Sayfa 134/356 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234 ... SonSon
Arama sonucu : 2845 madde; 1,065 - 1,072 arası.

Konu: TRGYO - Torunlar GYO A.Ş.

1. Global ve osmanli islemleri karsilikli bence patrondur.. bist 100 icin hacim yani sozlesme sayisi gerekliydi sagladilar
    Eger julius baer in elindeki %5 in altina gelen mal yaklasik 50 mio patronun degilse bunu dokmek istiyorda olabilirler ki bu ml da patronundur gibi geliyor

2. Hisse de ozelikle osmanli islemlerinde ornegin 100bin aliyorsa ayni saniye 10binde alisa veriyor, bunun arkasinda da algoritmik bir sistem var gozuken
    En az 49 mio tek bir fonun elinde halka acikluk 140-145 mio zaten
    Eger ki patron yok ise bunlarin altinda ki olmayabilir, gidisati bozacak teksey gelecek 9 aylik bilancodur.. aysonu tl kapanisi gorelim cok bomba bir sonuc gorebiliriz

3. Bu seviyelerde maliyeti olanlarin kusa getiriler %3-5 yada goturuler , 9 aylik sonuclari beklemesi sanki daha iyi olabilir..
    bu da ozellikle stok tarafinda bir azalis olmaz ise elde bomba ya kol kes ya vadeyi orta uzuna cek durumu
    Ben aliyorum dogrusu ,teknik seviyerde izlenmeli
    Ornegin 1.79-80 al 1.92-93 sat i cok sayida yapti bence bilancoyu gormeden bu alsat olayi birkac kez saha olur sarkarsa 1.70-79 araligi olur ..
    %30-40 kar yaoma olasiligi var karsiliginda tl getiri hatic tabii %5 zarar
    Malzeme var da cokca da belirsizlik dolayisiyla normal bu pd//dd den islem gormesi

4. Bu arada pasabahce icin bir 250 mio cuk daha borc alindi biliyorsunuz
    Hedefleri konut otel disinda 6 yaliyi tanesi usd 30 mio dan satmak haberiniz olsun
    Bu arada zamaninda 185 mio usd verdijleri pbahce arsasinin stok degeri 800 mio tl , usd 140 mio , Aziz beye gore en az usd 250 mio eder..
    Cok ilginc kagit cok ilginc gercekten
    Tipik sabreden dervis misali aylatca gunlerce senelerce surebilir, hatta iktidat degisse kayyuma bile gidebilir haha saka

5.  Alıntı Originally Posted by gva74 Yazıyı Oku
    Bu arada pasabahce icin bir 250 mio cuk daha borc alindi biliyorsunuz
    Hedefleri konut otel disinda 6 yaliyi tanesi usd 30 mio dan satmak haberiniz olsun
    Bu arada zamaninda 185 mio usd verdijleri pbahce arsasinin stok degeri 800 mio tl , usd 140 mio , Aziz beye gore en az usd 250 mio eder..
    Cok ilginc kagit cok ilginc gercekten
    Tipik sabreden dervis misali aylatca gunlerce senelerce surebilir, hatta iktidat degisse kayyuma bile gidebilir haha saka
    hocam yalıların müşterileri hazırdır sanırım mall of İstanbul Hilton un bir kısmı 100 afet rezidans olacakmış bunlarda sanırım hemen satılabilir sadece rezidans ve yalılardan 300 milyon USD gelir elde etme potansiyeli var sadece bu projelerin bir kısmı bile borcun nerdeyse yarısını kapatıyor eldeki nakit ve stoklarıda erittiğini düşünürsek borç tamamen kapanıyor
    fiyatlamaya gelince bu yaptıkları saçma hareketleri anlamak imkansız en azından mal satmak için yapılmadığı belli dolaşımdaki hisse adedinin fazla olduğunu sanmıyorum emlak halk gyo ları daha riskli olmalarına rağmen yavaş yavaş gidiyor
    buda mutlaka en azından hükümet programına destek atmak için gitmeli

6. Busene borçların hepsi odenecek denmiyor evet. Ama bir sene için öngörülen ödeme planından bahsettim.
    2019 ve 2020 yıllarında yüklü ödeme planı var. Diğer yıllarda ödeme azalıyor. Umarım gerçekleşir. Grafiği paylaşmak istiyorum ama yükleme başarısız diyor.
     Alıntı Originally Posted by gva74 Yazıyı Oku
    Yanlis bakmissiniz bu sene bu odemeler yapulacak denmiyor, tekrar bakmanizda fayda var
    Bu seneyide sayarsan 3-4yil sonunda bu rakamlar yani borclarin kapatilmasi hedeflenmis, bu da stoklar elde kalan ney kiralar ile ve bitirilecek plan dahilindeki Moi,pasabahce bitirilisi ile olacak deniyir..
    Bu olur mu karari siz verin , bu yil torun center da bir iki daire satabilmisler 6 ayda
    Yalniz 2.ceyrekte stok azalisi var degerleme azalisi gormedim Torun Center da sanirum
    Bu biraz surpriz bir rakam yaratabilir satis geliri bazinda
    Ve tabiki Tl nin gucu onemli ptezinden bugune ne kadar kur farki geliri yazmis bakilirsa ne kadr onemli oldugu ortaya cikiyor
    hep_yek
    Son düzenleme : kcgz_ky; 25-09-2019 saat: 12:19.

7. Bence bu sıkıntının nedeni Kairos Investment Management SPA'nın satışları olabilir.
    Hisse hem sektör hisselerinden, hem endeksten tamamen negatif ayrıştı, yani özel bir olumsuzluk var gibi.
    Şİrket sahipleri de yaptıkları iş gibi yürekleri de beton gibi, zerre kadar hisseye destek olmazlar. Ellerindeki varlıklarla hisse fiyatına bakınca diyecek bir şey bulamuyor insan. Gyo şirketleri bu dönem düzelibilir de bu hayırsızdan bir hayır beklemem şahsen.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

8. Benim dikkatimi ceken su oldu, varolan gelirler ve giderler icerisinde tahmin ve belirsiz olanlar satis gelirleri tarafi ve TL kapnislarin eur ve usd da yaratacagi kur farki kari ya da zarari,
    Ilk iki ceyrek gozonune alindiginda toplam satis gelirleri 71.4 moi da kalmisti, malum kriz etkisi ile.. Buna ragmen 276.6 moi Trl faaliyet kari yaratabildi, bu su anlama gelir borclar kapatilabilir zamanla lakin finansman kaynakli negatif etki ozkaynaktan yiyecek..

276.6 moi faaliyet kari vergi oncesi -197.3 moi zarara donuyor, 474 mio luk fark, bunun 209.5 moi tl si faiz giderleri iken, mevduattan yaratilan kar disinda yazdigi kur farki zarari 306.6 mio Trl… yani borcun faizini odese de ilk 2 ceyrek kur haric 110 mio TL gibi bir rakam yaratabiliyor. Yillikta 200 mio nun ustunde son alinan ile net borc 4.3 mia Trl gibi, yani 20 yilda varolan durumda bir degisim olmaz ise 20 yilda borc kapaniyor.. Cari kur ile yazacagi kur farki geliri +80 mio Trl an itibariyle...

Mevcut durumu degistiren faktorler neler, elde ki stoklarin satisi yaratilan nakit ile borclarin kapanisi ile surenin 20 yil yerine 2023 sonunda bitirilmesi hedeflenmis.. Olabilir mi tabii ki olur.. Burada ana degisken ulkede ki Guven ortami konuta talep vs vs, 2013 ve sonrasina donebilmesi…

1.Elinde pasabahce var, ced raporu basvurusu yapildi, insaat baslanacak gibi, ilave 250 mio trl ve eldeki nakit ile bitirirler, 6 adet yali , apartman bloklari ve otel olacak, otel den kira geliri gelecek, 10 mio usd in altinda olacagini zannetmiyorum..
    2. Torun Center elinde 488 konut, 272 ofis kaldi. ilk ayda satilabilen 2 adet konut ve 2 adet ofis… ??????
    Burada stok azalisi var 2.ceyrek bilanco da, 561 mio Tl den 440 mio TL ye inmis, herhangi bir degerleme azalisi raporda yok, cok ilginc !! Ben bunu temmuz-eylul doneminde 40 adet konut,18 adet ofis satisi olarak algiliyorum, gorecegiz, bilanco surprizi de burasi olur…
    3. MOI . Hilton Otel acilacak buradanda ilave kira geliri seneye yazmaya baslayacak, diger etap projesi haric, 6 adet konut 52 ofis isyeri elde kalan stoklar, diger ceyreklerde birer adet konut duser diye calistim..
    4. korupark 9 adet konut 2 adet isyeri, 4 koonut sene sonuna kadar gider uzerinden calistim..
    5. Nishistanbul, 7 magaza ve 1 adet ofis , ofis bu yil icinde satilir seklinde calsitim..

Sayfa 134/356 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •