Sayfa 133/186 İlkİlk ... 3383123131132133134135143183 ... SonSon
Arama sonucu : 1483 madde; 1,057 - 1,064 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1. Son olarak sunu da belirteyim. Bir sirketin serefi patronunun serefi kadardir. Patronu serefsizse o sirkette serefsizdir benim nazarimda. İsterse kagit fizana gitsin tek kurus yatirim yapmam. Bu kagittanda elimde cok cuzi bir miktar kalmisti numunelik olarak. Ama insanlari oyle guzel kandirdilarki patronla beraber sizin gibi guzellemeciler yazmak zorunda hissettim bu topige.

2.  Alıntı Originally Posted by Gg1101 Yazıyı Oku
    Son olarak sunu da belirteyim. Bir sirketin serefi patronunun serefi kadardir. Patronu serefsizse o sirkette serefsizdir benim nazarimda. İsterse kagit fizana gitsin tek kurus yatirim yapmam. Bu kagittanda elimde cok cuzi bir miktar kalmisti numunelik olarak. Ama insanlari oyle guzel kandirdilarki patronla beraber sizin gibi guzellemeciler yazmak zorunda hissettim bu topige.
    Sizin düşüncenize saygı duyarım, ama herkesi aynı kefeye koymak haksızlık olur. Patronun yaptıkları elbette şirkete gölge düşürebilir, eyvallah. Ama bu işi araştırıp, kendi analizini yaparak karar veren yatırımcılara “kandırıldı†demek biraz fazla iddialı. Herkes senin gibi düşünmek zorunda değil. Kaldı ki burada kimse kimseye güzelleme yapmıyor; sadece kendi bakış açısını, yorumunu paylaşıyor.

Elindeki cüzi miktarı satıp için rahatladıysa ne mutlu. Ama başkalarının kararlarını küçümsemek, kimseye bir şey kazandırmaz. Herkes kendi vicdanıyla ve cüzdanıyla baş başa. Sonuçta yatırım hesabının şifresini herkes kendi bilir, kendi girer.

Patronlara gelince bence onlar için en güzel söz şu olur:
    "Uzayı bizim için oyun alanı haline getiren gençler sayesinde teknolojide bir adım öndeyiz."

Eğer bu sözü "güzelleme" olarak görüyorsan, savaşan iki ülkenin borsa tablolarına bir bakmanı öneririm. Altını çizerek söylüyorum: İsrail borsası bombalandığı gün bile yükseliyorsa, bizim borsamız düşüyorsa, bu durum kendi şirketlerine bile sırt çeviren, vatanına yatırım yapmaktan kaçınan bazı yerli yatırımcılar yüzündendir.

Unutmayalım ki, bu topraklarda kurulan her fabrika, atılan her teknoloji adımı, bu milletin yarınlarına yapılan en kıymetli yatırımdır. Bugün destek vermezsek, yarın teknolojide söz sahibi olmayı sadece uzaktan izleriz. Kendi değerlerimize, kendi markalarımıza sahip çıkmak; sadece ekonomik değil, milli bir görevdir.

cevabını umarım almışsınızdır....
    Son düzenleme : carizma; 21-06-2025 saat: 12:43.

3. POMEGA Enerji de Yaşanan Üzücü Olay Hakkında

Bugün sabah saatlerinde, POMEGA Enerjiye ait hücre fırın odasında yaşanan kazada azot gazı iletimi yapan hortumun yerinden çıkması nedeniyle fabrika içerisine dolan yoğun gaza maruz kalan işçiler hastaneye kaldırıldı. Etkilenen 1994 doğumlu Berat Yıldız ve 2002 doğumlu Abdülkadir Kaya, olay yerinde baygınlık geçirmiş ve derhal hastaneye kaldırılmıştır. Ne yazık ki, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybetmişlerdir.

Olayda gazdan etkilenen diğer işçilerimizin ise tedavileri devam etmektedir.

Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyor; yaralı işçilerimize acil şifalar temenni ediyoruz.
    Son düzenleme : carizma; 21-06-2025 saat: 13:53.

4. POMEGA Enerji de Yaşanan Üzücü Olay Hakkında

Bugün sabah saatlerinde, POMEGA Enerjiye ait hücre fırın odasında yaşanan kazada azot gazı iletimi yapan hortumun yerinden çıkması nedeniyle fabrika içerisine dolan yoğun gaza maruz kalan işçiler hastaneye kaldırıldı. Etkilenen 1994 doğumlu Berat Yıldız ve 2002 doğumlu Abdülkadir Kaya, olay yerinde baygınlık geçirmiş ve derhal hastaneye kaldırılmıştır. Ne yazık ki, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybetmişlerdir.

Olayda gazdan etkilenen diğer işçilerimizin ise tedavileri devam etmektedir.

Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyor; yaralı işçilerimize acil şifalar temenni ediyoruz.

Azot Gazı Kaynaklı Ölüm Nedenleri
    1. Boğulma (Asfiksi) En Yaygın Sebep
    Azot gazı renksiz, kokusuz ve tatsız bir gazdır. Ortamda oksijenin yerini alarak görünmeden tehlike oluşturur.

Azot sızan bir alanda oksijen seviyesi %19,5 in altına düşerse, insan vücudu yeterli oksijen alamaz.

%16-18 Baş dönmesi, bilinç bulanıklığı

%10-12 Bilinç kaybı

%6 ve altı Dakikalar içinde ölüm

İşçiler bunu fark etmez, çünkü azot zehirli değildir ama oksijen yokluğu "sessizce" boğar.

2. Yetersiz Gaz Algılama ve Alarm Sistemleri
    Gaz sızıntısı sırasında ortamda oksijen sensörü veya azot algılayıcı alarm sistemleri yoksa, işçiler risk altında kalabilir.

Azot sızıntısı fark edilmeden yoğunlaşmış olabilir.

3. Kapalı Alan Prosedürlerine Uyulmaması
    Hücre fırın odaları genellikle kapalı hacimlerdir.

Kapalı alana girişte:

Oksijen ölçümü

Hava tahliyesi (havalandırma)

Giriş izni sistemi (permit to work)

Canlı gözlemci olması gerekir.

Bu önlemler alınmadıysa veya ihmal edildiyse ölüm riski artar.

4. Kişisel Koruyucu Donanım (KKD) Eksikliği

İşçiler oksijen tüplü solunum cihazı ya da gaz maskesi olmadan girmiş olabilir.

Uygun donanım olmadan gazla dolu ortama girilmesi, dakikalar içinde bilincin kapanmasına yol açabilir.

Bu Tür Kazalar Nasıl Önlenir?

Oksijen seviyesi sensörleri ve azot kaçak dedektörleri olmalı.

Kapalı alan prosedürleri eksiksiz uygulanmalı.

İşçilere kapalı alan eğitimi verilmeli.

KKD kullanımı zorunlu olmalı ve kontrol edilmeli.

Olaydan önce ve sonra güvenlik denetimleri yapılmalı.
    Son düzenleme : carizma; 21-06-2025 saat: 13:53.

5. Umarım şirket gerekli sorumlukları yerine getirir..

Şirketin İnsani Yönden Atması Gereken Adımlar
    1. Hayatını Kaybedenlerin Ailelerine Anlamlı ve Uzun Süreli Destek
    Alan Atılması Gereken Adım
    Maddi tazminat Yasal zorunlulukların ötesinde, uzun vadeli yardım fonu oluşturulmalı
    Barınma & hayat desteği Ailelere ev, sabit maaş, sağlık sigortası sağlanmalı
    Eğitim desteği Kardeşleri veya çocukları varsa, burs & özel eğitim imkânı sunulmalı
    Psikososyal destek Aileye uzman psikolojik danışmanlık sunulmalı
    Bu adımlar sessizce değil, açık ve şeffaf bir kurumsal duyarlılık kampanyasıyla yürütülmeli
    2. Tüm Çalışanlar İçin Güvenlik Kültürünü Derinleştirme
    Tüm azot sistemleri, sensörler, acil çıkışlar derhal denetlenmeli
    Tüm çalışanlar yeniden eğitime alınmalı (gaz sistemleri, tehlike anında müdahale)
    POMEGA Güvenlik Manifestosu yayınlanmalı:
    o Herkesin canı önceliğimizdir
    o Sıfır tolerans politikası uygulanır
    o Şeffaf izleme ve denetim sistemi kurulacaktır
    Bunlar sadece dışarıya değil, içerideki binlerce çalışana da "bizim hayatımız değerli" duygusunu kazandırır
    3. Kurumsal Yas ve Saygı Göstergeleri
    Tüm resmi web sitelerinde siyah şerit ve anma mesajı
    Kaybedilen çalışanların anısına bir sosyal sorumluluk projesi (eğitim bursu, fidan ormanı, vb.) başlatılmalı
    4. Şeffaflıkla Kamuyu Bilgilendirme
    "Basına kapalıyız" yaklaşımı yerine, kontrollü ve sorumlu iletişim
    Periyodik bilgilendirme yapılmalı (kaza raporu, güvenlik iyileştirmeleri, ailelere destek süreci vb.)
    Bu tutum, hem şirket kültürünü onarır, hem kamuoyunda güveni korur
    SONUÇ:
    POMEGA bu acının önüne geçemedi ama sonrasını örnek bir kurum gibi yönetebilir.
    Bu olay, aynı zamanda güvenlik kültürünü yeniden inşa etme ve tüm Türkiyeye "kurumsal vicdan nasıl olur?" u gösterme fırsatıdır.

6. controlix o kadar sensör üretiyor, yok çöp kutusuna sensör, havaya sensör, suya sensör, toprağa sensör. Koca fabrikaya basit bir sensör takamamişlar mi? Olan garibana oldu. Mekanları cennet olsun.

7.  Alıntı Originally Posted by Meteqaz Yazıyı Oku
    controlix o kadar sensör üretiyor, yok çöp kutusuna sensör, havaya sensör, suya sensör, toprağa sensör. Koca fabrikaya basit bir sensör takamamişlar mi? Olan garibana oldu. Mekanları cennet olsun.
    Sensör çalıştığı için gaz sızıntısı tespit edilmiştir. tamirat sırasında hortum çıkması sonucu birden yoğun gaz fabrika içine dolmuş. Bu tür olaylar, batarya fabrikaları dahil kimya tesislerinde maalesef sık yaşanır. Dünyada da örnekleri çoktur (Tesla Giga Nevada, LG Chem Kore vs.) Azot gibi kontrollü ve mühendislik hesaplı bir sistemin hortum çıkması ile ölümle sonuçlanması aslında şüpheli bir durumdur..

8. Grafikler sasanın 0,56 liraya geleceğini söylüyor. Kontrol sizce kaça gelecek. Kontrol ekmeği en lezzetli şekilde yapıldı ve yendi. Ky bu hisseyi bırakmaz. Kahır ettirilecek yani 10 lira 5 lira, belki 3 lira, işde o zaman bırakacak. Çünkü sahibi bu şirketi parça parça sattı. %30-50 aşağdıan almaz. %300-500 aşağıdan alacak.

Sayfa 133/186 İlkİlk ... 3383123131132133134135143183 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •