Sayfa 134/193 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184 ... SonSon
Arama sonucu : 1538 madde; 1,065 - 1,072 arası.

Konu: Orta Vadeli İnciler

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    396
     Alıntı Originally Posted by PEHLİVAN Yazıyı Oku
    Kolay gelsin

Bu yalın aynı yalınmı ???
    Evet Burak

Nasılsın görüşmeyeli?
    Borsa, korku değil eğlenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75

2.  Alıntı Originally Posted by YALIN Yazıyı Oku
    Evet Burak

Nasılsın görüşmeyeli?
    Valla görünce çok şaşırdım ve sevindim uzun zaman oldu nasılsın iyimisin

Bizde yaramazlık yok iş güç
    Eskilerden Kim Kaldı Şu Piyasada-->https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=46405
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    396
     Alıntı Originally Posted by PEHLİVAN Yazıyı Oku
    Valla görünce çok şaşırdım ve sevindim uzun zaman oldu nasılsın iyimisin

Bizde yaramazlık yok iş güç
    Bende iyiyim teşekkür ederim.

Bilmukabele bende sevindim, aynı şekilde, iş güç telaşı devam ediyor
    Borsa, korku değil eğlenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75

4.  Alıntı Originally Posted by YALIN Yazıyı Oku
    Bende iyiyim teşekkür ederim.

Bilmukabele bende sevindim, aynı şekilde, iş güç telaşı devam ediyor
    Kolay gelsin arada uğrarım insallah kendine iyi bak

Eskilerden kimse varsa selamlar saygılar
    Eskilerden Kim Kaldı Şu Piyasada-->https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=46405
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

5.  Alıntı Originally Posted by FREES123 Yazıyı Oku
    Sn. Monaroza banvit 3.çeyrek sizin gözünüzde nasıl gözüküyor. Müsait olduğunuzda bakabilirmisiniz.

Banvit'te karlılığın yukarı yönlü ivmesi bu dönem de devam etmiş. Şirket bir açıldı pir açıldı resmen. Satışların geçen döneme göre %5 azalmasına rağmen net karın geçen çeyreğe göre %52 artması da dikkat çekici. Bunda artan kar marjlarının da etkisi oldukça büyük.
    Cari oran ve likitide oranı sınıra yakın. Gayet temiz bir bilanço. Sıkıntı olan, Banvit'in bu bilançosu zaten bilanço öncesinden fiyatlanmış durumda ki fk geçen döneme göre çok da iskontolu değil. Senelik 300 milyon kara doğru yürüyen bir banvit. Gerçekten göz doldurucu. Yatırımcısına hayırlı olsun.

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

6. Sn yabancı'nın istirhamı üzerine Gedza'da sıra.

Gedza'da çeyrek bazda bakıldığında geçen çeyreğin ivmesinin bu çeyrekte devam ettirilemediği göze çarpıyor. Net kar, esas faaliyet karı ve net kar marjı gibi önemli kalemlerde bu çeyrek gelen rakam bir önceki çeyreğe göre düşük kalmış. Fk'ya göre ise geçen döneme göre daha pahalı bir hisse.
    Yıllık olarak baktığımızda hemen her şey oldukça olumlu. Gedza'da bir diğer ve bence çok önemli olan olumlu nokta da şirketin borcu oldukça az. Kur riski yok. Cari oran ve likitide oranları mükemmel seviyelerde. Yıl sonu kuvvetle muhtemel sermayesi kadar kar edecek Gedza'nın bilançosu özetle oldukça olumlu. Çeyrek bazda da bir önceki çeyreğe göre işler daha iyi gitseymiş mükemmel olacakmış.
    Yatırımcısına hayırlı olsun.

İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

7. Ve sn Serfaruk'un isteği üzerine Durdo'ya göz atalım.

Şirketin geçen yıla göre bu sene oldukça toparlandığı görülüyor. Öyle ki eksi fk'dan artıya geçilmesi, satış, kar, marjlar kısacası önemli tüm kalemlerin üç haneli rakamlarla ifade edebileceğimiz oranlarla olumlu yönde değişmesi oldukça güzel.
    Çeyreklik olarak incelediğimde ise tek can sıkıcı nokta olarak satışların artmasına karşılık net kar marjı ve net karın geçen döneme göre düşük kalması olduğunu görüyorum. Ancak hem fk'nın eksiden artıya geçmesi hem de berbat durumda olan cari oran ve likitide oranının bu çeyrek daha da yukarı çekilmesi ile bunları göz ardı ediyorum.
    Şirketin acilen finansal borçlarını azaltması ve kur riskini minimize etmesi şart. Her ne kadar geçen dönemlere göre cari oran biraz daha iyi bir seviyede olsa da ben şahsi olarak 1'in altında cari oranı olan şirketleri sevmiyorum.

Geçen yıla göre oldukça iyi, geçen döneme göre daha sönük bir bilanço gelmiş Durdo'dan. Yatırımcılarına hayırlı olsun.

8. Hocam glyho Brisa Petkm ve bagfas orta vade değerlendirebilir misiniz? Kolay gelsin

Sayfa 134/193 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •