Originally Posted by
teft34
daha önce bu sayfalarda saydığım 5-6 aracı kurumdan cep to cep işlemler dışında gerçekte alan satan yok tahtada. iztar ın derinliğine, takasına bakın, garfa ya bakın. fotokopi gibi.cuk oturuyor işlemler,kurumlar. hektor as diyoruz ama, bu da kukla sadece. arkasında ankaralı bir grup var. bedelli srmaye arttırımı yapacak veya halka açıklığı arttıracak şekilde borsada satış yapacak patronların ayagına getirtip pazarlıkla anlaşıp tahtalarını yaptırdıkları at hırsızları bunlar. detaylı bilgiler zaten borsanın gündemini haberleştiren bir internet sitesinde tahta patron spek isimleri ile tek tek verilmiş. herif facebookta ve whats uptaki grubunda uçacak kacacak fezay cıkaracağız diye garfa aldırıyor 4 tl üstünden insanlara. sonra diyor ki ya başka bir grup girdi beklemeye aldık o grubu dökecez siz bekleyin, hatta varsa para ilave alım yapın. bekliyor vatandaş, arada bir duruma ayıkıp lan ne oluyor elimizde patladı kagıt diyen olursa, hemen silip engelleyip, "borsa yatırım yeri, kumar yeri degil "falan gibi komik söylemlerle diğer üyelerini ikna ediyorlar. onlar mal mal beklemeye devam ederken, bunlar dayıyorlar malı. piyasada gerçekten dolandırıcıların tezgah kurup akılla mantıkla borsa ile izah edilemeyecek yükselişler sergileyen beyazfilo flap v.s. gibi ne kadar kumar kagıdı varsa, buralarda 100 200 lot işlem yapıp bunları biz götürdük diye propaganda da yapıyorlar ki enayileri avlayabilsinler. facebookuna bakıyorum, o gün hangi kagıt biraz kafasını kaldırdı ise biz o kagıttaydık diyorlar. arka planda İZTAR da pazarlamaya devam ediyorlar. ilgili nternet sitesinde iztarla ilgili habere bakınca, aslında patronun maşalığını yapan ankaralı bir grubun çeşiltli sosyla medya hesapları ve bu hektor as rumuzlu kişi ile işbirliği içinde kagıdı tahtada sattıgını görüyoruz. hektor as ın facebook hesabına baktıgımızda ise soysuzlar tahtayı yaktılar ama altında kalmayız gerekirse 200 bin lot daha alırım gerekirse şirketi toptan satın alırım falan mesajlarını okuyoruz : ) halbu ki hektor as tahtada yogun satım yapan adamla birlikte hareket ediyor, ona sattırmak için tahtayı pazarlıyor garibanlara, kendine inananlara. bikaç yancısı ile beraber veriyorlar ayarı gruplarında. dönersek garfaya, evet kısa vadede bu hektor diye bildiğimiz ama asıl arkasında ankaralı başka büyükçe bir grubun olduğu oluşum tahtayı yapıyor bugünlerde. daha dogrusu yapamıyor. yapamadıkça da ellerine yüzlerine bulaştırıp anlamsız bir hale sokuyorlar tahtayı. 11.000 lot alıyor, 5.500 lot aynı kademeye veriyor, 0 5.550 lot alan alt kademeden öbür aracı kuruma geçiyor, o ona bu buna..gün sonu bakıyoruz el elde baş başta, ne alan var ne satan var. her zaman söylüyorum. bir kez daha söyleyeceğim. KOSKOCA GARANTİ BANKASI YÖNETİM KURULU, İŞTİRAKİ GARANTİ FACTORİNG TAHTASININ BU AT HIRSIZLARI İLE ANILMASINDAN RAHATSIZLIK DUYMUYOR MU??? bu kadar göz göre göre utanmazca yapılan işlemlere neden göz yumuyor? tahtadaki HALK, YKB, AKBANK, kısmen İŞ, GEDİK, A1, VAKIF, ZİRAAT, ŞEKER,TURKİSH işlemleri bir incelense KABAK gibi ortada cep to cep ler. diyor ki adam twiterda, kardeşim açık arttırma ile işlem yapılıyor. sana silah zoru ile mi aldırdım sattırdım, istemiyosan alma, satma falan..çok masum : ) işlem bazlı nitelikli dolandırıcılık nedir bliyor musunuz..böyle gerçekten alma iradesi olmadan alış işlemi yapmak veya emri girmek, gerçekten satma iradesi olmadan satış işlemi yapmak ya da emri girmek İŞLEM BAZLI NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK tır. sen bu şekilde fiktif emir ve işlemlerle diğer yatırımcıların alımsatım kararlarını etkiliyor, etkilemekle kalmıyor, işlem yapacakları marjları kısıtlıyorsun. ben alırsam, bu işlemlerle tahtayı aşağı salıyor, ben satarsam gine bu fiktif işlemlerle yukarı götürüyorsun. her şartta kazanan sen oluyorsun. buna da GARANTİ BANKASININ YK üyeleri utanmadan sıkılmadan izin veriyorlar. İZTAR ı anlarım. borsada olma amacı sebebi belli. koskoca GARANTİ FACTORİNG yahu..edep yahu..neyse..118 bin lot işlem olduguna bakmayın.bikaç bin lotu geçmez gerçek alım satım..bu tarz ikincil finans hisselerinde,yani banka hissesi olmayan finans hisselerinde PD / DD oranı çok muhim. değerlemelerde genelde bu orandan gidiliyor. bizde de 1.10 lar seviyesinde şu fiyatlarla. şirketin daha yüksek karlılıklarla defter degerini arttırıp bu oranı aşağı çekeceği ölçüde kalıcı yükselişler olacaktır. 2017 karı fena degildi, 79.500.000 sermayeli bir şirkette 40 milyon kar 50 kuruş defter degeri artışı demek. geçen sene ki 27 milyon kar da yaklaşık 35 kuruş defter degerine ilave demek. bu açıdan baktıgımızda şirketin ilerisi için umut vaad ettiğini görüyoruz. bu kan emiciler de buna oynayacaktır. baskılayacaktır. yukarıdan sattıklarını aşagıdan koymak için derinlikte düştükleri durumlar içler acısı..
Yer İmleri