Sayfa 134/323 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234 ... SonSon
Arama sonucu : 2584 madde; 1,065 - 1,072 arası.

Konu: Mohikanların Sonuncusu

BRENT...

ORTA VADE...

Düzeltmenin C dalgası 71.26 ile bitti.

Şimdi 2016 dibi olan 27 USD altında yeni bir dip arayacak kendine.

Petrolün sudan ucuz olacağı uzun bir resesyon döneminin başlarındayız.

UZUN VADE...

GÜNLÜK GRAFİK...

23 Dalgalık trendin 10 dibi yapılmış.

27 USD altında çoklu dipleri olacak.

HAFTALIK GRAFİK...

Günlük grafik karışık olduğu için bu daha sade bir grafik.

6 dalgalık trendin 2 dibi yapılmış. 27 USD altında 4 dibi var.

AYLIK GRAFİK...

Bu hepsinden daha sade...

3 dalgalık trendin 2 dibi yapılmış.

27 altında 1 dibi daha var.

DUHUL : 1999

Alıntı Originally Posted by alpefenes Yazıyı Oku
    Üstat Mohikan;bildiğim kadarıyla sağlık sektörünün içinde bulunan birisiniz.Eski formda Türkiye'nin sağlık sisteminden; avrupadaki sağlık sistemini karşılaştırarak bahsetmiştiniz.Medikal Park'ın (%33 lük) halka arzıyla ilgili düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.Genel olarak baktığımızda borcunu kapatmak için halka arzedilme görüntüsü çıkıyor ortaya.Ama sağlık sektörü diğer sektörlerden farklı bir sektör.Sektör içindeki firmalar zarar etsede devlet borçlarını siliyor,destek veriyor.Zannediyorum bu tüm dünyada böyle....
    Şimdiden teşekkürler....
    Kardeş, sağlık sektörü şu anda ülkenin en fazla zarar görmüş sektörüdür.

Tamamen devlet sübvansiyonu ile ite kaka gitmektedir.

Devlet elini çektiği anda özel sektörde zincirleme iflaslar başlayacaktır.

Kamu sektöründeki kayıptan hiç bahsetmedim bile. Kamuda iş yapacak tecrübeli hekim çok azaldı.

Döner sermaye komik rakamlara düştü.

Bu nedenle ekonomik durumu iyi olan doktorlar 50 yaşına gelince emekli olup mesleği bırakıyor.

Çalışmaya ihtiyacı olanlar ise emekli olduktan sonra tıp merkezi veya özel polikliniklerde düşük ücrete çalışmayı tercih ediyorlar.

Tam gün yasasından sonra sağlıkta her yıl geriye gidiliyor.

Tam gün yasası da tam bir komedi. Vatandaş bu konuda kandırıldı.

Eski dönemde biz muayenehanesi olanlar PART TİME çalışırdı.

Part time şu demekti. Tam gün çalışanlar (muayenehanesi olmayan doktorlar) 8-17, part time çalışan bizler ise 8-16 arası çalışırdı.

Evet sizin yarım gün dediğiniz sistemde biz tam gün çalışanlar sadece 1 saat önce işten çıkıyorduk.

Bizim döner sermayemiz tam gün çalışanların 1/3'ü kadardı.

İşin daha komik tarafı da şuydu: Tam gün!!! çalışan doktorlar 17'de evine gider, hastaneye pek uğramazdı. Ama döner sermayesini %100 alırdı.

Biz ise hem hastanede, hem muayenehanede hem poliklinikte, özel hastanede, hem doğumhanede, hem ameliyathanede bazan 24 saat yemek yemeden çalışırdık. Günde 3-5 saatten fazla uyuyamazdık. Gece 10'dan önce evime gelemezdim. Hafta sonu tatilini bırak; bayram tatili, yaz tatili yapmak bile o dönemlerde bizim için lükstü.

8 yıldır (güya) FULL TİME çalışıyoruz. Bir devlet memuru gibi çalışıyoruz. Sabah 8, akşam 16.

Saat 16'dan sonra ne nöbet, ne icap var, hiç hastaneye uğramıyorum.

Poliklinikte randevulu ve istediğim kadar hasta bakıyorum.

Geceleri çok rahat ve huzurlu uyuyorum.

Oğlumun sağlığında ailecek yurt içi ve yurt dışı bir çok yeri gezdik çok şükür.

Eski dönemde muayenehane işletmiş bir hekim olarak şu anda inanılmaz rahatım.

Haa son bir şey daha ilave edeyim: Eskiden çalıştığım devlet hastanesinde 5 PART TİME hekim çalışıyor ve üniversite hastanesinden fazla doğum yaptırıyorduk. Şimdi o hastanede 2 FULL time hekim çalışıyor ve doğum sayısı SIFIR. Yani tüm hastalar sevk ediliyor.
    Son düzenleme : mohikan; 30-01-2018 saat: 22:13.

Borsada halka arzların artması aynı zamanda rallinin bitimine yaklaşıldığını gösteren bir kriterdir.

Medikal Park'a gelince;

topikten bir arkadaşın gönderisinden alıntıladığım bu değerlemelere k.yatırımcıyı yine yağlı kazığa oturtacaklar.

Özsermayesi kadar zarar açıklamış bir şirketin defter değeri 45 krş.

Üçte biri (defter değerinin 60 katına) halka arz edildikten sonra kasaya giren parayla defter değeri 3.62 olacak.

Bu haliyle bile defter değerinin 6- 7 katından zarar eden bir şirkete ortak olmuş olacaksınız.

Yerseniz afiyet olsun, ama ben almayayım.

4.  Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    Borsada halka arzların artması aynı zamanda rallinin bitimine yaklaşıldığını gösteren bir kriterdir.

Medikal Park'a gelince;

topikten bir arkadaşın gönderisinden alıntıladığım bu değerlemelere k.yatırımcıyı yine yağlı kazığa oturtacaklar.

Üçte biri (defter değerinin 60 katına) halka arz edildikten sonra kasaya giren parayla defter değeri 3.62 olacak.

Bu haliyle bile defter değerinin 6- 7 katından zarar eden bir şirkete ortak olmuş olacaksınız.

Bildigin yagli kazik.
    Belki enerjisa olabilir. Ama bana o da uzak. Genelde itibari ile halka arzlar bizim bist te ky ye iteleme oluyor. Itelenen kagit 5 6 yil arz fiyatini yakalayamayanlar oluyor. Gorduk yasadik. Sahsen bana uymaz. Alana bol kazanclar...

Tamamen kendim tarafindan uretilmis fikir yada beyanlardir. Deli sacmasidir. Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.
    Sent from my SM-G900FQ using Tapatalk

5. Sv Mohikan Hocam slmlar
    Tahmini % 95 ky elinde olan bir hissenin durumunu özetlemek gerekirse sonuç?

6. Hocam bende sağlık sektörünün halka arzına hep temkinli yaklaşmışımdır.

Rica etsem enerjisa nın halka arzı ile düşüncelerinizi de öğrenebilirmiyiz. Nedendir bilmiyorum ama Sabancı’nın hisselerine karşı bende bir olumsuzluk hakim.

Diyeceksiniz hisselerinden ağzınız mı yandı. Hayır hiç almadım. Ama öyle bir önyargı gibi bir şey mevcut. Teşekkürler.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku

Medikal Park'a gelince;

Bu tabloyu göre göre ky bunu alırsa yağlı kazığı seviyor demektir bu Mohikan hoca

G7-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Teşekkürler hocam.

Sayfa 134/323 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •