hissesi var. Geleceği hakkında bilgi verecek var mı lütfen?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
     Alıntı Originally Posted by serenad Yazıyı Oku
    metro ve kristal hk. bir yorum alabilir miyiz syg.
    KRSTL
    Su akar, garip bakar formasyonu :

Geçen grafik açıp bakmaya değmez dedim ama sizi ikna edemedim. Bugün hakikat
    aşının tadına bakmak isterim diye yine karşıma dikildiniz.

Daha müreffeh bir hayat sürmemiz için paraya kıymış, DSİ köyümüze sulama kanalı
    getirmiş. Lakin kanalı döşeyen ustalar pek beceriksizmiş ki su yine dere yatağından
    akmaya devam ediyor.

Hadi ustalar beceriksiz de biz akıllı mıyız? Su kanalının geçtiği aşağı mahalle yerine
    gidip köyün tepesinde ev yapmış, çoluk-çocuk gölgesinden, meyvesinden yararlansın
    diye bahçesine şeftali fidanları dikmişiz. Su olmayınca fidanlar boy atıp meyve vermek
    bir yana kurumaya yüz tutmuş.

Bu işin bir tek müsebbibi var o da kendimiz. Bir daha yolu, suyu, elektriği olmayan
    yüksek yüksek tepelere ev kurmayalım.

7. Enkanın ne tavanı ne tabanı belli, hisse hakkında düşünceniz nedir?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
     Alıntı Originally Posted by serenad Yazıyı Oku
    metro ve kristal hk. bir yorum alabilir miyiz syg.
    METRO
    Kaz gelecek yerde tavuk esirgenmez veya
    İğneyi kendimize, çuvaldızı başkalarına batıralım formasyonu

Ön koşul: Almak için satmak, satmak için almak gerekiyor.
    Satmak için elimizde kağıt, almak içinse para olması gerekiyor.
    Bunlardan biri eksikse bizim oyuna katılma imkanımız bulunmuyor.
    Olsa olsa sahadaki oyuncuların maharetlerini izleyip tribünden tempo tutabiliyoruz.
    28 Kasım 2 nci seansa kadar hissede yaprak kımıldamıyor, adeta in-cin top oynuyor.
    Böyle olunca da fiyatlar 0.94-0.96 aralığında gelip gidiyor.
    Bu duruma yeterince canı sıkılan cebi ve ensesi kalın amcalar grafikte 1, 2, 3 diye
    işaretlenen 95-80 kuruş aralığına toplam 7 birim alış giriyor. Ardından kendi alışlarına
    kendileri satış yapıyor. Yüreği ağzında olan ve eyvah kağıt dibe gidiyor diye
    panikleyen gariplerin 83-86 kuruşa yazdığı 4 ve 5 nci periyottaki 4 birim satış daha
    düşük fiyattan portföye dahil ediliyor. 6 ncı safhada 9 birim alış, 4 birim
    satışla hisseye ilgi ve katılım sağlanıyor. 7 nci safhada 7 birim alış, 6 birim satış
    yapılarak çıkış körükleniyor. Artık çoşkunun tavan ve herkesin hisse kimbilir nerelere
    yükselecek dediği 8 ve 9 ncu periyotta da toplam 43 birim hisse taliplilerin avucuna
    bırakılıyor.

Sonuçta ticaretin temel prensibi ucuzdan al, pahalıdan sat kuralına uygun hareket
    edilerek para kazanılıyor. Toplam 60 birim işlem yapılarak portföydeki 40 birim hisse
    elden çıkarılıyor. Senin, benim bunu yapma imkanımız var mı? Yok. O zaman bana
    boşu boşuna nefes tükettirmeyin.

Sayfa 133/181 İlkİlk ... 3383123131132133134135143 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •